Bambu

(Sv) Bambu = (Jap) Banbu

Bara ett gräs
Nyligen påpekades att bambu är en gräs-art, vilket kanske förvånade många. Allmänhetens kunskap om anläggningen har ökat kraftigt, särskilt i länder där det inte är så vanligt. Liksom i resten av Fjärran Östern så har bambu (i Japan) varit och är ett viktigt tillägg i deras kultur.

BambooTe vispar & mångsidighet
Bamboo rankas högt bland världens mest mångsidiga material. Bambu i mängd kan skapa allt från redskap till skydd från hetta, kyla och användas som byggmaterial. Dess draghållfasthet har jämfört med stål, och större sorter har en densitet som lövträd. Det finns 46 släkten och över 1200 arter i hela världen, och bara Japan har över 600. En av de mest attraktiva delar av bambu är att det är en förnyelsebar resurs. Det tar mindre än ett år för en stjälk för att växa upp ordentligt i jämförelse med den extrema långa tid det tar för de flesta träd. I tropiska länder används bambu som vävning till att göra väggar och i Japan används den som flätverk till korgar, mindre kreationer och till verktyg.

Fler användningsområden

Några andra användningsområden för bambu i Japan är fiskespö, bågskytte och pilbågar, musikinstrument (såsom shakuhachi och flöjt) ätpinnar, te vispar, ett brett utbud av redskap för teceremoni, vatten slevar, blomvaser, lådor och kärl och behållare tillverkade av hela bambu stjälken (inte vävda), möbler, framför allt pallar, stolar och bänkar, Tunnbanden (tvinnad bambu fibrer), rör (en lång stjälk kluvna med noder tas bort), och många, många fler områden.


Vi får inte glömma Japan Channel!

• Se ett litet informativt engelskt videoklipp från You Tube om Bambu.
• Äldre japanska produkter.
• Äldre japansk Uchiwa.

/ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM