Trender i Japan

Många ting blir inne snabbt och sprider sig som en löpeld och många utav dessa trender dör otroligt snabbt också. Som en våg av inspiration så söker många ungdomar det senaste, trendigaste och fräckaste prylarna och stilarna som är mottagliga. Här är en liten lista på vad som är inne just nu (början av 2011) i Japan.

LED i munnen - JapanLED Ljus i munnen
Lampor som lyser upp ditt leende i olika färger som skiftar med små mellanrum. Fungerar bäst i mörker och är av någon anledning väldigt trendigt just nu.

Lady Gaga Armbandsur
Se videoklipp här.

Trend för oss som besökare i Japan
Det som lockar de flesta till Japan i produktväg brukar vara manga och tv-spel. Denna marknaden är ALLTID trendig i Japan och stora företag satsar massivt på att sälja figurer och accessoarer som förknippas med antingen mangan och/eller tv-spelen.

Stora plånböcker med kedja
Nu snackar vi STORA plånböcker. Detta är något killar bär på sig, med grymma jeans med stora fickor måste man helt enkelt fylla ut den med en stor plånbok. Se videoklipp. Detta har varit trendigt till och från ända sedan 2007.

K-Pop
Betyder Korea Pop, har smygit sig in i Japan och är sedan sommaren en av de största hitarna. Tänk er som Lady Gaga i Sverige från förra året. Två grupper väl värda att komma ihåg om man vill höra på dem är KARA och Girls Generation. Båda är de främsta "radio"-artisterna i Japan just nu.

Koiko TobakRökning
Det har alltid varit trendigt att röka i Japan, men har du klarat dig utan tobak så kan du lika bra avstå från det i Japan också. Sedan 1a Oktober 2010 ökades priserna på tobak med 40% - det fick många att "Panik Handla" och nu när cigaretterna är slut har trenden lett till att tobaksföretagen har kommit på sätt att återinföra sin produkt på marknaden igen. Koiko, en väldigt exklusivt tobak som är tunnare än ett hårstrå. För att röka detta måste man ha en speciell Koiko pipa och kan inte rullas som en vanlig cigarett.

Japanese Nail Art
Visste ni att den mer finurliga stilen med detaljdesign på naglar härstammar från Japan? Javisst! Detta är en trend som hållit i sig i flertal år, det har spridet sig runt om i världen som en löpeld. Se videoklipp.

Kimono
Dessa kläder kommer aldrig att försvinna. Kimonon används fortfarande än idag vid både speciella högtider och allmänna högtider eller tillfällen då man vill klä upp sig. Alla är välkomna att försöka bära kimono, både män som kvinnor. Kimono betyder "något att ha på sig" på japanska. Specifikt hänvisar kimono till traditionella japanska kläder (kimono klänningar). Människor i Japan bär kimono i olika tillfällen även om kimono klänningar inte är slitna som dagligen kläder i moderna Japan. Det är viktigt att bära lämplig kimono, beroende på din ålder / civilstånd och formalitet tillfällen. Videoklipp från The Japan Channel.

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM