Regler för att buga

I japan så bugar invånarna hellre än att skakar hand, kramas och kysser när de möter en person för första gången.

Att bugaRegler?
En typisk bugning visas genom att ha båda fötterna jämnlikt nära och flata händer mot höfterna (för killar) eller korsade på framkroppen (för tjejer) medan kroppen gör en 15- till 45-graders vinkel. Ögonen har man öppna hela tiden och blicken följer med i vinkeln och är inte sluten på någon punkt (så vida inte det är en kampsport och man bugar inuti ringen eller banan). Generellt så är en djupare och en mjukare bugning en högre vinst i att vara artig. En slö bugning som är djup är en ultimat gest att visa sin lojalitet och förtroende men även sin glädje att få träffa en person med högre status.

Första intryck
Att buga ordentligt är också ett strålande exemplar att göra för att få ett "första bra intryck". Jag likväl min bok som jag läst detta ur rekommenderar varmt att öva denna form av bugning för att familijära dig med konsten innan du skall framhävda den i verkliga livet vid ditt besök i Japan.

Buga på marken
En djupare bugning i den form att man sätter sig på golvet är något som händer bara i högre uppsatta gäng och på film, det är alltså inget som är aktuellt för dig som tar Japan seriöst på ett varmt sätt.

Skaka HandSkaka hand
Det förekommer givetvis ändå handskakningar i Japan, delvis är detta ett sätt för Japaner att visa sitt intresse för personen i frågas kultur men det kan även betyda att de vill bli visa att man står i samma status och samma plan med personen dem skakar hand med, under politik används detta även en form av världslig hälsning och vänskap som tolkas världen runt.

/ChibiNihon.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Johan

Bra tips. Väldigt intressant att läsa. Tackar.

2010-10-05 @ 15:22:59



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM