Tävling: Tatebanko

Tatebanko Tavla 3D RoligaPrylar.seVill du vinna en vacker tredimentionell japansk tavla? (Värde: ca 90kr)
Tatebanko är en tavla som du bygger ihop själv vars motiv är det ökända "The Great Wave off Kanagawa", ett mästerverk från "36 Scenes of Mt.Fuji" av Hokusai (1760-1849).
Produkten sponsras utav RoligaPrylar.se

Tävlingstart: 29 Dec 2010 kl. 18.30
Tävling slutar: 5 Jan 2011 kl. 23.59

Motivera varför just du skall vinna denna, skriv som en kommentar.

Glöm inte att skriv ner din e-postadress så att jag kan kontakta dig om du vinner.

Vinnaren presenteras 6 Januari 2011 här på ChibiNihon med förnamn och ort, inget annat ges ut. Eftersom Chibi Nihon arrangeras av RoligaPrylar.se i samarbete med Enkeria.com kommer ingen information att lämnas ut till tredjepart, ingen spam, ingen reklam. Vinnaren meddelas via mail. Samtliga 4 punkter måste utföras för att ska kunna vinna. Endast 1 vinnare kan få detta pris.

Sponsrad utav
Roliga Prylar Logo

Yakuza

All text har blivit översatt och rättad, men fel kan uppstå! Vänligen kommentera om du finner fel.

Yakuza (ヤクザ eller やくざ?), även känd som gokudō (极 道?) är medlemmar i traditionella organiserade brottssyndikat i Japan. Den japanska polisen och japanska medier på begäran av polisen, kallar dem bōryokudan (暴力 団), bokstavligen "våld gruppen", medan Yakuza kallar sig "ninkyō dantai" (任侠 団 体 eller 仁 侠 団 体), "ridderlig organisationer").

Yakuza HirakiYakuza hierarki
Under bildandet av Yakuza, antog de den traditionella japanska hierarkiska strukturen i oyabun-kobun där kobun (子 分. lit fosterbarn) att tacka för sin trohet till oyabun (亲 分. lit fosterförälder). I en mycket senare period var koden för jingi (仁义, rättvisa och plikt) utvecklas där lojalitet och respekt är ett sätt att leva.

Den oyabun-kobun förhållande formaliseras genom ceremoniella dela skull från en enda kopp. Denna ritual är inte exklusivt för Yakuza-är det också vanligt utföras i traditionella japanska shinto bröllop, och kan ha varit en del av svurna brödraskap relationer.

Under tiden för andra världskriget i Japan, den mer traditionella tekiya / bakuto form av organisation minskat för hela befolkningen mobiliserades för att delta i kriget och samhället kom under strikt militär regering. Men efter kriget, anpassat Yakuza igen.

Blivande Yakuza kommer från alla samhällsskikt. Den mest romantiska berättelser berätta hur Yakuza acceptera söner som har övergivits eller exil av sina föräldrar. Många Yakuza börja i högstadiet eller gymnasiet som gemensamma gatan ligister eller medlemmar av bōsōzoku gäng. Kanske på grund av dess lägre socioekonomisk status, många yakuza medlemmar kommer från Burakumin samt etnisk koreanska bakgrunder.

Yakuza grupper leds av en Oyabun eller Kumichō (组长, familjens överhuvud) som ger order till sina underordnade, den kobun. I detta avseende är organisationen en variant av den traditionella japanska Senpai-Kohai (senior-junior) modell. Medlemmar av Yakuza gäng klippa familjebanden och överföra sin lojalitet till gangsterboss. De hänvisar till varandra som familjemedlemmar - pappor och äldre och yngre bröder. Yakuzan befolkas nästan enbart av män, och det är väldigt få engagerade kvinnor som kallas "nee-san" (姐さん äldre syster). När Yamaguchi-gumi (Familj) Boss (Kazuo Taoka) blev skjuten i början av 1980, tog sin hustru (Fumiko) över som chef för Yamaguchi-gumi, om än för en kort tid.

Yakuzan har en mycket komplex organisationsstruktur. Det finns en övergripande chef för syndikatet, den kumicho, och direkt under honom är Saiko Komon (senior advisor) och honbucho (huvudkontoret chef). Den andra i befälsordningen är wakagashira, vem som styr flera gäng i en region med hjälp av en Fuku-honbucho som själv ansvarig för flera gäng. De regionala ligor själva styrs av sin lokala chef, shateigashira.

Yaguza (inte Yakuza)Ritualer
Yubitsume eller styckning av ett finger, är en form av botgöring eller ursäkt. Vid en första brottet måste överträdare avskurna toppen på hans vänstra lillfinger och sidan avskiljes delen till sin chef. Ibland en underboss kan göra detta i botgöring till oyabun om han vill ägna en medlem i hans eget gäng från ytterligare repressalier.

Dess ursprung härrör från det traditionella sättet att hålla ett japanskt svärd. Botten tre fingrar på varje hand används för att greppa svärdet tätt, med tummen och pekfingrarna aning. Avskaffandet av siffrorna börjar med lillfingret flytta upp handen på pekfingret successivt försvagar en persons svärd grepp.

Tanken är att en person med ett svagt svärd grepp då måste kunna förlita sig mer på den grupp av skyddsbehov och att de individuella åtgärder. Under senare år har protes fingertopparna tagits fram för att dölja denna karakteristiska utseende.

Det finns massor med information om Yakuza, så se gärna detta som del 1. I framtiden kommer mer!Mode och musikalisk subkultur i Japan (J-Pop med flera)

Lolita Goth Japan

Lolita är en japansk subkultur kopplad till en speciell klädstil, vilken utmärks av klassisk elegans och flickaktig stil. Den är influerad av barock, rokoko och den viktorianska eran. Klädstilen lolita växte fram i Japan under det sena 1980-talet, inte minst i stadsdelen Harajuku i Tokyo. Vissa lolitaflickor antar bara någon av de många klädstilarna, för andra är Lolita en hel livsstil; det varierar bland kulturens olika anhängare. Det finns även stilar för pojkar, som t.ex Elegant Gothic Aristocrat. Lolita är även ett förnamn, som betyder ungefär "Söt flicka". Källa: Läs mer om Lolita på Wikipedia

Ganguro
, ガングロ, är en del av japanskt galmode. Ganguros kännetecknas av sin solbruna hud, sitt bleka, tuperade hår, mycket smink runt ögonen och deras vita läppar. Läs mer om Ganguro..

J-Pop
är en kortform av japansk populärkultur och som betecknar japansk musik som har influenser från västvärlden. Uttrycket användes först av radiokanalen J-Wave för popmusik men innefattar numera flera genrer, till exempel rock, dance, rap, och soul (japansk rock kallas i allmänhet för J-Rock, klicka på J-Rock för att se exempel av artister. De underkategorier som finns inom J-rocken är bland annat Visual Kei och J-metal).

Visual Kei (ヴィジュアル系, Visual Kei?) är ett mode som uppstod i Japan under det tidiga 1980-talet. Den grupp som gjorde Visual Kei mest känd var X-Japan som steg fram under mitten av 1980-talet. Visual kei var störst under 90-talet med band som SHAZNA, L'Arc-en-Ciel, Glay och Kuroyume. När Elvis Presley blev stor spreds hans musik även till Japan, och efter detta fylldes det på och artister som David Bowie och Boy George blev populära i Japan. Med inspiration från utländska musikstilar skapade Japan eget. Visual Kei är därför inte en speciell musikstil, utan mycket olika musik japanerna skapat med inspiration från den utländska musiken. Källa: Läs mer om Visual Kei på Wikipedia

J-RockAngura kei
är en japansk musikgenre som är en sorts underground music i likhet med Visual kei, musiken är ofta mörk och kan liknas vid dagens nu-metal. Banden klär sig mest i svarta kläder, nitar och mycket svart smink och en del brukar jamföra bandens utseende med dagens goth-stil. Exempel på några av dagens kända Angura kei-band är MUCC, Floppy, Guniw Tools, Metronome, Nookicky

Oshare Kei
är en japansk musikgenre. Det är den gladare typen av visual kei, med ett lite punkigt sound. Populära band inom denna genren är bland andra An Cafe, Panic Channel, Ichigo69, Lolita23q, SuG, LM.C och Aicle Ayabie. Oshare kei betyder ungefär "modemedveten" och deras stilar är ofta väldigt "cutting edge" och väl uttänkta, med söta och färggranna detaljer. Soundet brukar gå åt det punkiga med glada texter och vissa drag av rock i låtarna.J-POP

 Historia

J-Popens historia kan spåras till tidig jazzmusik som introducerade instrument som tidigare endast användes i militärmarscher och dylikt till klubbar och barer. Efter andra världskriget tillförde de amerikanska soldater som var kvar där en rad nya musikstilar, bland andra Blues och Country.

J-popen har alltid försökt att efter följa den amerikanska musikindustrin, så 1956 började Rock ’n Roll-eran. Rocken var som störst 1959 då en film utgavs där flera stora japanska rockikoner deltog. Trots det föll den japanska Rock ’n Rollen ganska snart efter att den amerikanska hade dött ut. Flera artister försökte dock att rädda musiken genom att försöka kombinera rock ’n roll med traditionell japansk pop. Vissa av dem, till exempel Kyu Sakamoto lyckades, då han med sin Ue wo Muite Arukō, även kallad Sukiyaki, blev den förste japan som nådde förstaplatsen på amerikanska listor.

Under 1970- och i början av 1980-talet förändrades musiken från enkla gitarrackompanjemang till mer komplexa sound. Istället för samhällsrelaterade budskap började låtarna i större utsträckning handla om kärlek och dylikt. Detta kom att kallas New Music. Takuro Yoshida och Yosui Inoue var två nämnvärda artister inom denna genre.

På 1980-talet myntades City Pop som var en slags populärmusik som var inspirerad av storstadsteman. Speciellt Tokyo har inspirerat många av dessa sånger. Det är svårt att skilja City Pop och New Music åt och många av låtarna faller in i båda kategorierna. Wasei Pop blev snabbt ett uttryck som beskrev både City Pop och New Music.

Under 1990-talet blev J-Pop en genensam term för det mesta av populärmusiken. Rockare som Eikichi Yazawa, en sångare som förblev populär efter decennier av stöd från fans föll han löst in i J-Pop-kategorin tillsammans med flera andra mainstreamartister, till exempel Dance Queens och Hikaru Genji, som sökte framgångar i USA.

I takt med att intresset för Japan på senare år blivit större i utlandet har också intresset av J-Pop och J-Rock vuxit utanför Japans gränser. Mycket tack vare att J-Pop-låtar oftast används till öppningssekvenser i populära animeserier som också dessa har blivit populära i utlandet. Intresset för både J-pop och J-rock har hittills inte varit stort hos svenska radiostationer. Inte heller har svensk TV börjat sända anime i någon större utsträckning.

Band och musiker inom J-pop
Utanför Japan är Ayumi Hamasaki en av de mest kända inom genren. Andra kända namn inom genren är Morning Musume, Glay, Speed, Gackt, Every Little Thing, Halcali, Orange Range, Hikaru Utada, Ai Otsuka, Kumi Koda med fler.

Johnny's Jimusho är den idolagentur som står bakom majoriteten av alla stora pop-pojkband och pojkidoler i Japan. Mycket av musiken som Johnny's Jimusho har hjälpt till att producera har varit stilbildande för J-popen i allmänhet. Företaget skapades av Johnny Kitagawa 1963, och står bakom stora namn som KinKi Kids, Arashi, News, KAT-TUN, V6, Tackey & Tsubasa, Ya-ya-yah också vidare.

Stora inom genren J-rock är med flera L'Arc~en~Ciel, Asian Kung-Fu Generation, Dir en grey, High and Mighty Color, Janne da Arc, Plastic Tree, X-Japan, Thee Michelle Gun Elephant, Sex Machineguns,The Pillows, Kagerou, Beat Crusaders, Ellegarden, PIERROT, Uverworld och Sambomaster.

Externa länkar

 

  • J-Fan Radio - Den enda webbradion som spelar J-Pop och som betalar till Stim
  • Japan-A-Radio - webbradio som spelar J-Pop dygnet runt
  • Nippop.com - Engelsk sida med information om de flesta artister.
  • Shibuya.se - Informativ sida om japansk populärkultur. Recensioner, förhandstittar och mycket mer.
  • J-music Ignited - Sida med info om många band inom genren (engelska).
  • J-pop.se - En del av Shibuya.se
  • Jmusic.blem.it - Jpop & Jrock

Inför Tävlingen

Inför Tävlingen

Roliga Prylar LogoNu är det snart dags för tävling som jag skrev för några dagar sedan. Nu efter jul har jag slagit huvudet ihop med RoligaPrylar.se för att verkställa en tävling. I tävlingen kommer en eller flera olika vinnare få något som kan förknippas med japan eller japans originella prylar eftersom en av killarna bakom hemsidan älskar Japan och deras högteknologiska leksaker.

Första tävlingen drar vi igång så fort jag har fått hem en del av vinsterna. Jag tar alltså det säkra före det osäkra och kommer lova att gåvorna kommer inte göra er besvikna! Varje tävling håller igång mellan 1 till 2 veckor och diverse olika uppdrag kommer att delas ut för att hjälpa både mig och RoligaPrylar.se att utse en vinnare.

Chibi Nihon är även en blogg som har till huvuduppgift att ge ut information och annat kul från Japan, inte tävlingar. Det är därför utav en något mindre prioritering - men vill ni vinna något så får ni besöka bloggen frekvent. Ingen förvarning kommer alltså att uppges utan det kommer bara poppa upp när det är dags. ^_^

Visste du att...

girl mangaNågra snabba punkter

Japan är nästan lika stort som Sverige (ca 91% av vår landsyta).

127 miljoner gör att befolkningstätheten är 14 gånger högre än i vårt land.

Japaner lever i snitt längre än en Svensk.

Japan är idag världens näst största ekonomi efter USA och utvecklades fantastiskt snabbt under 1960-talet med endast cirka 2,7% BNP precis som i Sverige.

BNP per capita är cirka 10% högre än i Sverige, antalet arbetslösa är betydligt lägre.

Intressant nog ligger Sverige och Japan i topp när det gäller ekonomisk jämlikhet räknat enligt Gini Index. Här har du topplistan med Danmark i topp, Japan som 2:a och Sverige som 3:a.

Japaner tror ganska starkt på spöken och andliga resor.

 


Parodius

Från ScrewAttack korta retro recension till ett Super Nintendo Spel (Super Famicom)
Japanskt spel: Parodius


Vad fick du i Julklapp?

Fick du vad du önska dig i julklapp?
Det fick jag, definitivt! Nu har jag jätte många goda asiatiska recept. Jag fick 3 olika böcker med variabla innehåll och jag hade tänkt att tipsa om 2 utav dessa böckerna nu när jag ändå sitter vid min dator efter julfirandet.

Det Japanska Köket. Ca.pris: 172 kronor. Bokus.com
"Mat att må bra av. Den japanska maten är omgärdad av mystik - helt i onödan, för enklare kan det egentligen inte bli. Det handlar om att uppskatta råvarans naturliga smak snarare än att förklä den till något annat. Maten äts därför ofta efter minsta möjliga tillagning. Råvarorna väljs efter årstid och alla våra sinnen ska tillfredsställas i varje måltid.

I Det japanska köket lutar sig Kimiko Barber mot de uråldriga mattraditionerna i Japan, samtidigt som hon adderar moderna influenser från hela världen. Resultatet blir vällagad, mättande och hälsosam mat att bjuda familj och vänner på.

Asiatiska Recept


Det är ingen slump att japaner lever längst i världen. Hemligheten bakom deras hälsa finns i det japanska köket.

Kim Barber föddes i Japan och kom till Storbritannien 1972. Under flera år arbetade hon på den välkända bokhandeln Books for Cooks i London. Idag undervisar Kim i japanska och håller kurser i japansk matlagning."


500 Asiatiska Rätter. Ca.pris: 77 kronor. Bokus.com
En bok som ni förstår innehåller otroligt många recept till ett väldigt bra pris. Som julgåva kom den otroligt lägligt. "Den asiatiska matkulturen har sina rötter i det traditionella kinesiska köket där man försöker skapa harmoni och balans mellan smak, välbefinnande och konstfulla uppläggningar. Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16 x16 cm."

Bonus: Patong skålset 4 delar med träbricka av märket Chilli (Ca.pris: 200 kronor. Hemsida)
Servera vissa rätter i en sådan här servis som exempel är ju att sätta pricken över i:et!

Chilli


Min gåva till er..
Ni vet väl om att ni kan ladda ner några skrivbordsunderlägg till eran dator väl? Ladda ner dem härifrån.

Ett steg närmre Japan

Play Chibi Nihon MusicKlicka på knappen och kom ett steg närmre Japan
Den finns bara på förstasidan och är alltid automatiskt pausad så att du själv kan välja om du vill lyssna på Japansk lugn musik medan du läser i min blogg. Musiken kan ge det där lilla "extra" och jag rekommenderar varmt att klicka i den nästa gång du besöker Chibi Nihon för en längre vistelse eller läsning. Givetvis är det rekommenderat att pausa musiken innan du ser på videoklippen här direkt i bloggen, efter videoklippet kan du spela musiken igen och den fortsätter där du sluta. Väljer du dock att klicka för att kommentera eller byta sida så försvinner musiken och den nollställs. Mycket nöje!


MERII KURISUMASU!
AKEMASHITE OMEDETOU GOZAIMASU!


Sushi-kaka?

Sushi CakeSushi Cake 2Det har blivit en del "sushi-inlägg" här på Chibi Nihon under de månader som bloggen har varit aktiv och här kommer faktiskt ett till.

Nej det är inte sushi, det är en tårta!
Hon heter Debbie och hon gör tårtor i olika skepnader! Dessa Sushi tårtbitar ser verkliga ut att de kan lätt lura folk på att vara en riktig måltid och Debbie har inte lämnat ut en enda aspekt, detaljerikedom är ett faktum och som topping har hon räkor, lax och andra havs-baserade tårtdesign, 100% ätbart! Hon glömmer givetvis inte wasabin eller ingefäran på tallriken och dem dära fiskäggen ser ju riktigt goda ut.

Med några ätpinnar kan du kanske sätta världsrekordet i att äta en tårta på ett unikt sätt.
Se hennes Flickr.com för fler foton!

Ikkanmania 12

Waterfall JapanIkkanmania jûni
Följande länkar är på engelska, de var även virusfria samt fungerande när bloggen skrevs.

Intressant fakta:
http://www.varldensresor.se/japan_talandefakta.htm
Information om bland annat; Utbildning: 12-årig skolgång från 6 år. 42% vidare till univ. Läskunnighet: 100%. Arbetslöshet: 4,8% (2001) med mera..

Katt som äter vid bordet:
http://www.youtube.com/watch?v=_gtfbsNHxh8

Han tror att han är en människa..

2760 bilder från ett Japan besök (video):
http://www.pixelelement.com/very-creative-way-to-show-2700-pictures-in-less-than-8-mins/
Eric Testroete tog lite över 3000 bilder på sin visit i Japan, här har han gjort ett bildspel i rasande fart.

Brunnslocken får en färgglad Japansk touch:

http://muza-chan.net/japan/index.php/blog/japanese-manhole-covers
http://www.gunaxin.com/the-art-of-manhole-covers-in-japan/21455
Exempel på hur kloakernas dörr kan se ut i Japan.

I Have A Bad Case of..
http://www.youtube.com/watch?v=br8L06McKXQ
Språkprogram för de som vill lära sig engelska (?)Tävling

Snart kommer ni att få chansen att vinna några coola och roliga japanskt förknippade produkter här på Chibi Nihon. Håll utkik! Varje tävling kommer att pågå under 1 veckas tid och endast 1 vinnare per tävling utses. Mer information kommer!

Smakprov på vinster

PotatocrispNyokki
Klicka på bilderna för mer information om vinsten!
Samtliga produkter sponsras utav ROLIGAPRYLAR.se
TsunamiSaka-Karakuri
Klicka på bilderna för mer information om vinsten!
Samtliga produkter sponsras utav ROLIGAPRYLAR.se
Wasabi TuggummiOrigami

Klicka på bilderna för mer information om vinsten!
Samtliga produkter sponsras utav ROLIGAPRYLAR.seBloggpimp:

Owned By Liquid


25 timmar i Japan

I stället för att säga att man har nattöppet till klockan 01.00 så skriver dem att de har öppet till 25. Det är ett sätt att känna att man jobbar under samma dag. De är flitiga. Det kan även tänkas vara lite jobbigt för de länder som använder A.M. och P.M. vi i Sverige använder oss inte utav detta och tiden visas mer logiskt. De har 24h klocka och 0.00 kan visas vara A.M. eftersom det är en "ny dag". Se videon för mer information på engelska.Trevlig och Snäll

SignTrevliga och snälla fraser att kunna för att klara dig i Japan.
Skriv ut orden, öva dem som glosor.

Svenska Japanska
Jag är glad Shiawase da
Det är toppen Subarashii
Jag saknar dig så mycket Samishi katta desu
Ses senare Mata atode aimashou
Bara lite / Lite Sukoshi dake
Pratar du engelska? Anata wa eigo wo hanashimasu ka?
Pratar du japanska? Anata wa nihongo wo hanashimasu ka?
Du är väldigt vänlig Anata wa totemo shinsetsu desu.
Trevligt att råkas Hajimemashite! Or odai dekite ureshii desu
Japan är ett vackert land Nihon ha subarashii kuni desu.
Jag gillar japanska Watashi wa nihongo ga suki desu.
Jag kommer strax tillbaka Sugu modori masu
Prosit! Odaiji ni
Sov gott och dröm sött Oyasumi nasai
God Jul! Merii Kurisumasu
Gott Nytt År Akemashite omedetou gozaimasu
Ha den äran idag Tanjyoubi omedetou gozaimasu
Lycka till! Ganbatte ne!
Smaklig måltid … wa tanoshinde kudosai
t.ex måltid: Risboll Onigiri …
Ursäkta? (om du inte hör) Sumimasen
Ursäkta mig (misstag) gomenasai
Inga problem! Daijyoubu desu
Kan du upprepa? Mouichido itte kuremasuka?
Kan du tala långsammare Yukkuri shabette kuremasuka?
Skriv ner det tack Kaite kudosai
Jag förstår inte Wakarimasen
Jag förstår Wakarimas
Jag vet inte Shirimasen
Jag vet Shirimas
Jag kallas det på japanska? Arewa nihongo de nanto iimasu ka?
Hur säger jag "Please" på japanska? "Please" wa nihongo de nanto iimasu ka?
Hur säger jag "happy" på japanska? "Happy" wa nihongo de nanto iimasu ka?
Min japanska är dålig Watashi no nihongo wa heta desu.
Ingen fara! Goshinpai naku
Bra / Dåligt / Sådär You / Warui / Maa-maa
Stor / Liten Ookii / Chiisai
Idag / Nu Kyou / Ima
Imorgon / Igår Ashita / Kinou
Ja / Nej Hai / Iie
Varsågod (ge något) Hai, dozo
Jasså? / Verkligen? Honto!?
Titta! Mite!
Jag tycker om dig Daisuki desu / Anata wo aishite imasu

Hello Kitty!

Hello KittyHello Kitty! (ハローキティ Harō Kiti)
Är en figur skapad av det japanska företaget Sanrio 1976. Designern som från början skapade henne är en kvinna vid namn Shimizu Yuuko (清水侑子). Kittys riktiga namn är Kitty White men det är sällan det används. Det första numret av reklamtidningen Kitty Goods Collection kom redan i mars 1975. Den allra första prylen som tillverkades var en plånbok i vinyl kallad プチパース (ungefär "petit purse") som då kostade 240 yen (i dagens värde cirka 14 kronor). Under det första året hade hon heller inget namn utan kallades bara "den vita kattungen utan namn", vilket senare ledde till hennes namn Kitty. I början satt hon också alltid ner, men 1977 fick hon för första gången stå upp på en bild. Figuren återfinns idag i många former, allt ifrån pennvässare till brödrostar, T-shirts, TV-spel och barnböcker, och har blivit en enorm försäljningsframgång. Hello Kitty har egenskaper som japanerna brukar benämna kawaii (かわいい) (ungefär gullig, söt, älsklig). Källa: Wikipedia

Sanrio

Extern länk: Hello Kitty Officiella Hemsida
Japan Channel You Tube: Hello Kitty Butik i Japan
Japan Channel You Tube: Hello Kitty Robot

Ninja (2009)

Ninja 2009Handling
En västerlänning vid namn Casey, som studerar Ninjutsu i Japan, tillfrågas av sin Sensei om att återvända till New York för att skydda den legendariska Yoroi Bitsu, en kista som innehåller vapen från den sista Koga Ninjan.

Vad jag tyckte
Inte mycket till handling kanske, men definitivt en film man kan se om man saknar ninja filmerna från 80-talet då filmerna var dubbade till amerikanska eller kanadensiska. I detta fallet handlar det om en föräldra lös elev från usa som lärt sig japanska men envisas med att prata amerikanska med sina kollegor, lite väl skumt för min smak. Låt bli att ha några förhoppningar och glöm allt ni vet om Japan och Ninjas när ni slänger er i soffan för att se filmen. Om du gillar en så kallad "hjärndöd action" så är den helt okej, visst kan man behöva en sådan film ibland? Vi behöver för övrigt fler Ninja filmer, helt klart!

GOD JUL önskar Chibi Nihon!

Headweb
Se filmen redan ikväll!
Besök headweb!

Prisjakt.nu
Använd Prisjakt för priskoll!

Mitt betyg: 5 av 10


Ikkanmania 11

ToyreIkkanmania Jûichi!
Följande länkar är på engelska, de var även virusfria samt fungerande när bloggen skrevs.

• Hitachi Kaihin Park:
http://www.bezbrige.com/index.php/WoW/hitachi-kaihin-park-in-japan.html

• Zzz Zzz Inemuri:

http://visboo.com/inemuri.html

• Udda Tandläkar Klinik i Japan:

http://vectroave.com/2010/01/dentist-clinic-in-fukuyama-by-uid-architects/

• Fakta och Staplar om allt möjligt i Japan, som t.ex brottslighet, staten m.m.:

http://fpcj.jp/modules/news22/

• Eldflugan, Hotaru:

http://muza-chan.net/japan/index.php/blog/hotaru

• En arg robot i Japan:

http://www.news-world.us/pics/2010/01/21/robots-from-japan/

Åka skidor medan du sitter på muggen? Kreativt gjort med en gnutta humor, hade du vågar sitta här? Svindel av några bilder? Det är kanske lite illa ^_^


GOD JUL ALLIHOPA!


Hello Kitty Boxershorts för killen

Snacka om trollen! Dö-surfade lite på Tradera och fann dessa kallingar. Kanske något för dig eller din partner?

Hello Kitty BoxerGår ut om något dygn, passa på om det var något av intresse!

Länkar
http://www.tradera.com/Hello-Kitty-kalsonger-boxer-boxershorts-kawaii-japan-kitsch--auktion_341107_124432985
http://www.tradera.com/Hello-Kitty-kalsonger-boxer-boxershorts-kawaii-japan-kitsch--auktion_341107_124432998

Bära en mask i Japan

MaskerVad sägs om en Hello Kitty Mask idag?
Det är vanligt att invånarna av Japan bär på masker när de är ute bland folk. Främst för hösnuvan men även för att minimera spridning av baciller om man är sjuk eller håller på att bli frisk. Det är en snäll sak att skydda andra från sin förkyldning genom att inte nysa över saker och ställen där folk eventuellt vistas eller på objekt som de kanske kommer att ta på, hygienen är väldigt uppe i högklass. När det kommer till masker så är vanliga vita standard men det finns ju masker med roliga motiv för att lätta upp stämningen bland annat när svininfluensan låg som en risk, vad sägs om en Hello Kitty mask idag?

Bilden
"Masken är en del utav ditt ansikte" >>>

Foto från hela världen, men mest från Japan ^_^

Masker MaskerMasker Masker MaskerMaskerMasker

Testa dina Japanska Skillz 3.

Testa dina SkillzDel 3! Dags att testa dina skillz igen!

• karaoke = karaoke
• nihon
= Japan
• irasshaimase *
= Välkommen
• i:e
= nej
• hai
= ja
• arigatou
= Tack
• domo arigatou gozaimasu =
Tack så jätte mycket
• sensei =
Mästare / Lärare
• neko =
katt
• inu =
hund
• usagi =
kanin
• ai
= kärlek
• ai shiteru = jag tycker om dig
• chibi = förminskad form

* Kan även betyda
"Välkommen, vad kan jag stå till tjänst med?"


Nästa läxa: Förstår du orden?

Ohayo! Watashi wa chibi nihon desu. Ogenki desu ka? Wakarimas?

/Mata ne!

Ganguro

GanguroFrån Wikipedian

Ganguro
, ガングロ
Är en del av japanskt galmode. Ganguros kännetecknas av sin solbruna hud, sitt bleka, tuperade hår, mycket smink runt ögonen och deras vita läppar. Under 90-talet var det populärt med platåskor, vitt pandasmink, mycket blekt hår och färgglada kläder. Ganguros dominerar gatorna i området Shibuya i Japan.


Yamanba och manba
(ヤマンバ) (マンバ)
Är termer för det "extrema" ganguro modet. Manba och Yamanba ska man inte blanda ihop. Yamanba har vitt smink bara ovanför ögat, medan Manba har smink både under och ovanför ögat. Dom bär gosedjur, armband, klockor och hibiskus. Den manliga motsvarigheten kallas för en "centrum kille" (センター 街, Sentāgai, Center Street), en ordlek med namnet på en gågata nära Shibuya Station i Tokyo, där Yamanba och centrum killarna ses ofta.

 


GanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguro

 

Chibi Nihons ord

GanguroGanguro är en alternativ trend med blekt eller orange hår med en solbrun hud. Den är främst populär bland yngre japanska flickor och hade sin höjdpunkt i Japan år 2000. Men nu börjar trenden bli "inne" lite varstans i världen. I USA kallas Ganguro stilen hos killarna för "duchbags" (skämt), Sveriges version av Stekare, tyvärr är det ibland förknippat till negativa saker då innebörden är inte 100% förklarad ännu.

I Japan så anses vit hud en skönhet, det kan anses vara som så att Ganguro är en trend som påminner om Sveriges Emo/Goth i den benämning att man gör det för att framhävda sin egna stil och inte gå bland de flesta människors fotsteg inom trenden. Man använder ofta paraply och handskar och heltäckande kläder även under sommaren för att undvika solen.


På vägen och traffik

TraffikFraser och begrepp gällande vägar och traffik
Svenska Japanska
motorväg 自動車道路 jidôshadôro
väg 道路 dôro
bil kuruma
buss バス bass
lastbil トラック torakku
bro hashi
olycka 事故 jiko
avstickare 迂回路 ukairo
korsning 分かれ道 wakremichi
tunnel トンネル ton'neru
vägskylt 道路標識 dôrohyôshiki
vägarbete 道路工事 dôrokôji
trafikljus 交通シグナル kôtsû
hastighetskamera スピードカメラ supîdokamera
trafikstockning 交通渋滞 kôtsûjûtai

När regnet faller

När regnet faller utanför Bandai's huvudkontor i Asakura, Tokyo så springer en arbetare ut och klär deras Tamagotchi figur med en regnrock. Allt för att se det positivt och för att göra det mer Kawaii!

Tama


Kort historia om Jultomten i Japan

SnowKort historia om Jultomten i Japan på engelska, jag har länkat via Google Översättaren så att ni får en halvtaskig översättning till svenska. Önskar ni att läsa det på engelska så finns länkarna nedan också på detta språk.

Från Samuraj till Doraemon, En kort historia om Jultomten i Japan
Del 1. Svensk
Del 2. Svensk

Del 1. Engelsk
Del 2. Engelsk
Två bloggar

Cool CatIgår startade jag en ny blogg som kommer att beröra mitt privata liv. Jag vill därför uppmärksamma att jag numera driver 2 bloggar men kommer givetvis fortsätta att uppdatera både så ofta jag kan. Eftersom den andra bloggen är ännu inte helt färdig i verken design eller tema så får ni hålla er till godo med Chibi Nihon.

Fick ett mail med frågor

Jag fick nyligen ett kort brev från en tjej som undrade följande saker. Jag har tryckt ihopa det för att ge så korta svar så möjligt. Jag har även valt att svara på frågorna offentligt (vilket jag klargjorde i brevet) så att alla kan ta del utav dessa frågor.

Winter LoveÄr det Pandor som kommer från Japan. Svar: Nej, de är från Kina.

Betyder "Ai" Kärlek på japanska?. Svar: Ja. Googla ai + kanji så får du tecknet!

Den långa muren, ligger den i Japan? Svar: Nej, den ligger i kina och kallas även för den kinesiska muren.

Uppdaterar du din blogg varje dag? Svar: Nej, men nästan! I snitt ca 21 inlägg / vecka.

Jag såg JackAss att dem var i Japan, har du sett det avsnittet? Svar: Ja det har jag faktiskt, så fort jag hör ordet "Japan" så slänger jag mig vid TVn!

Cool CatDet var kul att svara på dessa frågor (vem gillar inte roliga frågor liksom?!)
Fler frågor? Kommentera eller maila!
Mata ne!

Japanska Husdjur

NecoNeco kawaiiKatter är vanliga husdjur i Japan tillsammans med små hundar och fiskar. Men i Japan är det vanligt med alla möjliga "udda" husdjur bara de håller sig små i storleken eftersom lägenheterna och husen är oftast väldigt små och trånga. Givetvis för att spara in utrymme.

Videoklipp: Japanska Husdjur

Man gillar även att ge djuren udda behandlingar så som kläder, frisyrer och ibland även päls-airbrushing, givetvis med godkänd och snäll färg som inte tar skada. Hur de har kommit fram till detta har jag ingen aning om, bilderna nedan är på hundar - raserna kan ni lista ut själva kanske.

Animals BodypaintAnimals BodypaintAnimals Bodypaint

Tidsperioder i moderna Japan

Tidsperioder i Japan. Vackra motiv och en underbar film av Brad Kremer.

Hayaku: A Time Lapse Journey Through Japan från Brad KremerVimeo.


Spring Spring Spring!

Detta känns en aning jobbigt för att vara ett simpelt TV-program.

Kombinera detta med sumobrottning och vi skulle kunna ha en tv-show från USA!


Kanji Begrepp

En bild ni kan spara, skriva av, titta på eller helt enkelt bara beundra. Kanji för olika begrepp och ord, inför en klassisk Japansk tattuering eller något som ni kanske kan måla av på tavla eller en vägg hemma. Genom att skriva av dem flitigt kommer ni att lära er Kanjin.

Kanji


Tutt-musmattor

"Stora" nyheter i Japan för några år sedan, ingen aning om de finns i Sverige dock. Jag tyckte att de var både perversa och coola samtidigt. Vad tycker du?

Musmattor


Mean Street Unchained Rising Sun

Mean Street Unchained Rising SunRock, Jazz, Funk, Blues..
Det är bara att välja! Med en sådan här skönhet lyser man nog upp hela scenen! Denna el-bas har det berömda "Rising Sun" motivet. Man kan få sin el-bas "custom made" om man är sugen på ett sådant motiv och om det inte finns tillgängligt i din musik-affär. För custom-made kontakter, checka in PrataBas.se, ett forum som handlar just om basar.

Rock On!


Roliga Prylar goes "Japanese Style"

Roliga Prylar LogoNi har säkert märkt att de senaste inläggen har varit lite udda, med tanke på den nya kategorin här på Chibi Nihon så tänkte jag att det var dags att få ett litet "lager" i denna kategorin.

MichelangeloHär är ännu fler tips som ni faktiskt KAN köpa i Sverige!

"Fryser sköldpaddor? Nej, för troligtvis använder de dessa ninjafingervantar! Passa på att se lika cool ut som Michelangalo och de andra sköldpaddorna i Teenage Mutant Ninja Turtles. One size fits all, fast för ungdomar och vuxna. På fingervantarnas ovansida är Michelangalo tryckt." Pris: 279 kronor LÄNK


Saka-Karakuri
"Karakuri är japanska och betyder en mekanisk apparat vars syfte är att lura eller vilseleda åskådaren, eller överraska honom. Och det är precis det som Saka Karakuri handlar om. Varje paket innehåller en byggsats för att få ihop en mekanisk robot av papper med rörlighet. Ofta med en mörk och typiskt japansk humortvist. Välj mellan tre modeller!"
Pris: 79 kronor LÄNKDomo-kun"Söt Domo Kun vinylfigur med luddig yta (flock). Detta är en ovanlig version av Domo Kun som endast tillverkats i 1250 exemplar, så passa på att köpa honom direkt för vi vet inte hur många vi får in. Mäter cirka 10cm i höjd och levereras i en söt presentask med roliga motiv." Pris: 199 kronor LÄNKNinja Plåster"Riktiga Ninjas behöver inga plåster. Får de ett skrapsår syr de ihop det själva med tandtråd. Däremot kan riktiga Ninjas små barn behöva plåster och då är det helt okej att använda det också. OBS! Inte okej att använda för vuxna ninjas. Då är man en tönt!" Pris: 59 LÄNKTsunami"Tatebanko är den glömda japanska konstformen där man skapar fantastiska dioramor (tittskåp) med hjälp av papper och lite fantasi. Tatebanko var mycket populärt på 1600-talet till och med 1900-talet i Japan, men sedan försvann det. Nu har vår tillverkare återupplivat den gamla konstformen och vi har nöjet att kunna erbjuda produkten i Sverige. Paketen är vackert designa och tryckta i Japan med eleganta metallaccenter. De levereras i A4-format och skapar ett diorama med måtten 19x 9x 11cm. Varje paket har en lekfull hemlighet och intressanta detaljer som gör ihopsättandet roligt. Var med på Tatebankos renässans redan idag! Välj mellan fyra olika motiv." Pris: 89 kronor LÄNKOrigami ServetterRoliga Prylar Logo"Imponera stort på dina gäster genom att vika snygga origami modeller. Detta gör du (relativt) enkelt genom de tydliga instruktioner som står på servetterna. I varje paket ingår 40 st servetter och på varje servett kan du välja fyra olika modeller. Bra att komplettera din origamisamling med sticky notes och toapapper. Perfekt present till den som håller långrandiga tal eftersom gästerna kan vika och pilla under tiden." Pris: 65 kronor LÄNK


ALLA PRODUKTER HÄR KAN NI HITTA HOS ROLIGAPRYLAR.SE

//Mata ne!

Nintendo 8-bit USB Handkontroll

Nes on MacFamicom, (japanska: ファミコン, Famikon), är den japanska TV-spelskonsol som i västvärlden blev Nintendo Entertainment System.

Famicom Original ControllersHårdvaran är i grund och botten samma men systemen skiljer sig ändå åt. Handkontrollerna var hårdkopplade till maskinen och kunde således inte bytas ut. Den andra handkontrollen saknade "Start" och "Select"-knapp men hade istället ett volymreglage. Den andra handkontrollen hade dessutom en mikrofon. Denna funktion användes i Famicom-versionen av Zelda där vissa monster kunde "ropas ihjäl".

I Sverige hade vi den Europeiska modellen, där kunde man byta ut handkontrollen, dock inte mot ett USB-stick.

NesTillhör du en av dem som är uppväxta med Donkey Kong, Super Mario Bros. och Tetris? Du kanske vet om att om du äger det riktiga spelet så kan du ladda ner ROMS till din dator och spela Nintendo spel över datorn? Javisst! Sök på google "Nintendo Roms Emulator" så hittar du säkert.

Men nu kommer vi till anledningen av detta inlägg, det är nämnligen så att jag äger 5 Nintendo spel, ett som ni kanske redan kände till som jag nämnt tidigare: TMNT 2: The Arcade - Ett av mina absoluta nördigaste och roligaste spel på min Nintendo (länk). Jag har den även på min MAC laptop och på min stationära PC där hemma. Dags att köpa en eller två Retro Nintendo USB Kontroller dårå.

Bubbelplast! Åh gud ja!

bubbelplastMugen puchi puchiGillar du att poppa bubblorna ur plasten? Åh vad det är kul - tycker vissa. Själv brukar jag lägga det på golvet och sedan trampa på dem för att göra mass-mord på bubblorna. I Japan har man dock tänkt till och de vet att folk överallt älskar att poppa bubblor från mjukplast.

Produkten kallas MUGEN PUCHI PUCHI och den kommer i olika färger. Vart vi kan köpa en sådan i Sverige är givetvis otroligt begränsat, jag har inte hittat en enda butik som säljer sådana. Kanske dags at tipsa Cool Stuff igen? Hmm..

Källa: http://gizmodo.com/gadgets/not-for-packing/bubble-wrap-toy-finger-feast-271716.php

Update!
Tydligen hade Coolstuff.se redan haft den i lager men att den är slutsåld. Där ser man, det gäller att man är med i svängarna. Otydligt om den kommer tillbaka till deras lager dock. Ni får tjata på dem om ni vill ha in oändligt med bubbelplast ^_^

Svävande Jordklot

Det är sant, det svävar. Måste vara något med magneter bör man tycka.. Uppfinningen har funnits i Japan under en längre tid, nu har den kommit till sverige.Pris: ca 700 kronor på Pryl Galaxen (rek.pris ca 900 kronor)
Länk: http://www.prylgalaxen.se/prylar/svavande-jordklot

Japansk Lyckoskit

Lucky Golden PooNämnde jag att den är av guld?
Känner du att din tur har varit inget mindre än skit på sistone så kanske du skulle testa en Japansk Lyckoskit. Vem vet, kanske får du en andra glimrande chans att förvandla otur till tur?

Källa: http://www.thinkgeek.com/geektoys/japanfan/9069/

Det finns massor utav märkliga, roliga och kaxiga prylar i Japan.
Har du något tips?

Street Fighter 2 som nyckelring

Leksaksindustrin Bandai är finurliga - och gigantiska i Japan! Låt fantasin flöda med detta klassiska tv-spel i åtanke som tog arkadhallarna och sedan nintendo fansen m.fl konsoler med storm. Fantasin krävs då den saknar display och bara ljud hörs. Round One .. FIGHT!


Google Kläder

Några fnittriga tjejer testar kläder direkt från/på Google. Smart! Krävs bara en dyr projektor, en bra vägg och turen att finna plagg som har bra storlek för att kunna förstora. Glöm inte de vita kläderna (om du inte äger får du ju köpa sådana endast för att testa ut plagg från Google) för bästa resultat! *ironi* Billigare gå ner och testa i butiken, väl?


Julen i Japan

SnowJulen i Japan är annorlunda i jämnförelse med den som vi är vana vid här i Sverige. Visserligen firar inte alla julafton traditonellt med julgran, julklappar och julskinka. De mest aktuella religionerna i Japan är buddhismen och shinto vilket betyder efter som Julafton och själva konceptet "Jul" är kristet och bör logiskt sätt inte vara lik hur vi firar högtiden.

Julafton i Japan = Alla Hjärtans Dag?
Från 1 december börjar nedräkningen till kärlekens dag och precis som i Sverige så har vi en dag då vi firar "Valentines Day", Alla Hjärtans Dag. Grejen är den att i Japan kallas det inte "Alla Hjärtans Dag" utan helt enkelt "Julafton" då julen är mer utav en kommersiell händelse som är inriktat till att företagen säljer ut sina romantiska artiklar, tjänster och service. Den huvudsakliga firandet kretsar kring julafton och inte juldagen som de gör i USA.

Vanliga Julafton för ett par betyder fullbokade biosalonger, massage och spa, ge varandra gåvor, äta dyrt, massor med mys och eventuellt en efterfest för killarna.

Klappar
I Japan är det ändå vanligt att ge "julklappar". Inom familjen så ger föräldrarna presenter till sina barn, men barnen ger inte presenter till föräldrarna. Resonemanget bakom detta är att endast Santa (Jultomten) ger ut presenter och slutar man tro på Santa, ja då får man inte längre julklappar. En vanlig julklapp är ett vykort med pengar och denna anses även vara mera utav ett traditionellt slag av gåva.

Santa finns överallt i butikerna och han anses inte vara samma jultomte som du och jag känner till. Texten "Happy Christmas" förekommer ganska mycket i samband med julprodukter och reklam.

Tjej i snöEnsam Kvinna Söker...
För ensamstående kvinnor i Japan är det verkligen viktigt att ha någon att spendera julafton med. Hela kvällen måste vara mycket speciell, vackra och romantiska. Som en dejt kan man säga. Japanska kvinnor som har en pojkvän vill gärna gå ut med honom och visa sin uppskattning i form av gulligheter och mys som i sin tur leder till att kvinnor inte är speciellt glada att berätta om ämnet i övrigt, en personlig sak.

Butikerna tjänar på det
Butiker som erbjuder kakor och bakelser över hela Japan försöker alltid att sälja alla sina juliga kakor innan julafton. Alla kak-rester anses ju vara gamla eller inaktuella. Likaså gäller allt annat juligt man kan komma över innan julafton. Gällande kakorna så drivs ett dåligt skämt i Japan att alla kvinnor som är över 25 år kallades för "osålda jul-kakor." Vilket tyder på ensamstående kvinnor behövde gifta sig innan de blev 25 år. I det mer moderna Japan är dock genomsnitts åldern för äktenskap äldre, och troligen kommer det att bli äldre ju fler generationer som kommer.

Öppettiderna
Affärerna är öppna under juldagen och alla andra dagar fram till nyårsdag, då det kan hända att de stänger tidigare och har sedan eventuellt stängt under 1a, 2a och 3e Januari, beroende på butik.

Svenska = Japanska (Hiragana)
God Jul = Merry Christmasu (メリークリスマス)

Solfjäder

Solfjädern är faktiskt en stor del utav den Japanska kulturen, den är ett tillägg till Kimonon och vid dansuppvisningar och den håller dig även sval under sommartider.

Wikipedia om Solfjädern
Solfjäder är en handfläkt tillverkad av växtblad,fjädrar, papper, lätt tyg, elfenben eller liknande. Syftet med solfjädern är att vifta på den för att sätta luften i rörelse och därmed svalka sig men även att fläkta bort besvärande insekter.

I det forntida Egypten var solfjädern en sinnebild av ro och upphöjdhet och var där ett kungaemblem.

I femte århundradet före Kristus förekom solfjädrar i Grekland, ofta tillverkade av påfågelsfjädrar. Även etruskerna och antikens romare gjorde solfjädrar av påfågelsfjädrar. I den äldre kristna kyrkan använde diakoner solfjädrar för att vifta bort flugor från vinet och hostian vid nattvarden.

Vid slutet av medeltiden förekom solfjädern i Italien och Spanien i form av en liten fana (till exempel vävd av silke och guld samt spetskantad), som var rörligt fäst vid en stav, så att den kunde svänga runt. På 1500-talet kom solfjädern till Frankrike och vidare till flera länder, gärna i form av en vippa strutsfjädrar.

Mot slutet av samma århundrade infördes den veckade solfjädern. Denna, som lär ha kommit till Kina från Japan och kopierades i Europa, blev sedan den vedertagna formen. Ett antal kilformigt skurna spröt av ben eller trä, till större delen överdragna med papper, fint pergament, siden med mera och vid smaländarna löst nitade vid en axel, så att man efter behag kan veckla ut och fälla ihop solfjädern, som utslagen bildar ett cirkelsegment.

Badrum

Chibi NihonOrd och fraser för badrum och toalett.
Svenska Japanska
tvål 石鹸 sekken
tandkräm 歯磨き粉 hamigakiko
badkar 風呂 furo
dusch シャワー shawâ
handduk タオル taoru
tandborste 歯ブラシ haburashi
spegel kagami
schampo シャンプー shanpû
flanell フランネル furan'neru
tandtråd 糸楊枝 itoyôji
toalettpapper トイレットペーパー toiretto pêpâ

Tänk även på att...
• Toalett på japanska uttalas Toire.
• Ursäkta, vart är toaletten? Gomen nasai, Toire wa, doko?
• Innan du lägger dig i badkaret, använd den lilla "hallen" bredvid badkaret att tvåla in och duscha av dig. Badkaret anses vara ett lyx när du ÄR ren.
• Vik toalettpappret som en spets utåt innan du lämnar toaletten, det anses vara artigt.Hushållsföremål

Winter ChibiOrd och begrepp för hushållsföremål.

Svenska Japanska
borste ブラシ burashi
hink バケツ baketsu
snöre ひも himo
hammare かなづち kanazuchi
krok フック fukku
knut ノット notto
spik kugi
nål hari
knappnål ピン bin
rör パイプ paipu
pump ポンプ ponpu
ring ringu
stång
skruv ねじ neji
spade suki
hjul 車輪 sharin
metalltråd 針金 harigane
dammsugare 掃除機 sôjiki

Tips..

• Billiga hushållsföremål kan du köpa i Japan i 100 Yen Butiker. Sök på 100 yen shop i min blogg för mycket mer info.


The Ring Prank (Aku Ringu) skrämmer skoltjejer

Har ni sett eller känner till filmen Aku Ringu (japanska originalet) eller den amerikanska verisionen The Ring?
Ett spratt som framhävda några tårar och några skratt.


Darth Vader Vs. Japanska Poliser

\(^▽^*)いらっしゃ~いっ(*^▽^)/
Irasshaimasu!

Ingen ska komma här och mucka gräl utan konsekvenser!


須藤元気 (Genki Sudo)「WORLD ORDER」"MIND SHIFT"

Genki Sudo - World Order "Mind Shift" Musikvideo.


Space Rail - Julklappstips

Space Rail

Space Rail, julklappstips för er som gillar att pyssla och mecka. Byggsats från 15 år!

Space RailUr Coolstuff:
"Bil- och tågbanor var en sån sak men roligast var kanske SpaceRail, eller Spacewarp som den också kallades. En bergodalbana byggd av små skenor där målet var att bygga en slags evighetsmaskin där stålkulor rullar och rullar och rullar och rullar längs banan. Men det var då det, nu har japanerna (vilka annars?) uppdaterat konceptet och såklart blir det värsta lyxbanan. Lika njutbar att pyssla ihop som att se fungera. Både ett projekt och en leksak. Timmar av lattjolajbans för hela familjen. För precis som på 80-talet är byggandet av banan lika viktig som själva kulrullandet."

Space Rail"Så använd de 655 delarna till att konstruera precis den bana du själv vill se. Eller ta dig en titt på de besynnerliga japanska instruktionerna eller sök på Internet och hitta andra användares finaste banor. Men börja bygga nu, det kommer att ta sin tid."

Pris: 399 kronor + frakt.
Vill du läsa mer eller köpa produkten? Klicka på Coolstuff bannern ovan åt höger!Testa dina Japanska Skillz 2.

Testa dina SkillzDel 2! Dags att testa dina skillz igen!

Svar från förra testet
konnichiwa hejsan
ogenki desu ka hur mår du
genki desu jag mår bra
maa-maa desu jag mår sådär
ohayo gozaimasu god morgon
wakarimas jag förstår / uppfattat
wakarimasen jag förstår inte
konbanwa god kväll
kawaii söt
sugoi fräckt / coolt / najs
sayonara hej då

Kan du översätta följande ord? Svaren dyker upp om något dygn tillsammans med andra ord.

• karaoke • nihon • irasshaimase • i:e • hai • arigatou • domo arigatou gozaimasu • sensei • neko • inu • usagi • ai • ai shiteru • chibi •

Är du osäker på översättningen så försök ändå att översätta orden till svenska innan du börjar googla orden eller använda min blogg för att lista ut begreppen.

Lycka till!

Kommentera gärna hur det gick! ^-^
Mata ne!

Sexartiklar i Japan

Vad är egentligen inne i Japan gällande sexartiklar? Jag kan tyvärr inte svara på det men jag kan ge lite exempel på vad kommer från Japan. Eftersom bloggen är till för alla åldrar har jag manupilerat vissa bilder, samtliga länkar går till offentligt godkända länkar för allmänheten att se.

Geisha kulorShibariGeisha Kulor
Det finns många olika färger och "designer" på dessa.

Shibari
Från en butik: "Ett 7 meter långt klassiskt japanska bondagerep. Utforska den japanska bondagekonsten tillsammans med din partner och ta sexlivet till nöja höjder."

Cyclone SetCyclone Set
Med olika hastigheter och lathet så kan denna uppfinning komma till användning. Vad den gör kan man kanske lista ut själv.

DockaRealistisk Docka
En docka som man kan "forma" och göra vad man vill med praktiskt taget. En aning skum idé men som kanske är trevlig för dem som är otroligt ensamma. Liknande produkt(er) finns hos konkurrerande bolag i USA också.

TengaTenga
Engångsartikel men som kan användas fler gånger om man använder skydd stod det hos leverantören. Produkten är från Japan och kommer i många olika utgåvor.

Japan Channel: Automat med sexartiklar (tjej trosor i Japan, länken är filtrerad: tillåten för alla åldrar!)

Letar ni efter något utav dessa produkter i Sverige? Google är din vän.

Jordbävningar

Jordbävningar, en av jordens alla känslomässiga vågor som berör hela världen
I Japan är det ett väldigt mycket jordbävningar det är därför de har satsat mycket på system som förvarnar, hus som är både billiga och lätta att bygga upp och befolkningen kanske inte vänjer sig vid tanken att ha jordbävning men är dock väldigt bättre förberedda över lag vid sådana incidenter. Förutom jordbävningar så har vi tsunami och orkaner. Trots detta så står Japan starkt på sina ben och för varje år som går kommer nya metoder, teorier och värderingar som stärker deras position som världens ledande nation med teknologi och ett IQ över medel.

japan jordbävning earthquakejapan jordbävning earthquake japan jordbävning earthquake
japan jordbävning earthquake japan jordbävning earthquake japan jordbävning earthquake

Bilderna är från diverse jordbävningar. Klicka för att förstora dem.

Offentlig Toalett Kanji

En notis...
Ska du till en offentlig toalett där bild eller skylt saknas och det står bara kanji? Uppmärsamma och kom ihåg dessa symboler nedan. Åt vänster "Herrar", åt höger "Damer".

Offentlig Toalett Kanji


DVD filmer i Japan

Ja, ska du se filmer från USA, Sverige eller Frankrike bl.a så får du givetvis gå till den "utländska" avdelningen i din lokala videouthyrare. Här är några exempel på hur omslagen kan se ut i Japan.

I ordning (ur en någorlunda Japansk översättning): • Amelie • JackAss 2.5 • Lotta på Bråkmakargatan • Lejonkungen • Drag Me To Hell • From Paris With Love • Where The Wild Things Are • Iron Man 2 • AVP: Alien Vs. Predator 2 Reqiuem • Alice in Wonderland • Legally Blonde 3 • Airbender • Twilight Saga: New Moon • Terror on Elm Street • Skönheten & Odjuret • Predators • Salt • District 9 • Avatar • Repomen • Shutter Island • Clash of the Titans •

DVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD FilmDVD filmDVD filmDVD filmDVD filmDVD film

Jag tycker att det är kul med Japanska film omslag ^-^ vad tycker du?

Testa dina Japanska Skillz 1.

Testa dina SkillzOkej, nu har du följt med i svängarna va? Lärt dig ett och annat ord? Dags att testa dina skillz!

Kan du översätta följande ord? Svaren dyker upp om något dygn tillsammans med andra ord.

• konnichiwa • ogenki desu ka • genki desu • maa-maa desu • ohayo gozaimasu • wakarimas • wakarimasen • konbanwa • kawaii • sugoi • sayonara •

Är du osäker på översättningen så försök ändå att översätta orden till svenska innan du börjar googla orden eller använda min blogg för att lista ut begreppen.

Lycka till!
Kommentera gärna hur det gick! ^-^
Mata ne!Drycker i smaskiga förpackningar

Mat och dryck finns i många olika designade förpackningar. Men varför göra det besvärligt? Frukten och produktens färg kan lika bra förklara utsidan lika mycket som insidan tycker Naoto Fukasawa vars yrke är formgivare.

Juice PackagingJuice PackagingJuice Packaging

Jag misstänker att dessa förpackningar är dyrare än din genomsnittliga Juiceförpackning, men kan ditt varuhus slå dess smakrika design från deras kyldiskar? Tror inte det va? Japanska drycker är också kända i USA som drycker som faktist smakar vad de utlovar och har minimalt med kemikalier. Frågan är nu.. Skulle du betala extra för dessa förpackningar?

Sex och flört i Japan (in english)

Källa: http://www.reddit.com/r/sex/comments/77uoy/sex_and_flirting_in_japan/

GirlSex and flirting in Japan
homasse asked about the differences in flirting styles in the different countries I've been in, and Meg asked the same question only about sex (-_-);;; um, I don't travel the world treating it like a smorgasbord of guys, sampling various ones from each country (tragically). But I can talk about Japan, and it's pretty different. So.

Flirting in Japan
Cool CatFlirting seems like a misnomer. It's more like an absense of flirting. If you like someone in Japan, there are a couple of different ways of showing it and/or approaching them, none of which really resemble flirting in the west.

Nanpa (the "pickup") First off, only guys do nanpa; in the rare case that girls do it, it's called gyaku-nan ("reverse nanpa"), but I never heard of gyaku-nan actually happening, it always seemed like it was more of an amusing theoretical idea, rather than something girls really did.

Nanpa only refers to the case when you don't know the other person at all, and you want to pick them up. Nanpa is direct. "You're cute. What's your name? Do you have time? Let's go somewhere." That is the classic script of nanpa. It can be shortened to just: "Kawaii yo. Jikan aru?" If you hear that, you're being nanpa-ed. Of course, if you are a non-Asian foreigner, you will probably never hear that, because Japanese guys are too shy to try and nanpa a white or black woman. Most Japanese guys are too shy to nanpa at all. If you ask a Japanese if he has ever done nanpa, he'll probably say, "ZOMG! No way! I'm too embarrassed!" since nanpa is direct, and mostly, if you are Japanese and you like someone, you embark on a series of subtle, indirect stealth manoeuvres, because liking prohibits action, especially for women, but also for men.

GirlWhy is this the case?
Japanese social interaction is all about intuiting the other person's wishes without discussing them openly, at the same time that they are intuiting your wishes without discussing them openly, so that although nothing is ever verbalised, the two of you will always exist in a compromise position of equilibrium. If you like someone, that intuitive part goes into overdrive, because you should be able to understand everything about that person without them ever telling you, and you should be able to please them without ever asking how, even more than you would with a normal person. So it's more important than ever to be indirect. Which leads me to:

Negotiating through a third party
Again, it's not really flirting, but since flirting is showing your feelings openly--that is, pushing your feelings onto another person, which is direct and rude--it's better to show no sign to the other person and meanwhile exploit the back channels. Sort of like in high school. So that convoluted human chain whereby: you like Hiro and you tell Junko that you think Hiro has a nice smile knowing that Junko will intuit that you want to know if Hiro likes you back, since Junko is friends with Goro who is friends with Hiro and Junko will talk to Goro and Goro will bring it up with Hiro etc etc etc etc etc etc. Once everything is confirmed, Hiro will ask you out. (The girl ask the guy out? Ahahahaha. Be serious.)

If you don't have a third party to negotiate for you, you may be forced to use other methods, all of them so subtle that a westerner may not even notice them at all.

Tokyo by NightSubtle signals
Cool CatShyness. Pronounced shyness is form of flirting, since it's a sign of liking, especially from girls, but also from guys. She interacts with everyone else more than him, she doesn't sit next to him, she doesn't talk much to him, she doesn't initiate anything with him.

Attentiveness. You make life easier for the other person without being asked to. For example, when you got to a restaurant in Japan it's normal to share food, so flirting means not ordering what you like, but ordering what s/he likes, which you already know without asking, because you're observant. Stuff like that.

Eye contact. It's the opposite to the west, where you gaze deeply into someone's eyes if you like them. Direct eye contact is a bit rude in Japan at the best of times. If you're flirting you look down and away a lot.

Indirect compliments. I can't think of a good example. It's pretty rare to give direct compliments and even more rare to compliment someone's looks. (It's especially rare for guys to compliment girls directly.) I wish I could think of a good example! I'll come back to this one.

Sex in Japan
Cool CatIt's really different. It's just so completely different. The first time I had sex with a Japanese guy was easily the most bamboozling experience of my entire life.

Before I launch into anything, I should say that while I lived in Japan for five years, I have had sex with only a select few people, and that was within long term relationships, so it's not as if I have personally taken a wide sample. But I had a network of Japanese friends (mostly female) and every time I encountered a cultural difference I immediately pumped them all for information, asking my millions of questions. I make generalized statements only when something that I personally experienced was confirmed as The Norm.

GirlThe biggest difference is that sex in Japan is not a mutual sharing experience with both partners spontaneously doing whatever they feel like or enjoy whenever they feel like doing it. Sex has rules and sex has roles just as every social interaction in Japan has rules and roles. There is an active partner and a passive partner. Active means moving; passive means unmoving. In heterosexual sex, the active partner is always male, and the passive partner is always female. In gay sex you work out your roles beforehand: the seme is active, the uke is passive (for gay guys); the tachi is active, the neko is passive (for gay women). If you are familiar with seme/uke conventions from yaoi manga, you can use them as a way of relating to what I'm talking about, because those conventions are not a fictional construct, randomly decided upon by a group of yaoi mangaka. Straight people have sex like that too, in reality.

So there is an active partner and a passive partner, which causes various flow on effects. You can't have "Whoo-hoo! Go for it!" sex because both partners are constrained by their roles. The passive partner (obviously) because she can't move, and the active partner because he has to take care of the passive partner, instructing her on what to do and exerting himself so that she has a good time.

Japanese guys are generally more stressed out by sex than western guys and that is because they are responsible for the sex; as the active male, the sex is their burden, they have to do everything, it's all up to them. Sex equates not only (sometimes not even primarily) with 'fun' or 'pleasure', it also equates with 'work' and 'obligation'.

I also can't emphasise enough just how passive the passive partner is. The way a woman kisses is by submissively opening her mouth, not moving her tongue unless she is cued to do so; if she's really feminine she won't open her mouth at all, until she's told to. Sometimes women will move around a (very) little during sex, but mostly not at all. The slang term for a woman who lies completely still in bed is maguro (tuna). For me, with my western sensibilities and preconceptions, calling someone a 'tuna' in bed sounds like an insult, conjuring up images of cold dead fish, but in Japan that word has a very positive connotation. Tuna's an expensive delicacy.

GirlPart of what was so bamboozling the first time I had sex in Japan was that I didn't know there was a Way of Sex, with strict gendered roles, and I just was happily doing my own thing, throwing my partner into total confusion. Seiji told me much later that dating me made him feel like he was gay, because I was active in bed, and he couldn't connect that with anything except masculinity.

When it came to the guys I dated, even though it was completely outside their experience, they sort of (kind of) eventually adjusted their thinking and accepted the fact that I was active (because I was Foreign and Foreign Women Are Different) but the thing I could never completely change was the fixed idea they had that someone must be passive. Yes, I could be active in bed, but they had no template for how to react to that other than the female/passive/uke template. So at best we could alternate "active periods", and though the lines between active and passive blurred a little over time, they never blurred completely. And total shutdowns still happened: thirty seconds tick past and my partner hasn't moved at all . . . oh, okay, I get what's happened.

If I'm making cross-cultural sex sound like a bit of a nightmare: yeah, it was. In this case, once I worked out what was going on, I thought all my problems could be solved by a simple conversation or two, explaining the more free-form nature of western sex, and encouraging my partner along the lines of, "You don't have to act a certain way, you can act however you like! You can relax! Enjoy yourself! Doesn't that sound great?" but that was also a failure to understand the Japanese psyche. It's not liberating for a Japanese person to be told there are no rules, it's frightening. I was inadvertently terrorizing my partner by dropping them into the middle of a scary foreign wilderness and telling them to make do without a map.

Sex and hygiene
Cool CatSex in the west can be spontaneous, but sex in Japan isn't, or at least, not in the same way. In Japan, you can't get in the front door and immediately start stripping each other's clothes off in the hallway. Well, you can, and your Japanese partner will probably acquiesce because they are Japanese, but deep down they will be hideously uncomfortable and thinking, "Sex? But I'm not mentally prepared! I haven't done my kokoro no junbi! And she hasn't had a shower! And I haven't had a shower! This is kind of gross!"

Shower is important. You should shower directly before and after you have sex. Before is more important than after. This makes me sound like I only ever dated people with OCD, but it's the norm. The way I first found out about this was in conversation with my friend Natsue.

Me: I was at Seiji's place hanging out and he randomly told me that I could use his shower if I felt like it. Don't you think that's weird?

Natsue: cracks up laughing Cat, that means he wants to have sex with you! If a guy mentions having a shower, he is saying that he wants to have sex. Me: But isn't it kind of rude to imply I needed to shower first? Like, it was a date, obviously I had showered before going over to his apartment! Natsue: Well, I suppose so. . . sounding unconvinced . . . but didn't you say he lives in Yokohama?

Me: What does Yokohama have to do with it?

Natsue: Well, you went on the train to get there . . . it's better to have another shower. If a guy had sex with me without showering first, it would make me really uncomfortable.

Sensing yet another cross-cultural disaster in the making, I began the investigation, hitting up all the usual suspects for information, including my friend Tomoko, who was dating a western guy called Andy.

Me: Sorry to bring this up suddenly, but does it weird you out that Andy sometimes initiates sex without showering first?

Tomoko: YES! I'm so glad I finally have someone to talk to about this! Cat, are all westerners like this? It's so dirty and I can't relax! It makes me feel like we are just animals!

After I heard basically the same story from all my Japanese girlfriends, I went back to Seiji.

Me: First of all, westerners don't always shower or have a bath before sex. However, I will try to accommodate you on this because the idea of sex without showering seemed to horrify everyone I talked to right down to their very bones. Secondly, when you suggested that I shower the other day, and I said no, I was not rejecting you. I didn't understand that it was your Japanese signal that you wanted to have sex. If I had understood that, I would definitely have said yes.

Seiji: spits tea all over the table

Me: …this is one of those deeply unspoken Japanese things that I'm not supposed to talk about directly, isn't it.

Seiji: Yes.

GeishaAnother thing that is considered rather icky and unhygienic is ejaculate. Guys are really embarrassed by it. They will be desperately scrabbling for a tissue almost before you realise they've come at all, since it is really bad form to get ejaculate anywhere, without cleaning it up immediately afterwards (and immediately means immediately). This is yet one more thing that men are responsible for as the 'active' partner. The more of a nice, polite guy they are, the more stressed out they will be about it. It's also yet one more way that the sex is prescribed and controlled; the guy can never really let go, because even at the moment of climax, he's already worrying about cleaning up, or trying not to make a mess in the first place.

. . . okay, wow, I have been writing and thinking about this entry for more than an hour, and I feel like I've barely scratched the surface, so I'm just going to stop here. Flirting in other countries I've been to should be easier to write about, I might come back to that in a separate post. Meanwhile, if there's anything else you want to know, feel free to ask.

Japanska Fraser (Externa Länkar)

Kärleks Fraser JapanskaLänkar till externa sidor med ord och fraser på Japanska. Majoriteten av sidorna är på Engelska.

Gratis
• Learn Hiragana Katakana: Japanese Phrases
• 10 Frågor: Japanska Ord
• Spela spel med övningar: Glosor.eu
• Användbara Fraser: JapanFakta.se
• Svenska / Japanska: Ordbok
• Passagen: Crystal Cherry Blossom Fraser

Köp
• Språkkurs Mp3 + CD: Bokus.se
• Ordlista Japanska / Svenska: Bokus.se

Världens dyraste sushi

Araneta Angelito Jr

En ambitiös kock från Filippinerna har skapat världens dyraste sushi.
Smaka på dessa småbitar som är inslagna i guld och små diamanter från Afrika.

Sushi in Gold

Araneta Angelito Jr är en ung kock från staden Manila med en unik förmåga att skapa en annorlunda fest för smaklökarna hos de rika och berömda. Egentligen är smaken inte alls olik den vad man kan förvänta sig hos en ordinarie sushi måltid. Undantaget är som sagt 24 karat guld och diamanter på 0,20 karat.Caramelldansen

Kulturkrock: Nihongo / Svenska CaramelldansenLyrics:
私たちは研究undrar九attバラをやり直す
ニュースカ金九Armarna upp登録
もう一度言って
Vem SOMをヘルスト館バラで

秒RRをp時代ftter
Oa - 1 - 1
Och vicka時代hfter
または、ラ、ラ、ラ
グラムを
denna melodiまで

Dansa先で
Klappa時代hnder
グラムはグラム
Ta ngraトンvnsterバラ
Lyssna ochのlr
死者の統合chansen
ニュー研究六時間で
Caramelldansen
または、または- oa - oa ...

Detセンセーショナルなverallt frsts blir
P kommerアラatt slppa損失腐る
もう一度言って
ニュータール六再度stegen

秒RRをp時代ftter
Oa - 1 - 1
Och vicka時代hfter
または、ラ、ラ、ラ
グラムを
denna melodiまで

秒kom och
Dansa先で
Klappa時代hnder
グラムはグラム
Ta ngraトンvnsterバラ
Lyssna ochのlr
死者の統合chansen
ニュー研究六時間で
Caramelldansen

Kung Fu på Facebook

Kung Fu Saga
Jag har spelat i några dagar på Facebook och försökt lära mig Kung Fu, men allting är i stillbilder och tråkig text. Så vettefan om jag egentligen lärt mig något alls. Det är synd att det inte finns freeware spel där man kan kicka lite ninja-butt när man verkligen behöver. I Spelet Kung Fu Saga väljer man en karaktär och samlar stenar (silver) för att köpa sig till bättre träning etc. Allting är gratis men spelet är en aning utmattande, all väntande för att man äventyrar eller jobbar gör att du kanske inte kan spela spelet under 8 timmar p.g.a du ska få in "lön".

Kända Facebook spel?
Många som har facebook konto spelar eller har åtminstone hört talas om Farmville (videoklipp) och Mafia Wars (videoklipp), två spel jag inte alls tycker är kul, däremot gilla jag småspel och mahjong sitter aldrig fel som sagt. Men vart är alla dem roliga actionfyllda spelen med kung fu på Facebook? Jag har testat en hel del spel på Facebook men alla tråkar ju ut mig efter några fåtal försök, det är inte kul iheller att lägga pengar på sådant strunt!

Ack o ve
Jag får koppla in mitt playstation och börja lira Castlevania Symphony of the Night (videoklipp) eller lära mig knapp-kombinationerna igen till Street Fighter Zero 3 (videoklipp) och Tekken 3 (videoklipp). Vart sjutton har jag nu mina minneskort? Gaah! Slutar väl med att man sitter och spelar Bishi Bashi (videoklipp) igen...

Teckna en drake

DrakeAtt rita kan vara något som kan kännas svårt för många, inte själva konceptet att faktiskt göra något som liknar något med fantasi utan det faktum att när man ritat något vill man gärna att andra inte ställer frågan "Vad föreställer det?". En del kanske tycker att det är pinsamt att inte kunna rita och andra är självgoda och tänker "Det får bli som det blir". Huvudsaken är den att oavsett vad du tror om dig själv så KAN du rita om du bara tänker efter. Det finns många personer i världen som är jätte duktiga på att rita och skissa och några utav dem är snälla att ge ut tips och råd.

Jag fann en hemsida om hur man kunde rita allmänna eldsprutande drakar (och mycket mer), i alla dess former och hur man kan göra för att kombinera t.ex en haj med en drake - givetvis ett koncept som är menat att driva din fantasi.

Denna LÄNK tar dig till steg för steg på engelska hur man ritar en Kinesisk Drake och denna LÄNK visar många fler ideer och tips gällande drakar.

Mycket Nöje!


Fisk Fotboll World Cup: Japan - Danmark

Akvarium Fiskar

Japaner är faktiskt kända i vissa delar av världen som stora fans utav Baseball (amerikansk brännboll) som är en av de populäraste sporterna i samma höjder som Sumobrottning och Golf. Många gillar även fotboll, sådan som Amerika kallar Soccer och de är ganska friskt beredda att bli små huliganer när det hettar till vid FIFA World Cup.

Välkommen till Hakkeijima Sea Paradise, ett akvarium som ligger i Yokohama, där de flesta fanatiska fisk-älskare och japanska landslags supportrar inom fotbollen har beslutat sig att skapa ett litet akvarium med boll, spelare och stadium design.

Akvarium FiskarMed en transparant boll fylld med fisk mat fick de blå tang fiskarna (även känd som blå samuraj) vara symbolen över den japanska fotbollslaget och de eldigt flammande havsänglarna fick symboliserar Danmark.

Hur resultatet blev: Bollen blev tömd på mat. Något mål vet vi inget om dock.Kläder

GeishaFraser och begrepp för Kläder på japanska
Svenska Japanska
känga 長靴 nagagutsu
knapp ぼたん botan
rock 外套 gaitô
krage eri
klänning ドレス doresu
handske 手袋 tebukuro
hatt 帽子 bôshi
skjorta シャツ shatsu
sko kutsu
kjol スカート sukâto
socka 靴下 kutsushita
lång strumpa ストッキング sutokkingu
byxor ズボン zubon
paraply kasa
kläder 衣料品 iryôhin


Videoklipp över fraser om kläder: 101 J-Pod
(Klippet är på Japanska med Engelska ord)

Wakarimas?

RSS 2.0

bloglovin