Pandan kommer inte från Japan

PandaJag såg en dokumentär om några människor som inhyste sig i Japan eftersom producenten sades älska Pandas och därav planerades en resa till Japan. Ingen hade hjärta att berätta för honom att dagens Panda kommer egentligen från Kina. Men sagt och gjort åkte de dit och spelade in folket med deras upptåg, teknologi och roligheter i Japan - Landet utan Pandan.

Det finns många saker folk tror kommer från Japan. De flesta gissningar är fel, det gäller att man ser "Made from.." texten för att vara helt säker. Ibland kan man även köpa något som känns otroligt svenskt men i själva verket är receptet eller produkten uppfunnen i Japan. Vi kan ta sushi som tydliga exempel. Visst känns det som att det är orientiskt men exakt vart det kommer från vet man kanske inte alltid - och det är inget man lägger märke till så vida inte man har ett intresse för landet i fråga, i vårt fall, Japan.

Om Pandan
Pandan eller jättepandan, tidigare kallad bambubjörn, är den enda arten i släktet Ailuropoda som i sin tur tillhör familjen björnar, vilket dock tog lång tid för forskarna att komma fram till. Ett tag kategoriserades pandan som halvbjörn, men senare molekylärgenetisk forskning har visat att pandan är en björn. Jättepandan är känd som symbol för Världsnaturfonden och var en av fem maskotar för de olympiska sommarspelen 2008 i Peking. I motsats till alla andra björnar är jättepandan växtätare som främst äter bambu. Gåvor i form av pandabjörnar har varit ett sätt för Folkrepubliken Kina att förbättra sina relationer med stater i Västvärlden. Pandan lever idag i Kina men den har förut funnits i Vietnam och Burma. Källa: Wikipedia

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM