Nuläget i Japan och en återblick

Japan Drummer Enkeria.comNuläget och en återblick

Enligt japanska myndigheter låg på fredagen ett område på 400 kvadratkilometer ännu under vatten efter tsunamin, och då var tillgängligt material inte färdiganalyserat.

Den allra högsta tsunamivågen som uppmätts hittills i Japan var över 38 meter hög och bildades efter 1896 års jordbävning.

Skalvet förra fredagen är nu det dödligaste sedan 1923 års jordbävning i Kantoregionen, då 143.000 dödades.

Antalet bekräftat döda steg på fredagen till 6.911, vilket gör att katastrofen passerar dödstalet efter jordbävningen i Kobe 1995. Det sammanlagda antalet "saknade och döda" räknades till 17.227 på fredagen.

Japans regering övervägde på fredagen om man skulle flytta evakuerade undan de tsunamidrabbade områdena. Över 410.000 människor i tolv län har hittills evakuerats och lever i läger, skrev tidningen Mainichi Shimbun.Enligt många har japans befolkning innan katastroferna varit ganska klyvna och varit osäkra på vilken riktning landet var på väg mot. Idag kan många känna stoltheten och till sin uppgift att forma landet, en andra chans. Trots all sorg och förödelse så arbetar hälften av befolkningen som vanligt och en del funderar att resa bort från Japan ett tag. Många har åkt till Thailand och andra närliggande länder för att vila upp sig. / Chibi NihonFör några timmar sedan..
Ett kraftigt jordskalv har inträffat i den japanska regionen Ibaraki, söder om kärnkraftverket Fukushima. 6,1 på richterskalan.

Dödssiffran är nu över 7.200, antalet saknade är just nu 10.900 personer uppger News On Japan.

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM