Lite om Samurajer

SamurajSamuraj (japanska 侍, samurai, "att tjäna") avser vanligen adliga krigare i det feodala Japan (700-1800-talet). De tillhörde det högsta samhällskastet, den feodala krigaradeln buke. Även termen bushi, "krigare", förekommer. Samurajerna hade en hederskodex, bushido ("krigarens väg"), som beskrev hur en samuraj skulle leva och dö. Det samurajidealet levde kvar länge. Bushido var viktigt i den japanska armén ända fram till andra världskrigets slut.
Källa: Wikipedia

Övrigt..
Samurai var en svensk serietidning med mangaserier utgiven av Epix åren 1988–1992. Huvudserie var "Kozure Okami" ("Ensamvargen") av Kazuo Koike och Goseki Kojima. Tidningen innehöll även "Kamui" av Sanpei Shirato, samt ett avsnitt av pseudomangan "Usagi Yojimbo" av Stan Sakai innan den serien fick en egen tidning.

Denna utgivning av Ensamvargen var en översättning av den amerikanska utgåvan av bolaget First comics som gav ut 45 avsnitt av Ensamvargen (och 32 avsnitt av "Kamui") innan bolaget gick i konkurs.

Läs mer..
Följ länken för att läsa lite om Samurajer och se på några grymma bilder!
http://www.weirdexistence.com/

Kommentarer
Postat av: Mickis

Kan tipsa om Young Samurai- böckerna, skrivna av Chris Bradford :)Mycket bra äventyrs böcker där man samtidigt lär sig mycket av Japans kultur och etik.

2011-09-09 @ 01:53:25
Postat av: Chibi Nihon

Åh tack Mickis! Ett framtida inlägg med kredit till dig. Arigato Mickis-chan!

2011-09-09 @ 10:17:59
URL: http://chibinihon.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM