Yakuza till undsättning!

Yaguza (inte Yakuza)Även Japans ökända maffiagrupper hjälper till med hjälpinsatser och visar en känsla av medborgerlig plikt.

Under de värsta tiderna kan ibland ta fram det bästa hos människor. Även i Japan är "förlorarna", även kallad för den japanska maffian, Yakuza en makt som har hjälpt folket. Timmar efter den första chockvågen kom, gick två av de största kriminella grupper till undsättningen genom att öppna sina kontor och byggnader till de strandsatta i Tokyo. De bjöd även på mat, vatten och filtar till de ödelagda områdena. De rensade även gatorna och hjälpte folket med sina två-tons lastbilar.

Dagen efter jordbävningen gick Inagawa-kai (den tredje största organiserade brottsligheten grupp i Japan som grundades 1948) in för att skickade 2005 styck fyra-tons lastbilar fyllda med snabbmat så som "instant Ramen", batterier, ficklampor, drycker och andra viktiga saker i dagens Tohoku region. De erbjöd även tillflykt till medlemmar och mycket av denna information har försökts att tystas ner av polisen.

Yamaguchi-gumi som är idag Japans största kriminell grupp, under ledning av Tadashi Irie har också öppnat sitt kontor över hela landet för allmänheten och varit skickar vagnslaster med varor i en väldigt låg profil och i tystnad åt folket.

Se Yakuza bilder i detta galleri.
Läs mer om Yakuza här.
Källa: NewsonJapan.

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM