Gråtande Bebis Tävlingen

Den årliga "Gråtande Bebis Tävlingen" utförs i April månad under Nakizumo festivalen vid Sensoji Templet i Tokyo. Vissa (länder) kan tycka att det är hemskt medan andra (Japan) ser positivt på det!

Gråtande Barn Tävlingen JapanVad är meningen med denna tävling?
Tävlingen har existerat under 400 år och har alltid varit under Naki Sumo festligheterna. Under tävlingens gång så lämnar nyblivna mammor över sina små bebisar till Sumobrottare och präster som försöker försiktigt få bebisen att inse att man kan göra allt med sin vilja och kraft. Det barn som skriker högst och längst vinner, och så har det alltid varit!

Hälsosam uppväxt eller hjärnskador?
I Japan ser man detta som ett gott tecken, med ett djupt och långt skrik ger ett hälsosammare liv och en skönare uppväxt. I USA argumenterar många och tycker att barnen kan riskera få hjärnskador. Det finns inga bevis eller någon form av antydning att barnen blir skadade under tävlingens gång, och som sagt så är det en tradition i Japan, inte i Amerika. USA har ingen talan ;)

Och på tal om USA
Hur kan det komma sig att vi har äldre snubbar och tjejer i heavy metal band som skriker samtidigt som att de headbangar? - Jo, det är nog för att de aldrig blev upplyfta från deras barnsben av sumobrottare som gjorde fula grimaser så att de fick utlopp av sina aggressioner!

Det är vad jag tror i alla fall! Nu är det inget fel med Heavy Metal i heller för den delen. ^_^

Fler bilder..
Gråtande Barn JapanGråtande Barn JapanGråtande Barn Japan
Gråtande Barn JapanGråtande Barn Japan

/ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM