Ninja Scroll

Ninja ScrollNinja Scroll ( 獣兵衛忍風帖?, jūbei ninpūchō) är en japansk animefilm från 1993. Filmen utspelar sig i det forna (eller medeltida) Japan och handlar om den skickliga svärdsmästaren Kibagami Jubei. (Källa: wikipedia)

Det finns även en serie..
Det feodala Japan under Edoperioden – en tid av ömtålig fred köpt med blod. Ensamvargen Jubei Kibagami drar runt på landsbygden och erbjuder sina tjänster som lejd ninja. Trots att det finns klaner överallt, är det två som slåss om den absoluta makten. Hiruoklanen, dömda att leva och dö i mörker, skyddar den heliga drakstenen. Kimonklanen, å andra sidan, har som mål att återuppliva Toytomis kraft och komma åt skatten som drakstenen gömmer. Jubei Kibagami är bäst lämpad att skydda stenen och den enda som kan använda den – ljusjunfrun!

Svärd och kroppar flyger fram i denna lömska serie, full av sluga lönnmördare, mystiska maktspel och ond bråd död. En stilistiskt bländande historia berättad med nonstop action!

Headweb
Se ett avsnitt redan ikväll!
Besök headweb!

Prisjakt.nu
Använd Prisjakt för priskoll!

Och nu är det snack om att Hollywood skall lägga vantarna på Ninja Scroll genom att göra en remake (IMDB) med enda storyline: "In feudal era Japan, a ninja fights eight demonic warriors in order to protect his country."

Bakom produkten skall Alex Tse (Watchmen) skriva manuset till Ninja Scroll, Warners Bros. Pictures och det blir en variabel version av hur Ninjan i ett federala Japan möter på åtta demoniska krigare i sitt uppdrag att rädda Japan. Den råa filmen från 1993 innehöll bl.a en motståndare med stenhud, en liten mysko kille med ett getingbo i sin puckel och en kvinna vars orm-tatueringar kom till liv. Vi kan eventuellt se Leonardo DiCaprio i en av rollerna. (Källa: Ninja Scroll at Comingsoon.net)

Betyg Filmen 1993: 8/10
Betyg Serien 2003: 7/10


KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM