Fyrverkeri Festival - Hanabi Taikai

Hanabi TaikaiHanabi betyder fyrverkeri, den bokstavliga kanjin för Hanabi Taikai betyder "eld blomma". Ganska lämpligt med tanke på hur fyrverkeri viker ut sig på himmeln, tycker du inte? Taikai betyder "stor möte". Sammansatt betyder det Fyrverkeri Festival.

• Från mitten av Juli ända fram till Oktober så finns det hundratals Hanabi Taikai runt om i landet under loppet av 29 festivaler och/eller events.

• Ett festival är extremt stor och visar upp mellan 10.000 - 30.000 fyrverkerier. Till skillnad från t.ex Disneyland som bara visar upp några hundra fyrverkerier.

• Medan Disney's show varar max 10 minuter så varar dessa festivaler mellan 60 till 90 minuter.

• Du måste vara där tidigt, t.ex klockan 15.30 och invänta allt folk, efter drygt 3 timmar kommer det vara ca 1 miljoner människor eller fler på plats för att vittna festivalens alla eventer. Föreställningen börjar runt 19.00 på allvar.

De har tur ENORM outs så du måste gå tidigt och ta en plats. Jag valde Edogawa Hanabi Taikai som ligger på sydöstra sidan av Tokyo, faktiskt ganska nära Tokyo Disneyland.

• Det är full koll med massor av poliser runt om för att dirigera och stå till tjänst när och om något inträffar.

• Folk kan bli högljudda och bråkiga, det är därför bra att vara på en festival med vuxet umgänge och några vänner som varit med om festivalen innan och som kan bra japanska.

• Tjejer och kvinnor på festivalen brukar piffa upp sig med något färggladare och ljusare klädstil och smink. Några fåtal män klär upp sig också mest för den trevliga sakens skull.

• Resan hem kan bli lite knepigt om du inte bor nära en festival så att du kan ta en cykel eller gå. Tänk på att järnvägsstationen i närheten kanske tar alla som varit på festivalen för att åka hem. Alternativ är att du och dina vänner går tidigare, men det är ju inte så kul kanske.

• Vill du inte se det på nära håll finns givetvis flertal andra knep att få vara med på en liten del av festivalen.


/ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM