Kodo

KodoNågot som ger ett bra minne vid besök av Japan är att få se en Kodo föreställning!

Kodo (鼓 童)  Är en Taiko trum-trupp på elit nivå med ursprung från Sado Island, Japan. de har varit en viktig kraft i post-världskriget vitalisering av Taiko trummor både i Japan och utomlands. De turné regelbundet i Japan, i Europa och i USA.

Även om fokus för föreställningen är Taiko trummor så har de andra traditionella japanska musikinstrument som gör ett kraftfullt framträdande på scen tillsammans med traditionell dans och sånginsats.
Kodo's prestanda omfatta delar som är baserad på den traditionella rytmen av regionala Japan.

Bitarna är komponerade för Kodo av samtida låtskrivare och några stycken är skrivna av Kodo medlemmarna själva.
De olika scenerna och musikaliska framträdandet som Kodo utför kan förändras från konsert till konsert vilket ger ett resultat som varar normalt i cirka en timme och fyrtio minuter med variabla effekter och slut.


På japanska betyder ordet "Kodo" i stil med "hjärtslag". Den ursprungliga källan till all rytm och läser på ett annat sätt kan ordet betyda "barn av trumman," en reflektion av Kodo önskan att spela sina trummor helt enkelt, med hjärtat av ett barn.

Kodo strävar efter att både bevara och omtolka traditionell japansk scenkonst och sedan deras debut på Berlin Festival 1981 har Kodo gett över 3100 föreställningar på fem kontinenter och de har spenderat ungefär en tredjedel av året utomlands, en tredje del är detsamma som deras turné i Japan och en tredje vila och förberedelser för nya material på Sado Island kan vi förvänta oss varje år.


Hemsida: Kodo Officiella Hemsida (på engelska)

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM