Ovanliga maträtter

SashamiSalamander: Salamander på pinne, serveras gärna med sallad till.


Häst:
Horse sashimi är en ganska vanlig rätt på menyn i Kyushu. Det bestor kort och gott av att äta rått hästkött. (se bild åt höger)

Baby bees: Tyvärr har vi inte hittat så mycket information om denna rätt. Känner du till något var vänlig och kontakta oss.!!

Nankotsu: Kykling brosk som bör ätas friterad eller som en shish kabob. Detta är väldigt segt och hårt en ganska vanlig rätt i många barer i Japan

Shiokara: Färsk rå fisk oftas "Squid" serveras i en sås gjord på en surströmming liknande fisk/squids inälvor.

Fugu: En viss art av blåsfisk. inälvorna är dödligt giftiga så bara speciallicensierade kockar är tillåtna att göra denna rätt.  Ca 300 personer dör varje år av att ätit av denna rätt, varför man fortsätter att äta detta i Japan vet vi inte men det kanske beror på den farliga dragningskraften.

Sashimi: Rå fisk.

Sushi: Varierand bitar av oftas råfisk. Många tror att Sushi är standart maten i Japan men den intoducerades inte förrän 1950. Det ryktas om att Japan skall sända ut inspektörer runt om i världen för att klassificera Sushi ställena och se till att man gör Sushi på rätt sätt.

Tako: Bläckfisk, än liknande shushirätt.

Takosu Lite lyxigare än Takoyaki. En ganska enkelrätt med bitar av kokt bläckfisk i ett bad av ris vinäger. Vinägern mjuknar upp bläckfisksköttet och får det till en lite surare smak.

Takoyaki: Små bollar av mjöl och ägg med en bit av blickfisk i mitten.

Uni: Rått sjöborre rom. tjock krämig substans som smakar mycket skaldjur.

UnagiUnagi: Insjö ål (se bild åt höger).

Tempeh: Gjort på jästa mögliga sojabönor ( Rutten Tofu) och pressade till fyrkanter. Tempeh är inte möglig eller rutten för än jäsningen processen är startad.

Mountain Potato: En rot som äts rå, ofta ihop med rå tonfisk och rå quail (en fågel) ägg

Natto: Jästabönor. Denna rätt är till och med illa omtyckt av många japaner som brukar varna om den i sina guidböcker.

Tofu: En söjabönsmassa. Denna bönmassa anses vara mycket nyttig. Det finns en varijant på detta Fermented Tofu (jäst Tofu) skall luckta utedass.

Miso: Det sägs att Japanare ofta får mer hemlängtan till sin mat mer än andra nationer. Denna jästa bönsoppa ofta orsaken att få en japanare sentemental.

Gingko Seeds Fröna från Ginko trädet är utsökta. Det konstiga med dessa frön är att dom kommer från en frukt som luktar spy.

Seaweed: Alla former av sjögräs är ätbara även om många människor fortfarande ryggar tillbaka när det näms.

Salted Plum Suckers: Detta är en liten hård godisklubba som kommer packeterad med en Geisha som håller den till sin mun. Den finn i 2 storlekar liten och stor. Den lilla klubban är av plommonsmak med täckt av ett saltpuder som smälter i munnen. Den stora har inte det salta pudret men när du kommer till mitten hittar men en bit torkatplommon liggandes i någon flytande saltlösning.

Green Tea Iced Cream: Detta beskrivs som att dricka ett kopp grönt te, röka en fin cigarr och äta glass samtidigt. Skall vara en deliktes.

Källa: ExtremeFood.se

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love

Oh, grönt te glass är riktigt gott- men skumt! Kul att jag testat typ hälften av allt på listan, inkl. hästsashimi, ginkofrön, takoyaki och natto!Icke att förglömma omuraisu och nabemono. Kolla in min blogg för mer info!http://sakuradesu.blogg.se/2011/may/omuraisu.htmlhttp://sakuradesu.blogg.se/2011/april/nabemono.html

2011-05-17 @ 19:46:22
URL: http://sakuradesu.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM