Alla Hjärtans Dag i Japan

Alla Hjärtans Dag i JapanHar du haft en fin Alla hjärtans dag idag? Finns det en speciell tradition du kör, att ge eller få blommor kanske?
I Japan är det bara kvinnor som köper presenterar (främst choklad) till män och ger dem detta just på Alla Hjärtans Dag. Japanska kvinnor är oftast alldeles för blyg för att uttrycka sin kärlek. Därför är denna dagen en möjlighet för kvinnorna att uttrycka sina känslor. Tjejerna ger choklad till alla sina nära och bekanta killkompisar också.

Alla Hjärtans Dag i JapanDenna sed är av företagens framställning av smart marknadsföring av choklad. När det är dags för männen att ge en gåva till kvinnor får han vänta ända till 14e Mars, en så kallad "Vit Dag".

Är du i Japan, som kille och har väninnor så bli inte helt fråntagen av all choklad du får från japanska flickor! De kanske är Giri Choko (bäst förklarad som en "skyldighets choklad") som ges till vänner, kollegor och chefter. Om en kvinna gillar något utöver det vanliga så ger hon honom "en sann kärlek", Honmei-Choko.

Alla Hjärtans Dag i JapanBegreppet Giri i sin tur är mycket japanskt. Det är en ömsesidig förpliktelse att den japanska seden följas vid kontakter med andra människor. Om någon gör dig en tjänst, då känner du dig tvungen att göra något för den personen. I vissa fall får man choklad även om man inte har gjort något, och har du en japansk flickvän kommer hon bli glad för din skull om du mottager chokladen. Kanske kan du be henne att komma ihåg den 14e Mars, som du redan har glömt! (Se längre upp varför detta datum är så magiskt!) - Kanske blir hon din räddare i nöden nästa gång.

Det är inte vanligt att man ger kort på Alla Hjärtans Dag i Japan, eftersom den dagen "egentligen" inte existerar.

Videoklipp: Japan Channel om Alla Hjärtans Dag (Valentines Day) och om Vita Dagen (White Day).

Kommentarer
Postat av: Mimmu

Har dem inte typ grön te i allting, även choklad?

2011-02-14 @ 19:02:09
Postat av: Chibi Nihon

Kanske inte i allting, men grönt te som smak finns i mycket på den japanska marknaden. Många älskar smaken. Smaken finns både som populära drycker så som tilltugg. Allt från choklad och glass till soppor och bakelser.

2011-02-14 @ 21:09:39
URL: http://chibinihon.blogg.se/
Postat av: Mimmu

Okej tack

2011-02-15 @ 13:46:39Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM