10 tips: Engelska i Japan?

Dessa tips bör du ha i åtanke innan eller under visiten i Japan.

Meny1. Ta inte matmenyer, skyltar eller meningar 100% bokstavligt, stavningen är baserad på raka översättningar från Japanska till Engelska.

2. Japan stavar saker och ting mest för att vara snälla, kom ihåg att de har absolut ingen skyldighet till det.

3. I engelska begrepp som används i språk och sång är det oftast mest för att det låter coolt.

4. Om du får tillfälle, besök gärna en klädesbutik och ta en noga titt på samtliga kepsar och t-shirtar m.m. med texter, det kan vara kul i några minuter om du kan bra engelska!

5. Kan du engelska så är mitt råd att ni skaffar en bra tolk (lite dyrare än en bok, så vida inte ni känner någon i Japan redan eller har någon vän som kan bra japanska) eller en engelska - japanska lexikon inför eran resa, de kan komma till väl användning!

6. Skall ni lära er Japanska, lär er det från en japansk sensei, inte en turist eller en japanska talande engelskman eller dylikt. Även om de är "experter" så kan deras uttalan vara fel.

7. Saknar du maten i Sverige? Ta en tur till närmaste matbutik och köp hem de produkter du tror kan vara goda. En del produkter har engelska ord och en del har även bilder. Många merikanska ställen blir allt mer vanligare i Japan, så som McDonalds. Dit kan man också besöka för en liten burgare och pommes fritt. Det skall även finnas något svenskt ställe i Japan, jag minns dock inte vart det ligger men jag vet att det gäller ett litet samhälle med stugor och svenska flaggan.

8. Besöker du sjukhuset så behöver du kunna Japanska, om tid finnes tala med dem på Ambassaden om olycka skulle ske. Engelska är knappt värt vid kritiska lägen, men du kan alltid testa. Det kan även behövas en tolk eller guide inför pappersarbetet om olyckan skulle vara framme.

9. Om du känner till ställen som är vanliga för turister och om du kan engelska, besök dem! Kanske kan du få nya vänner i samband med din vistelse.

10. Studerar du i Japan kan det hända att många vill byta språkkunskaper med dig, kan du engelska och japanska (samt svenska + andra språk) är det möjligt att de vill att du lär dem detta. Det är en win/win situation - ta den!

Läs även..
Maträtter och Meny Del.1
Maträtter och Meny Del.2
Hos Doktorn Del.1
Hos Doktorn Del.2
Hos Doktorn Del.3

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM