Battle Royal

Battle RoyaleHandling: Skulle du kunna döda din bästa vän? 42 ungdomar ställs inför den frågan, innan de placeras på en öde ö där de inte har något annat val än att döda, eller dödas av sina kamrater. En fullständigt grotesk situation, där den enda som kommer att lämna ön är den som överlevt slakten efter att ha mördat sin bästa vän, pojkvän eller flickvän. Alltihop övervakas av helikoptrar och datorer under ledning av den galne läraren och "lekledaren" Kitano (spelad av Takeshi "Beat" Kitano).

Vad jag tyckte:
Filmen har haft en sådan kraftfull utstrålning att Hollywood har tagit flertal försök till att göra en liknande film fast i deras anda, ett exempel på denna "klon" är: The Condemned och som många kan gissa så är filmen en actionrulle. Allt det hemska och otäcka har de ändrat om till explosioner och skjutgalna psykopater. Men låt oss återgå till originalet.

Känner du dig att se en sjuk film som drabbar dig psykiskt på ett mörkläggande sätt men som samtidigt håller dig helspänd och nyfiken på hur dessa karaktärer skall klara sig så är denna exakt vad du behöver. Filmen är otroligt bra gjord och den känns äkta, även om galna ting sker hela tiden. Dess enorma succé i Japan har fått många att tigga efter Cosplay kostymer. Men sedan är ju Japan även stort inom kategorin Cosplay. Det finns massor med material till din favorit Animé eller Skådespelare i detta land. Filmen fick en uppföljare; Battle Royale 2. Den slog givetvis inte ettan med originalitet och hemskhet (på ett bra sätt!).

Headweb
Se filmen redan ikväll!
Besök headweb!

Prisjakt.nu
Använd Prisjakt för priskoll!

Mitt betyg: 7 av 10

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM