12 grymma animé tips

Denna listan är baserad på vad mina vänner har rekommenderat, vad jag själv har sett och tips från mina besökare. Det går givetvis inte att täcka ALLA serier och finner inte du din egna speciella favorit här så får jag be om ursäkt, min kunskap kring animé är limiterad men du får gärna rekommendera fler genom att kommentera.

Så utan att slösa mer utav eran tid och i ingen direkt ordning:

12 Grymma Animé Tips från Chibi Nihon!


Death Note Anime

1. Death Note
(デスノート, Desu Nōto)
Light Yagami är en toppstudent med lysande utsikter - och fullständigt uttråkad. Hans liv ställs på ända när han hittar en anteckningsbok som tappats av en bångstyrig shinigami (dödsgud). Alla som får sina namn inskrivna i boken kommer att dö inom kort och Light bestämmer sig för att använda anteckningsboken för att bekämpa ondskan. Men när brottslingar dör till höger och vänster engageras den skicklige detektiven L för att hitta mördaren. Lyckligtvis för Light är hans pappa polischef, så han lyckas hålla ett visst försprång framför utredningen. Men hur länge håller det?.

 

Neon Genesis Evangelion Anime

2. Neon Genesis Evangelion
(新世紀エヴァンゲリオン, Shin Seiki Evangerion)
Året är 2015. Tokyo har precis återuppstått efter den katastrof som förstörde staden 15 år tidigare. Shinji Ikari, en fjortonårig pojke, står på en öde plats och ser en underlig skepnad närma sig. Skepnaden är en "Apostel". Apostlarna var de som orsakade katastrofen förra gången och nu är de tillbaka för att utplåna mänskligheten för gott! Mänskligheten har inget annat val än att lägga sitt hopp om en framtid i tre utvalda ungdomars händer.

 

Cowboy Bebop Anime

3. Cowboy Bebop
(カウボーイビバップ, Kaubōi Bibappu)
Cowboy Bebop kretsar kring en besättning som bor i ett rymdskepp vid namn Bebop. De är ett team av prisjägare som reser solsystemet runt och försöker gripa både den ena och den andra. Jet Black, fartygets kapten och ägare, samarbetar med Spike Spiegel och med hans mångsidiga färdigheter att bekämpa de jagade. Under sina resor har Bebop fått nya besättningsmedlemmar Ein, Faye och Edward.

 

Ghost in the Shell Anime

4. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
(攻殻機動隊 STAND ALONE COMPLEX, / Kōkaku Kidōtai Sutando Arōn Konpurekkusu)
Major Motoko Kusanagi fortsätter uppdraget att bekämpa brott i verkligheten och den virtuella världen, tillsammans med övriga befäl i Section 9 och den ständigt redo Tachikomas. På agendan finns att lösa ett mord som hotar växa till en internationell skandal, jaga upp en bortsprungen mördarmaskin och lösa mysteriet med en avhoppad android. En konspiration i de högsta av maktsfärer där en mystisk hacker tycks vara pådrivande leder till gruppens mest utmanande fall hittills.

 

Dragon Ball Z Anime

5. Dragon Ball Z
(ドラゴンボール, Doragon Bōru)
Son Goku är en liten kille som lever ensam i skogen efter att hans farfar gått och dött. Så kommer tjejen Bulma och tar med honom för att leta reda på alla drakkulorna; magiska kulor som om alla samlas återuppväcker den stora draken som kan ge dig din innersta önskan!

 

Samurai X Anime

6. Samurai X
(るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚-, Rurōni Kenshin Meiji Kenkaku Rōmantan)
Även kallad: Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story
Samurai X utspelar sig i slutet av 1800-talet. Den sedan flera hundra år härskande Tokugawa-regimen är försvagad, klyftorna mellan samhällsklasserna blir allt större, kriminaliteten ökar och folk lever i misär. Det gamla, feodala Japan har efter 250 år av kulturell och ekonomisk isolering från omvärlden svårt hänga med i västvärldens snabba modernisering.

 

Full Metal Alchemist Brotherhood Anime

7. Fullmetal Alchemist
(鋼の錬金術師, Hagane no Renkinjutsushi, betydelse: "Alchemist av Stål")
Edward och Alphonse Elric försöker en mörk natt återuppväcka sin döda mor genom alkemiens esoteriska konst, men misslyckas fatalt. I den resulterande explosionen binds Alphonses själ till en uråldrig helrustning. Fyra år senare har staten krossat ett gryende uppror och vill nu inhämta en legendarisk artefakt som kan ge dem total kontroll över folket. En ensam statsalkemist söker en sten som kan förstärka hans krafter och ge honom makten att återställa ting av skönhet och vikt som gått förlorade, men finner han vad han letar efter kommer även staten kunna utradera oräkneliga andra ting. Skapandet skiljer sig knappt mer än en hårsmån från förintelsen.

 

Bleach Anime
8. Bleach
(ブリーチ, Burīchi) (Chibi Nihons Favorit!)
Ichigo Kurosaki har så länge han kan minnas haft förmågan att se spöken och andar. Ichigo är dock ganska van vid detta. Det som verkligen sätter spinn på hans världsuppfattning är istället mötet med Rukia Kikuchi, en shinigami och tillika medlem i det mystiska Själssällskapet. Ichigos familj blir attackerad av en Hollow, en ond ande som livnär sig på människor med psykiska krafter. Rukia försöker låna lite av sina krafter till Ichigo så att han ska kunna skydda sin familj, men till hennes förvåning absorberar han alla hennes krafter till sista droppen! Ichigo kan nu vinka farväl till sitt liv som han minns det och i fortsättningen är tristess en lyxvara. Som nybakad dödsängel har han ett jobb att utföra, och med Rukia, som sakta återhämtar sina krafter, i släptåg ska han hjälpa andar att finna nog med själslig ro för att ta sig till de sälla jaktmarkerna.

 

Code Geass Anime

9. Code Geass
(コードギアス 反逆のルルーシュ, Kōdo Giasu: Hangyaku no Rurūshu)
År 2010 förklarade det Heliga Brittaniska Imperiet krig mot Japan och deras övermakt tvingade Japan att kapitulera inom en månad. Japans frihet förloras och landet döptes om till "Area 11" Lelouch är en brittanier och hans vän Suzaku, född en elva, har erkännts som hedersbrittanier. Som barn svor Lelouch att krossa regeringen, men sju år senare har han insett att han inte kan förändra någonting. Inte förrän han möter en mystisk flicka som ger honom kraft att kontrollera andras sinnen - Geass makt! Lelouch maskerar sig och blir känd som den skoningslöse terroristen Zero, som är beredd att krossa allt och alla som står i vägen.... inklusive hans barndomsvän Suzaku.

 

Naruto Anime

10. Naruto
(—ナルト— Naruto)
Enslingen Naruto Uzumaki strävar som många andra av ungdomarna i byn Hidden Leaf efter att nå byns högsta ninjarang - Hokage. Han har behandlats som en enstöring ända sedan en rävdemon slank in i honom som spädbarn. I sällskap med sin hemliga förälskelse Sakura, den skicklige rivalen Sasuke och läraren Kakashi måste han ta sig förbi många prövningar för att nå sina drömmars mål. (Många diggar denna i Sverige).

 

One Piece Anime

11. One Piece
(ワンピース, Wan Pīsu)
Ruffy har ätit av en konstig grönsak och fått förmågan att kunna tänja ut sin kropp likt gummi. Med hjälp av sina nyfunna krafter tänker han ge sig ut på de sju haven i jakt på den legendariska piratskatten One Piece. Men först måste han hitta ett skepp och en besättning.

 

Escaflowne Anime

12. Escaflowne
(天空のエスカフローネ, Tenkū no Esukafurōne)
Även kallad:
Escaflowne of the Heavens
Ung skolflicka råkar hamna i en magisk värld, och måste kämpa för att hitta tillbaka till sin egna värld.
Hitomi Kanzaki är en typisk skoltjej med tillhörande problem, men när en ung, manlig drakdräpare kommer in i hennes liv så förändras allt i ett slag. Hon blir indragen i den magiska världen Gaea där hon upplever äventyr, hittar både vänner och fiender samt komma underfund med hur man frigör den magiska kraften i rustningen Escaflowne.

 

 


 

Text från Wikipedia samt SF Bok.
Bilder från diverse ställen på internet.
© Copyright till rättfull ägare.

 


Kommentarer
Postat av: Dessi

Åh, Death note <3

2011-07-14 @ 14:47:38
URL: http://dessiek.blogg.se/
Postat av: Wicke

Claymore är grym! Kolla in den, kvinnliga monsterdödare ^^

2011-07-14 @ 17:53:02
Postat av: Chibi Nihon

Claymore verkar grym! :)

2011-07-15 @ 11:10:03
URL: http://chibinihon.blogg.se/
Postat av: Kyo

One Piece och Death Note är SÅ bra!!

2012-03-27 @ 16:27:39Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM