"Made in Japan"

Vid inspelningen av miniserien Shogun berättade männen som byggde kulisserna i Japan att deras japanska kollegor hade sina egna vanor och verktyg när de skulle snickra upp skepp och hus samt att det var väldigt speciellt läge eftersom ingen kunde knappt japanska respektive engelska, kommunikationen var väldigt dålig från båda parter men jobbet blev gjort ändå. Jag tror att efter några dagar kom ett lastfartyg lastat med spik och verktyg för att snabba upp processen så att de amerikanska arbetarna kunde hjälpa till ordentligt eftersom ingen av amerikanerna kunde hantera de verktyg som japanerna var mästare på att vifta och hamra.

Made in JapanNu till det ironiska: På dessa verktyg och askar med spik stod det "Made in Japan" och ändå hade dessa japanska män och kvinnor aldrig sett något liknande. Det kan alltså med ren logik säga sig själv att saker och ting från JAPAN som har märket "Made in Japan" har kanske liten om ingen alls marknad i Japan.

Annat exempel är elektroniska branschen, nu när Apple (amerikanskt) skall släppa nya modeller kors och tvärs tar de hjälp utav externa arbetare från andra länder, må så vara kanske Japan (osäker). I värsta fall kan dessa produkter kopieras och härmas, det är så vi får liknande produkter på marknaden som vimlar en väldigt kort men intensiv stund på ställen som eBay och Tradera innan folk inser att det är inget "skit" att köpa när det ändå är en väldigt dålig kopia.

Vi kan inte förbi se att Japan är väldigt långt i framtiden vad gällande diverse teknik samtidigt som att de vördar sin kultur mer än något annat land jag personligen känner till. Det är lätt att förstå att som t.ex Apple inte säljer bäst i Japan och att de får kanske lösa delar därifrån eftersom 1. Japaner arbetar hårt och länge och 2. Apple är inte störst i Japan eftersom tekniska produkter så som telefoner, datorer och maskiner är något som Japan spottar ut massiva exemplar varje dag.

Tankeställare
Nästa gång du ser texten "Made in ..." se om det är från Japan och tänk efter om du tror att den produkten finns och används i japan, må så vara skärmskydd som spik.

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love

Något som slog mig när jag var i Tokyo var att många västerlänningar hade adroid- och i-phonemobiler men när vi skulle handla mobil så var det mest den äldre designen och mobiler med uppfällbar lucka var superpoppis. Det var lite oväntat.. trodde alla skulle ha pekskärm och vara supercoola.http://sakuradesu.blogg.se/

2011-07-27 @ 10:20:51
URL: http://sakuradesu.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM