Farlig läcka vid Fukushima I

Buddha25 Mars - Det uppmuntrades idag på en presskonferens att följande drabbade kommuner under 30-km räckvidd från det oroliga kärnkraftverket i Fukushima bör genast frivilligt flytta längre bort och den japanska regeringen kommer att ge sitt fulla stöd i att hjälpa till med all flytt. Regeringen har dock hittills inga planer på att utöka sitt utsedda evakuering sortiment. Videoklipp.

Bara för några timmar sedan..
Japanska tjänstemän under kärnkraftssäkerheten säger att de misstänker en reaktorhärda har brutit ut vid en enhet i det oroliga Fukushima Dai-ichi kärnkraftverket. Detta ökar risken allvarligt med radioaktiv förorening av miljön.

Hidehiko Nishiyama, en talesman för kärnsäkerhetsbyrån, sa idag att "något vid reaktorn kan ha skadats" i enhet 3 av de sex-enheten vid anläggningen. Han sa även att "våra data tyder på att reaktorn har kvar några funktioner", med andra ord säkerhetsåtgärderna fungerar men kunde varit bättre. En begränsad skada har inträffat i reaktorns kärna.
Videoklipp.

Kommentarer
Postat av: Göran

STOPPA DET JAPANSKA VANSINNET!De har INGEN aning vad som händer när man häller ut radioaktivt vatten i havet. De har vaga "antaganden" och "förmodligen". Japan är en av världens största fiskleverantörer. Är det INGEN som reagerar och stoppar deras galenskap. Vattnet som är radioaktivt kan de hälla i en oljetanker och lagra tills de vet med säkerhet hur man kan rena det.Men nej, häll skiten i havet, ingen kommer att märka det för det syns inte. Har människan INGEN koll på naturen på 2000 talet. Svaret är enkelt. Ett av världens rikaste länder skiter fullständigt i effekter på naturen och människor och tar den enklaste och billigaste lösningen för att driva denna katastrof ännu längre.Japan SKA ta sitt ansvar och förvara sitt avfall säkert när det som inte kunde hända har hänt. "Experterna" sa tidigt att detta aldrik kunde bli ett nytt tjernobyl eftersom kapslingarna var sååå säkra. Men det visar sig igen att de har fel. Varför ska dessa personer få dumpa sitt misstag i havet???

2011-04-04 @ 23:59:27
Postat av: Chibi Nihon

Göran: Fukushima incidenten gjorde att radioaktiva förångrades. Det är alltså inte de som har dumpat det i havet utan vindarna och naturen som drog med sig ångorna.Ingen vet säkert dess effekt och givetvis kommer detta att påverka våran planet på mer än ett sätt.Vi får hoppas att de har dragit lärodom utav detta och fortsätter att förbättra alla idéer och säkerhetsrutiner.

2011-04-05 @ 00:26:19
URL: http://chibinihon.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM