Para Para!!

Para Para (パラパラ) är en synkroniserad grupp eller individ som dansar med ursprung från Japan. Skillnaden mellan denna sorts dans och den som förekommer på de flesta dans- och rave (rejv)-klubbar är att det finns specifika, förinställda rörelser för varje låt och alla gör samma rörelser samtidigt ungefär som "linedance".


Para Para sägs ha existerat sedan början av 80-talet, då Europa började erbjuda Italo Disco, Euro Disco och senare New Wave musik i Japan (New Wave kom till runt mitten till slutet av 1970-talet). Para Para är starkt förknippat med snabba beats så som eurobeat, hyper techno och eurodance.

Para Para sker med mestadels armrörelser, mycket lite kroppsrörelser under midjan är involverade och möjligen behövs det att flytta på sina höfter och greppa tag i golvet för att kunna stå bättre, det finns även rutiner som behöver mer detaljerade benrörelser.

Det har spekulerats att det är en ättling till den traditionella Bon Odori dansen (festival) men det finns ingen känd koppling. Dansen ryktas härstammar från början av 80-talet då män som arbetade i VIP-rum bland klubbarna skulle koreografiskt dansa för att imponera på kvinnor. Att använda armarna mer än fötterna är lättare för många. Den dansstil växte sedan därifrån sägs det.

Se fler videoklipp..
YouTube!

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love

Tänkte bara tipsa om att jag lottar ut en sushi-bok på bloggen, var gärna med i tävlingen!http://sakuradesu.blogg.se/2011/september/tavla-om-sushi-bok.html

2011-09-24 @ 23:13:08
URL: http://sakuradesu.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM