Skaldjur, ätbara trots radioaktiva ämnen

Skaldjursfiskare har hållit sig borta bfrån Tokyo Bay, uppenbarligen på grund av katastrofen som inträffa den 11 mars och efterskalven fortsätter. Rädslan över strålningens effekter läcker ut ur de katastrofdrabbade kärnkraftverk i Fukushima område.

SeafoodDen 2 maj under den gyllene veckan, besökte Chiba prefekturen Kensaku Morita en strand i Kisarazu, och åt musslor från området i ett försök att främja den lokala fiskeindustrin och turism. "Mängden av radioaktiva ämnen i musslor är under gränsen för normalt intag och de är säkra att äta. Kom och njut samla skaldjur här under lång semester" sa han i ett överklagande till turister.

The Chiba Prefectural Government uppskattar att antalet turister som besökte stränder i Kisarazu och Futtsu för skaldjursätande i april var 80 till 90 procent lägre än året tidigare. Enligt Kisarazu fiskesamarbete var många grupper av turistresor inställda till staden och de fick bara runt 20 procent bokningar från det normala genomsnittet under den gyllene veckan.

Inga jordbruks-och marina produkter från områden längs Tokyo Bay har hittats med radioaktivt material över lagstadgade gränsvärden. Ändå sa en tjänsteman som fått förfrågningar gällande de effekter av strålning som läckte ut i havet om det är skadligt och hur negativa effekter det innebär.

Enligt experter från landet runt har de uttalat sig om att underhavslivet är ett av de starkaste motståndare till radio aktiva medel och de skulle klara sig utmärkt tillkännagav det i media kort efter katastrofen i Fukushimas kärnkraftverk.

Vi vet alla att fisk och skaldjur är viktigt för Japan, vi hoppas att maten kan hålla sig under riskfylld nivå för både barn som vuxna.

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM