Sakura. Full blomm under en vecka.

Snow"Körsbärsträden (japanska: 桜 Sakura) har blommat ut i Tokyo"

Det sa den lokala meteorlogiska observatoriumet igår. Det häftiga med denna nyhet är att körsbärsträdet på Tokyos Yasukuni-tempel kom ungefär samtidigt som förra året med bara sex dagars försening. Körsbärsträden kommer att vara i full blom i ungefär en vecka.

Tänka sig att de håller koll på när växtriket blommar ut. Detta kan kanske bero på att trädet är även en symbol för Japan: Om blommans kulturella betydelse vittnar t.ex. att den fest som firas när körsbärsblommorna blommar (hanami eller hana masuri) hör till de viktigaste händelserna i Japan. I japansk estetik får blomman en att observera omgivningen, men den väcker en även till att tänka på själva livets väsen, dvs. de olika skedena i blomningen påminner människan om livets förgänglighet. När körsbärsträdet blommar hyllas den genom den japanska högtiden Hanami.

Sakura är en rosväxt och otroligt vacker.

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love

Rosväxt alltså...? Hmm, har inte tänkt på det förut. Men ser ju på wikipedia att plommonsläktet tillhör rosorna. Då lärde man sig nåt nytt idag också!http://sakuradesu.blogg.se/

2011-03-30 @ 19:03:07
URL: http://sakuradesu.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM