Versailles (-Philharmonic Quintet-)

Versailles -Philharmonic Quintet-


Versailles
(känd i USA som Versailles-Philharmonic Quintet-) är en visuell-kei-band som bildades av ex-Lareine sångaren Kamijo och av gitarristen och soloartisten Hizaki. J-Rock i all ära.

Bandets sound koncentrerar sig på begreppet youshikibi (様 式 美 / en form av "absolut skönhet") och esteticism.

Ur wikipedia: Esteticism är en åskådning som sätter estetiska värden högre än till exempel sociala och moraliska hänsyn. Esteticismen förespråkades redan under romantiken; en föregångare var Friedrich von Schlegel. Den blev dock störst under fin de siècle och dekadensen. /slut.

Varumärken är duellerande gitarrer med tunga men melodiösa arrangemang. Kamijo's texter är kopplade till varandra för att berätta en enda historia ofta att använda sig av berättande röster och videokoncept.


Kommentarer
Postat av: Double J Cherrycoke

Hade de spelat 2 takter lugnare hade jag gillat men jag har alltid varit något av en Lady och har liiite svårt för så snabb takt att trummorna låter som en enda ton :D Han har cool röst dock. Många japanska sångare har förvånansvärt mörk röst. Hoppade högt första gånge jag hörde Gackt. han kan ju se rätt vän ut på end el bilder. Idag vet jag bättre :D

2011-06-11 @ 21:12:46
URL: http://doublejcherrycoke.blogspot.com/
Postat av: Sou1forged

Har faktiskt redan deras senaste singel Philia. Riktigt bra musik spelar de.

2011-06-13 @ 14:49:48Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM