Turen måste vända mer!

15/3

Geisha• Japan har informerat IAEA att branden vid Fukushima är släckt, rapporterar BBC via Twitter vid klockan 9.00 svensk tid.

Många länder ser över sina kärnkraftverk och i Tyskland har de stängt ned alla.

Oljebolaget Shell är inte drabbade i Japan och därför hjälper dem med att dela ut naturgas som reservplan i stället för kärnkraft i Japan.

Strålningsdoser på upp till 400 millisievert per timme som uppmätts vid Fukushima är "nivåer som man måste ta på största allvar för att undvika omedelbara hälsoeffekter", säger professor Richard Wakeford. Men för drygt en timme sedan (kl 11.14) rapporterade de att vindarna har vänt och att all radioaktivt material från Fukishima är ute vid havet och förhoppningsvis fortsätter ut för att minimera risk.

Den officiella dödssiffran var på tisdagsmorgonen 2.414. Tusentals fler saknas och enligt Rädda Barnen kan 100.000 barn blivit hemlösa efter jordbävningen.

De människorna som bor närmst Fukushima är med runt  3 mils radie, de har uppmanats att stanna inomhus med fönster och dörrar stängda.

• Energibolaget Tepco meddelar att ett elavbrott kommer att drabba omkring 5 miljoner människor på tisdagen, rapporterat Reuters.

• Svenska strålskyddsmyndigheten uppger att radioaktiva partiklar från de japanska kärnkraftshaverierna kan spridas till Sverige. Det tar dock minst en vecka innan partiklarna når hit och mängderna skulle vara små. Någon fara för djur eller människor i Sverige är det emellertid inte tal om. Partiklarna som släpps ut kommer att smetas ut i hela atmosfären och hela luftrummet

Källa: www.di.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM