Att ha brunt hår i Japan

 

hår i japanDet är som så att vissa ställen förbjuder i Japan att ha färgat hår medan andra uppmanar och berömmer dig för att färga eller tona om ditt hår. Det är ett känsligt ämne eftersom blyghet kommer före något annat om en främling ställer frågan om ens hår eller egentligen om vad som helst.

Jag vill gärna tillägga att det är svårt att finna japaner som är tatuerade och/eller piercade eftersom det anses vara olämpligt och i vissa delar i Japan kan det tyckas att det bara är vissa gäng och medlemmar inom något som är detta.

Är du tatuerad eller funderar att bli, avvakta helst tills du varit i Japan eller om du skall bli tatuerad på ett ställe som du inte visar upp oavsett normalt plagg så är det ingen fara. Tabu, blickar och blyghet går hand i hand när det gäller sådant, däremot kan ditt hår vara vilken färg som helst om du är turist i detta land, skall du däremot plugga - checka skolan om det är okej att du färgar ditt hår innan du gör det.

Bildkälla: http://www.japanforum.com/gallery/showphoto.php?photo=579


Kommentarer
Postat av: Double J Cherrycoke

Intressant! Det är första gången jag hör talas om detta med hårfärgen. Det där med tatueringarna visste jag däremot :)

2011-07-28 @ 21:28:34
URL: http://doublejcherrycoke.blogspot.com/
Postat av: frida

mycket intressant! :D jag har inte laggt märke till det men om man kollar på många tidningar från japan så har dom alla brunt hår! :O åh, och en sak till är det inte lite ehh skumt att han filmar en tonåring sent på kvällen... även om det inte var nåt med det, men ändå

2011-08-02 @ 20:45:42
URL: http://blubbeb.blogspot.com/
Postat av: Chibi Nihon

Han filmar en del i smyg, men mest om ting är på distans. Är de nära så frågar han först. Filmning är som fotografering, vill man inte vara med kan man gå undan eller säga ifrån.

2011-08-02 @ 23:37:44
URL: http://chibinihon.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM