Godzilla Gojira

GodzillaGodzilla (ゴジラ, Gojira) är ett fiktivt dinosaurieliknande monster, som gjorde sin debut på vita duken 1954 i filmen Godzilla - monstret från havet. Filmserien omfattar för närvarande 28 officiella filmer från filmstudion Toho, den senaste från 2004. Godzilla är det mest kända monster av alla de monster som förekommit i den japanska filmgenren Kaiju Eiga.

Gojira ( ゴジラ) är en kombination av två japanska ord: ( ゴリラ, "Gorilla ") gorira och kujira (鲸 (クジラ), "Val"?), vilket är passande eftersom Godzilla i ett planeringsskede beskrevs som "en korsning mellan en gorilla och en val" med anspelning på hans storlek, kraft och vattenlevande ursprung.

Även om hans ursprung variera något från film till film beskrivs han alltid som en förhistorisk varelse som först dök upp och attackerade Japan i början av atomåldern. I synnerhet är mutation till följd av atom-strålning och detta är förklaring till Godzillas enorma storlek och superkrafter. Den mest märkbara kraft som Godzilla har är hans "atomic andetag": en kraftfull förödande stråle av eld som kommer från hans mun. Godzilla är också resistent mot skador tack vare tufft lager av skinn och en avancerad helande attribut som själv blev en kärnfaktor i filmen Godzilla vs Biollante och Godzilla 2000. Han framställs som att vara stark och fingerfärdig och ibland använder han t.o.m kampsport under sina strider. Han beskrivs som en hybrid mellan vattenlevande och landlevande ryggradsdjur i den ursprungliga filmen där Godzilla kan överleva oberoende i havet och är lika skicklig fighter under vattnet som han är på land.

I den amerikanska versionen av Godzilla framstår han som en unisexuell ödla, klassiskt muterad och han saknar den helande attributen som originalet befinner. Filmen sågades av fans och många blev besvikna. Som svar på hur "dålig" den amerikanska versionen av Godzilla var, fick den amerikanska gestalten lite rampljus i en av de japanska framtida filmerna. Se en duell mellan de två olika skepnaderna i detta klipp nedan från filmen Godzilla: Final Wars. I klippet presenteras den amerikanska Godzilla som "Zilla".


Fler installationer av Godzilla filmer väntas!

Läs mer..
Wikipedia

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM