När jorden skakar...

Vid en typisk evakuering i Japan ser man till att barnen håller sig varma. Många testar sina mobiler men det kan hända att telefontjänsterna ligger nere. I bästa fall fungerar mobilens andra funktioner så som internetuppkoppling till facbook, twitter, e-post med mera. Ett ypperligt tillfälle att berätta att man är oskadd.

Ebisu Quake
Bilder är runt parken: Ebisu

Ebisu Quake
Många avvaktar också på en eventuell efterskakning som kan följa nära inpå och därför väntar många utanför sina arbetslokaler och hus för att passa på skaka av sig incidenten.

Ebisu Quake
Vid jordbävning får människor panik och många kan rusa ut ur byggnader i skräck över att få en sådan över sig, detta betyder att man kanske springer ut rakt i traffiken som också är en fara under jordbävning. Ändå är Japan ett land som är van vid att handskas vid dessa fenomé och det är inräknat i det vardagliga livet.

Ebisu Quake
En jordbävning kan både skrämma och facinera människor men i Japans hus så håller man det gärna kompakt och högt, en rusning genom en liten trappa är inte att föreslå. Fåtal bränder slås ut relativt snabbt med "portabel brandbil" kanske bättre refererad till "större brandsläckare på hjul".


KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM