Om giftemål i Japan

Billy Blank WeddingKrav på bosättning och väntetid
Utlänningar i Japan kan gifta sig i landet. Det finns ingen väntetid.

Avsikt att gifta sig

Par behöver inte skicka i väg ansökan om att gifta sig i Japan. I själva verket kan de gifte sig samma dag som de ansöker om ett äktenskapslicens. Förvärva en äktenskapsbevis genom kommunstyrelsen innebär att paret är lagligt gifta.

Ceremonin
Bröllopsceremoni behöver inte äga rum i Japan för att få äktenskapet att vara lagligt. När ett par får ett vigselbevis från kommunstyrelsens kontor är de lagligt gifta. Par kan hålla en ceremoni för festlighet eller för religiösa syften, men det är inte skyldig att ha en japansk äktenskapstjänsteman.

Vigselbeviset
Den japanska kommunstyrelsen utfärdar äktenskapscertifikat. När paret lämnar sin ansökan och nödvändiga rättsliga handlingar, kommer de att få ett intyg om godkännande av Äktenskapsunderrättelsen. Detta dokument bekräftar att paret är lagligt gifta. Certifikatet bör även vara översatt till ditt språk.

Juridisk dokumentation

Som exempel tar vi att en amerikansk medborgare skall gifta sig i Japan.
Krav som måste fyllas är en svuren sanningsförsäkran för att gifta sig på den amerikanska ambassaden. De måste ge sitt pass och en avgift på 50 dollar när de fyller i utsaga. Sedan måste paren vanligtvis lämna bevis för medborgarskap (pass eller födelsebevis) och ett vigselbevis som ansökan till kommunstyrelsen. All juridisk dokumentation måste även översättas till japanska.

Samkönade äktenskap
Samkönade äktenskap är inte lagligt i Japan. Japans civillagen begränsar äktenskap med en union mellan en man och en kvinna.

Ytterligare information
Ett intyg från ambassaden för att gifta sig är giltigt i tre månader efter det att ambassaden har undertecknat det. Religiösa ceremonier är inte lagliga äktenskap i Japan, så giftermål enligt traditionen i deras religion gäller och man måste ha en borgerlig vigsel vid ett kommunalkontor i Japan. Slutligen kan en kvinna inte gifta sig inom sex månader efter en skilsmässa för att undvika faderskap i händelse av en graviditet

 

Mer info: marriage in Japan.


KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM