Vad gör Röda Korset mer exakt?

Röda KorsetJust nu arbetar Röda Korset intensivt på plats i de värst drabbade områdena, med Första hjälpen och sjukvård, psykosocialt stöd och utdelning av nödhjälpsmateriel som bland annat filtar till de drabbade.

En annan viktig uppgift är att efterforska människor som saknas efter katastrofen. Parallellt med det akuta hjälparbetet pågår en behovsanalys och planering för det mer långsiktiga hjälparbetet.

Japans Röda Kors har tidigare erfarenhet från jordbävningar, och en så god beredskap som det går att ha för en katastrof av denna magnitud. Omedelbart efter jordbävningen började Japanska Röda Korset att organisera personal och frivilliga för att bidra till hjälparbetet. Bland annat kallade man in 86 av de 488 katastrofteam som tränats för katastrofer och som nu snabbt kunde ge Första hjälpen och sjukvård i de drabbade områdena.

Källa: http://www.redcross.se/teman/tsunami-japan/
Läs mer!

Hjälp du också!
Du kan SMS:a AKUT JAPAN till 72900 för att skänka 100 kronor. Eller donera en annan summa. Har du inga pengar, dela gärna med dig utav detta inlägg eller information!

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM