Trevlig helg!

DJJag vill önska alla en trevlig helg.
Jag måste även berätta att under dessa dagar kommer det kanske bli lite tomt på Chibi Nihon, men fasa inte! Inläggen brukar rulla in som vanligt efter någon dag av tystnad. Som vanligt vill jag rekommendera att ni tittar igenom mitt arkiv, söker i bloggen efter ord (exempel nedan) och kanske kan bistå med en och annan trevlig nyhet, länktips eller bloggtips som jag kan förgylla Chibi Nihons sidor med inom en snar framtid.

Blir det fest kan ni alltid lira låten nedan, en av några fåtal som jag har producerat (sant! en hobby jag har).

Sökord; bento, japan channel, tofu, studera, djur, 100 yen, ikkanmania, utmaning, ninja.


Bild: (DJ) http://sapphire4723.deviantart.com/

Mata ne!

/Chibi Nihon

Vart jag än går så finns den rosa katten!

Hello kitty finns överallt! Och 99% av gångerna slår tanken mig att ta ett foto så jag kan blogga om produkten i fråga. Men jag brukar inse snabbt att det finns så mycket mer än bara HELLO KITTY som är relaterat till Japan. Jag vet även att Hello Kitty inte är "rosa", hon finns i många olika varianter och former. T-shirten nedan har min flickvän bl.a

Här kommer i alla fall några bilder..

Hello_kitty_dvd_stubbestad_2_mera_bus_filmhello_kitty_pez_sverige_1hello_kitty_pez_sverige_2hello_kitty_sockervadd_godishello_kitty_sockervadd_godis

Hello Titty T-shirt

Har du någon rolig bild på en Hello Kitty produkt du sett?
Länka till bilden om du har den på internet genom att skriva en kommentar!

Video: 100 Yen butik i Japan

Allt i butiken kostar drygt 10 kronor per artikel med vissa undantag.Miwa & Uribo: Apan och vårtsvinet.

En apa som heter Miwa sitter på Uribo, det snälla vårtsvinet medan de springer omkring på ett Zoo som ligger i Fukuchiyama, västra Japan.

Miwa Uribo


Videoklipp: http://www.youtube.com/watch?v=dF50dluwU1U

Foto: AP Photo / Kyodo News 21 September 2010.

Uttala djurarten

Lär dig uttala djurarter på japanska
Klicka på länkarna för att höra uttalan.

doubutsu 動物 djur
buta gris
hitsuji får
inu hund
kaba かば flodhäst
kitsune räv
kirin キリン giraff
kuma björn
neko katt
nezumi ねずみ mus
ookami varg
raion ライオン lejon
rakuda らくだ kamel
risu りす ekorre
saru apa
shika 鹿 rådjur / hjort
shimauma しまうま zebra
tora tiger
tori fågel
usagi うさぎ kanin
ushi ko / oxe
uma häst
yagi やぎ get
zou elefant

Bloggtips: Kawaii-Gullig

Konnichiwa!
Bloggtipset idag är Kawaii-Gullig som skrivs av Nike som är en glad tjej som
har stort intresse för kawaii, manga, japan och anime.

http://kawaii-gullig.blogspot.com/

Klicka här eller på bilden ovan för att ta dig till hennes blogg!

Fler kategorier här på Chibi Nihon

KATEGORIER *NYHETER*

NyheterBLOGGTIPS
(länk)
Numera samlas alla bloggar som jag tipsar er om i denna kategori. Bättre översikt helt enkelt.

BYGGNADER & SAMHÄLLE
(länk)
Större fokus på byggnader, boendet, människorna och områden. (För att läsa om tips hur man finner boende rekommenderar jag att ta en titt under kategorin "Tips & Råd" först.)

DJURLIV (länk)
Läs och se om djurlivet i Japan, referat både till tama djur och vilda djur.

JAPAN I SVERIGE (länk)
Tips på ställen och tjänster som gör vårt land ännu mer japanskt.

Majoriteten av inlägg som ligger under dessa är gamla, men man får mycket bättre översikt. Det hade behövts säkert 10 kategorier till bara för att få stenhård koll, men just nu får detta duga.

Mata ne!
/Chibi Nihon

Vanliga japanska husdjur


Kyckling i sötsur sås (Kitchen 88 - Heat & Eat)

Dessa fann jag på coop för några dagar sedan och fångade mitt intresse. Maten klassas som "asiatisk mat" så det är ingen direkt antydning att receptet eller produkterna skall föreställa "Japan" så direkt.

Kitchen_88_kyckling_jasminris_heat_eat


Ser du en av dessa (finns tre olika vad jag har sett) passa på att testa! Det medföljer en sked och en liten låda som är till för att lägga risen och sås/gryt innehållet i den för att micra i ca 2 minuter. Eftersom maten ligger i vakuumbaserade påsar betyder det att hållbarheten är över medel och kycklingen är egentligen redo att äta direkt ur påsen, men risen behövs mjukas upp lite så det är av rekommendation att värma produkten.

Kitchen_88_Thai_curry_heat_eat


Du kan även tillaga den vid en spis, tar något längre tid för att få vattnet att koka, men därefter är det ca 5 minuter och maten kan serveras.

Portionen är i minsta laget, jag som är en ganska stor kille måste äta lite bröd till för att det skall kännas komplett.

Håll utkik i din matbutik! Coop hade två för 39 kronor, ett erbjudande just nu!

Posten är även en Bank

Posten är även en Bank?!
I Japan finns det bankautomater inne på posten. Är din japanska inte så bra brukar vanligtvis automaterna ha engelska menyer. Det är även viktigt att du hör med DIN bank innan du reser till Japan vad du har för möjligheter med uttag och ekonomiska tjänster från banken.

 

Video nedan, snabb referens och guide!

 


Vinn en Sushibok!

Vinn en Sushi-bok


Nu har Tokyo-Love tävling!
Ta en titt in hos henne och läs tävlingsreglerna. Klicka på bilden ovan!


Para Para!!

Para Para (パラパラ) är en synkroniserad grupp eller individ som dansar med ursprung från Japan. Skillnaden mellan denna sorts dans och den som förekommer på de flesta dans- och rave (rejv)-klubbar är att det finns specifika, förinställda rörelser för varje låt och alla gör samma rörelser samtidigt ungefär som "linedance".


Para Para sägs ha existerat sedan början av 80-talet, då Europa började erbjuda Italo Disco, Euro Disco och senare New Wave musik i Japan (New Wave kom till runt mitten till slutet av 1970-talet). Para Para är starkt förknippat med snabba beats så som eurobeat, hyper techno och eurodance.

Para Para sker med mestadels armrörelser, mycket lite kroppsrörelser under midjan är involverade och möjligen behövs det att flytta på sina höfter och greppa tag i golvet för att kunna stå bättre, det finns även rutiner som behöver mer detaljerade benrörelser.

Det har spekulerats att det är en ättling till den traditionella Bon Odori dansen (festival) men det finns ingen känd koppling. Dansen ryktas härstammar från början av 80-talet då män som arbetade i VIP-rum bland klubbarna skulle koreografiskt dansa för att imponera på kvinnor. Att använda armarna mer än fötterna är lättare för många. Den dansstil växte sedan därifrån sägs det.

Se fler videoklipp..
YouTube!

Kläder för gravida

Som kille kan jag erkänna att jag har ingen aning om vad dessa klädesplagg kallas.
Det ser ut som en blandning mellan hoody och klänning, bilden nedan är nog en vanlig klänning med design attributer kanske. Läs om detta fräcka designtillfälle för gravida (från Colombia) som blivit en hit i Japan! ^^

http://changeobserver.designobserver.com/feature/skin/11117/

klänning för gravida

Åh javisst ja, ha en härlig helg!
Är det fint väder, mjölka de sista soldropparna nu innan kylan knackar dörr!

143

Detta är anledningen till att bloggandet tar lite extra tid ibland (och allting annat).
Tillskott i familjen med en liten bondkatt som vi tror har lite utav Norsk Skogskatt i sig.. Jamie heter den lille (15 veckor), den stora Norska Skogskatten bredvid heter River (2 år och drygt 13 veckor). Båda är snälla och väääldigt busiga.

River & Jamie

När jag bloggar kommer de och trampar på tangentbordet.

Exempel: 143

Den siffran fick Jamie fram nu när han jagade muspekaren. Så nu vet ni om det blir tomt i bloggen några extra timmar eller en helt blank dag. Jag har dessutom börjat komma igång med musiken, vilket är riktigt kul!

Har du husdjur?

Bloggtips: Fashimi

Bloggtips! Fashimi:
http://www.fashimi.com/

Fashimi

Halv-paus (?)

PAUS

Jag besökte stranden med min pappa som tog bilder på fåglar innan idag. Jag med min fjuttiga mobilkamera tog bilder på mossa och gräs bara. Jag är ingen fotograf så direkt men jag älskar fina bilder och vyer.

Bilden ovan är från en okänd källa, men den var riktigt Kawaii!

Idag har jag tagit en "halv"-paus från bloggen, det behöver man i bland. När tog du paus från dina vardagliga sysslor?

Anledningar att undvika engelska kurser

Några anledningar att inte ta videos som denna nedan på allvar för att lära sig Japanska.

• Enligt logiska människor så bör man undvika ta råd och tips från någon annan än en infödd japansk invånare som lär ut japanska. Om du befinner dig i ett land, tänk dig själv sceniariet; ska du bete och prata som Putte 32, Stockholm som sitter vid samma väntehall på hotellet eller ska du bete och prata som Yoshi 32, Japan - om du befinner dig i Japan?

• Amerikanska "lärare" / "sensei" är ofta väldigt snabba när de talar och det gör det ännu mer rörigt för dig att lära dig japanska. Det är även mycket svårare om man inte kan engelska.

• Kan du inte engelska så bra (och även om du kan det hyggligt) försvårar det läget drastiskt genom att sitta och försöka hänga med i alla svängar. Bättre vore i sådana fall att man fysiskt kan ställa frågor när man inte uppfattar vad läraren talar om och detta gäller egentligen alla situationer och alla språkupplevelser.

• Ska du plugga och kan ändå inte få tag på en japansk lärare, då är en lärare på ditt moderspråk bättre, även om det inte är alltid att rekommendera. Men givetvis finns det undantag, om än få.

• YouTube, ta inget på allvar därifrån!
(Video nedan är helt okej även om den är en krashkurs)


Akamonkai 赤門会

GO GO NIHON!
"Vi presenterar vårt senaste skolsamarbete! Akamonkai är den största skolan i hela Tokyo, ligger smidigt placerad i Nippori på Yamanote-linjen som ger enkel åtkomst till resten av centrala Tokyo.
"

"Med ett stort team av professionella lärare & personal plus väldigt mycket studier för pengarna så är skolan en klar kandidat för den som vill studera seriöst i Japan.

Kolla in den nya videon nedan på Youtube och surfa förbi http://gogonihon.com/ för mer info om skolan.
"

Och du.. Kan du inte japanska, klicka på knappen i YouTube fältet "CC" för att få svensk översättning!
Live and study in Japan with the help of Go! Go! Nihon. We will help you all the way with personal service and paperwork. Visit us now at http://gogonihon.com/en/learn-japanese-study-in-japan

Aiutiamo chi vuole vivere e studiare in Giappone. Visita http://gogonihon.com/it/imparare-giapponese-studiare-in-giappone

Vi hjälper dig till att bo och studera i Japan. Besök oss nu på http://gogonihon.com/sv/studera-japanska-utomlands-i-japan

Förarlösa tåg


När jag skrev Nihon på Facebook

Facebook ändras titt som tätt och man kan inte låta bli att testa vissa nya funktioner. Som nu när man t.ex kan skriva in vilken stad man sitter i. Jag testade Tokyo mest för skoj skull och jag fick gott med resultat. Jag testade sedan skriva Nihon som betyder Japan på japanska (stavat med romanji).

Resultatet:

fb

 

Jag hade föredragit att det räcker att FB vet i vilket land man sitter i och inte direkt i vilken stad, gata eller adress. Det känns som en "stalker"-effekt faktiskt.

Och på tal om Facebook!

Spana in detta: http://studentsrebuild.org/japan (inspiration att vika pappersfigurer för gott syfte!)
och sedan joina dem på FB om du vill: http://www.facebook.com/papercranesforjapan?sk=info

Om inget annat kan du kanske vara med på ett hörn under helgens gång.

Korsa inte den gula kedjan!

Gul kedja = Brottsplats. Korsa ej kedjan!


Att tro på spöken

Det är väldigt vanligt att människorna i Japan tror på spöken eller andar. Dessa väsen är något som de respekterar högt och anser sig vara smått rädda för. Det är vanligt att spöken eller högre väsen finns med i animé och manga som cirkulerar kring att det både finns goda och onda väsen som har ett uppdrag eller ett mål (att gå vidare).

Nedan är en intervju med några människor gällande frågan "Tror du på spöken?".


Jag har gjort en låt!

Jag har gjort en låt.. Jag vill veta vad du tycker om den!
Kommentera här eller i min andra blogg så är du jätte bussig även om du inte gillar låten.

Följ länken till min "artist blogg"!

* KLICKA >> * Cloudcolour

Cloudcolour

Låten heter Blututt, namngiven av min kusin.
Originallåten är från ett nintendospel (Balloon Fight).

Mangatips: Shaman King

Shaman King (シャーマンキング Shāman Kingu) är en manga-serie av Hiroyuki Takei som publicerades i 32 utgåvor mellan 1998 och 2004. Serien översattes till svenska av Magnus Johansson och började publiceras i Sverige 2007 på Bonnier Carlsen. Då serien är en manga läses den från höger till vänster.

Shaman King finns även som anime i 64 avsnitt och som "tv-"spel.

Handling
Den unge shamanen Yoh Asakura kämpar för att bli shamankung; den störste shamanen av dem alla. Shamankungen utses vart femhundrade år i en stor tävling där shamaner från hela världen deltar, och får kraften att omforma världen efter sin vilja. Tävlingen är organiserad i turneringsform, med ett grundspel om tre matcher som kvalifikation till ett slutspel av utslagstyp. Matcherna består av kampsportsartade envig där de tävlande kämpar mot varandra med hjälp av sin översjäl; förmågan att manifestera sitt psyke. Den psykiska styrkan (mängden mana) har en stor betydelse för utgången, men den avgörande faktorn är framför allt förmågan att använda sin översjäl på ett konstruktivt sätt och att anpassa sig till situationen. Här har Yoh ett tydligt övertag över flera av sina motståndare, åtminstone till en del på grund av sin avslappnade attityd till hela tävlingen: hans grundinställning är att allting kommer att lösa sig, och anledningen till att han vill bli shamankung är framför allt att han i så fall skulle kunna ta det lugnt och göra precis så lite som han vill. Yoh får hjälp av sin fästmö Anna, som är desto mer intresserad av att han ska vinna titeln; det är inte klart om det i första hand är status åt sig själv hon är ute efter, eller om hon helt enkelt anser att Yoh är en lämplig kandidat till ämbetet. Yoh får också hjälp av Amidamaru, spöket efter en mäktig samurajkrigare. Yoh löser problemet som hållit honom kvar på Jorden, men han vill inte lämna den utan ser i stället Yoh som sin nye daimyo. De "normala" människorna företräds av Yohs klasskamrat Manta, en kort och knubbig plugghäst som alltid bär med sig sitt superlexikon, och Ryu med träsvärdet, en tuffing med mjukt inre som genom Yohs vänlighet omvänds från fiende till vän. Helt normala är dock inte heller dessa; Manta kan se spöken (vilket annars bara shamaner kan) och Ryu blir med tiden själv shaman.

Cigg och Kaffe: Ett samarbeteVisste du att man kan köpa färdiga "paket" med både cigg och kaffe så att "dagen är räddad"?
Personligen dricker jag verkens kaffe eller röker. Jag tycker att det är för vuxna människor och jag känner mig inte alls som vuxen utan kommer troligen alltid vara en ungdom även när jag blir äldre. Men för er som gillar det kan det vara till en fördel att känna till att detta finns i kiosker och uteställen lite varstans i Japan. Det finns givetvis otaliga automater med både kaffe och cigaretter som man kan köpa för några yen.

 

Övrigt: Kaffe = Dryck. Detta inlägg hamnar i "matkultur".


För dig som gillar Animé

Spana in länken för boktips om Animé!
http://www.lib.nus.edu.sg/calendar/1003/displayMar10.htm


Bild: Pikishi

Befann du dig i Japan under jordbävningen?

Jag fick ett mail några dagar sedan från UR (http://www.ur.se/) som bad mig höra runt om människor relaterade till Japankatastrofen den 11 Mars tidigare i år.

SVT logo"UR spelar just nu in en ny tv-serie om hur människor tacklar naturkatastrofer.
Serien sänds prime time på SVT 1 nästa år.

Vi söker dig i åldern 15-25 som på något sätt har en relation till katastrofen i Japan.
Ingen historia är för liten eller för stor. Alla historier är välkomna!"


• Fick du evakuera från sin bostad?
• Befann du dig i Japan när jordbävningen inträffa?
• Är du mellan åldern 15-25?

Kommentera nedan och lämna mailadress, så skickar jag kommentaren vidare till ansvarig!

Mata ne!
/Chibi Nihon

The Umeda TV

Umeda lär sig svenska
Äldre klipp men klicka in på youtube via fönstret nedan så kan du se fler klipp med honom. Han är duktig!


Bloggtips: Mimmi-Animé

Bloggtips!
Mimmi Anime
http://mimmi-anime.bloggplatsen.se/

Subkulturen: Lolita

Lolita är en japansk subkultur kopplad till en speciell klädstil, vilken utmärks av klassisk elegans och flickaktig stil. Den är influerad av barock, rokoko och den viktorianska eran.

Lolita

http://www.lolitafashion.org/

Klädstilen lolita växte fram i Japan under det sena 1980-talet, inte minst i stadsdelen Harajuku i Tokyo. Vissa lolitaflickor antar bara någon av de många klädstilarna, för andra är Lolita en hel livsstil; det varierar bland kulturens olika anhängare. Det finns även stilar för pojkar, som t.ex Elegant Gothic Aristocrat. Lolita är även ett förnamn, som betyder ungefär "Söt flicka".

• Gothic Lolita är den kanske mest välkända Lolita-stilen. Färgschemat går ofta i svartvitt och sammet är populärt. Stilen har influenser från det västerländska goth-modet med kors och mörka färger. Gothic Lolita är emellertid en mer rar och oskuldsfull stil än den rena goth-stilen. Till skillnad från den västerländska gothstilen undviks normalt vitpudrade ansikten och svart läppstift.

• Sweet Lolita, eller på japanska ama lolita, är den mest färgglada lolita-stilen. Som namnet antyder, är stilen mer oskuldsfull och söt än de andra lolitastilarna. Kläderna är ofta pastellfärgade, och har ibland mönster eller tryck med saker som bakelser, leksaker, karuseller, sagofigurer, blommor, osv. Stilen innehåller mycket spets, band, rosetter och volanger. Accessoarer som teddybjörnar och parasoll är vanliga. Sminket går ofta i ljusa eller transparenta färger, för att ge ett naturlig och dockliknande utseende. Subgenrer till Sweet Lolita är bland annat:

• Country Lolita – Påminner om Sweet Lolita, men klänningarna brukar vara rutiga eller ha "lantliga" mönster som äpplen, körsbär, etc. Till stilen hör också ofta rottingkorgar och bahytter.

• Punk Lolita – Lolita med influenser från den västerländska punken. Traditionella punkelement används, som t.ex. kedjor, skotskrutiga kjolar, patinerade kläder och nitar.

• Classic Lolita är en mer sofistikerad stil inom lolita. Kläderna har inte så mycket spetsar och utsmyckningar som t.ex. Sweet Lolita. Färgerna brukar inte vara pasteller, utan snarare gammelrosa, vinrött och blommiga mönster. Till kläderna bärs gärna vackra halsband av pärlor, kaméer eller varierande motiv som fågelburar. Hårprydnader i form av rosor och bahytter är vanliga. Sminket går i något mörkare nyanser än det som bärs av Sweet Lolita-flickor.

• Shiro Lolita – Vit Lolita, en stil där man klär sig helt i vitt.

• Kuro Lolita – Svart Lolita, en stil där man klär sig helt i svart. Till skillnad från Gothic Lolita, har Kuro Lolita inga gotiska influenser.

• Hime Lolita – Prinsesslolita, en stil som tar inspiration från en annan japansk modestil kallad himegyaru. Inspirationen ger sig främst uttryck i valet av frisyr och smink som har tydliga gemensamma drag med himegyaru.

• Casu Lolita (Casu från casual) är en nedtonad version av lolita som ofta används för vardagsbruk. En Casu Lolita kan ses bära en enkel t-shirt eller blus, med en mer eller mindre puffig lolitakjol, och möjligtvis en enkel håraccessoar.

• Ero Lolita – Ero (eller Erotisk) Lolita är en lite mer utmanande stil, med bl.a en aning kortare kjolar, och avsaknaden av blusar under klänningar. Ero Lolita har även fetischelement som läder, lack och korsetter.

• Guro Lolita (Ordet guro kommer från engelskans "gore", alltså "blod som smuts".) Guro Lolita-flickor kan sägas blanda det skrämmande och trasiga med det oskuldsfulla. Guro Lolitor klär sig oftast i vita kläder, som vanligtvis stänks med låtsasblod. Vanliga accessoarer är mitellor, ögonlappar, och bandage.

• Sailor Lolita – En lolitastil inspirerad av sjömansmodet. Sailor Lolita-flickor bär sjömansmössor och deras klänningar brukar ha marina motiv som t.ex. ankare.

• Wa Lolita – Lolitakläder som är inspirerade av traditionella japanska kläder, till exempel kimono.

• Qi Lolita – Lolitakläder som är inspirerade av traditionella kinesiska klädstilar.

Källa: Wikipedia

Lite om Samurajer

SamurajSamuraj (japanska 侍, samurai, "att tjäna") avser vanligen adliga krigare i det feodala Japan (700-1800-talet). De tillhörde det högsta samhällskastet, den feodala krigaradeln buke. Även termen bushi, "krigare", förekommer. Samurajerna hade en hederskodex, bushido ("krigarens väg"), som beskrev hur en samuraj skulle leva och dö. Det samurajidealet levde kvar länge. Bushido var viktigt i den japanska armén ända fram till andra världskrigets slut.
Källa: Wikipedia

Övrigt..
Samurai var en svensk serietidning med mangaserier utgiven av Epix åren 1988–1992. Huvudserie var "Kozure Okami" ("Ensamvargen") av Kazuo Koike och Goseki Kojima. Tidningen innehöll även "Kamui" av Sanpei Shirato, samt ett avsnitt av pseudomangan "Usagi Yojimbo" av Stan Sakai innan den serien fick en egen tidning.

Denna utgivning av Ensamvargen var en översättning av den amerikanska utgåvan av bolaget First comics som gav ut 45 avsnitt av Ensamvargen (och 32 avsnitt av "Kamui") innan bolaget gick i konkurs.

Läs mer..
Följ länken för att läsa lite om Samurajer och se på några grymma bilder!
http://www.weirdexistence.com/

Tipsar om två musik-bloggar

Summertime animationHär kommer ett snabbt litet inlägg för att helt enkelt berätta om två bloggar (två Djs): Infernal Region och CloudColour.

Infernal Region: Musik inom hardstyle, hardcore, harddance och allt annat "hard". Länk
Cloudcolour: Relax / Chillout / Ambient / Easy Listening. Länk

Om inget annat kan du ta en titt på den fina designen hos de båda bloggarna som jag stått för!

Detta inlägg läggs som privat dagbok, svag japansk förknippning (kanske starkare i framtiden om det görs japansk musik) ^^

Tjo.
/Chibi Nihon

Attack av Post-it® lapparna!

Smalt med referat till Japan, men kom igen! Detta är en trend som redan finns i Sverige (i de större städerna har de fått mer uppmärksamhet)! Att göra karaktärer från Nintendo™ spel och annat kul från Japan med post-it® lappar är awesome!

Post-it Japan karaktärer

 

Post-it Japan karaktärer

 

Post-it Japan karaktärer

 

Post-it Japan karaktärer

 

Post-it Japan karaktärer

 

Post-it Japan karaktärer

 

Post-it Japan karaktärer

 

Läs mer: Aftonbladet


Recept: Guldfiskar av skinka (Bento)

För vissa är kanske dessa fiskar lite otäcka men ändamålet är snarare att de ska se gulliga ut (och läckra!). Jag har funnit recept hur man gör en sådan här Bentobox.

Bento GuldfiskarBentō (弁当, べんとう), eller obento, är japanska för lunchlåda. En traditionell bento består av ris, fisk eller kött och en eller flera små grönsaksrätter som tilltugg. Maträtten serveras i allt ifrån massproducerade engångsförpackningar till vackra handgjorda trälådor. Trots att bento finns tillgängligt i närbutiker över hela Japan anses det fortfarande vara en viktig kunskap för en husfru att kunna tillreda en aptitretande bento. Källa: Wikipedia

Receptet
• http://cookpad.com/recipe/1147585 (japansk länk)
• http://translate.google.se/translate? (dåligt översatt med google translate till svenska)

Wolfs Rain

Wolfs Rain

Wolf's Rain är en manga och anime-serie av Toshitsugu Iida från 2003 som på svenska publiceras i Manga Mania från och med nummer 3/2007.

Wolf's Rain är berättelsen om hur den ensamma vita vargen Kiba söker efter den mytomspunna blomsterflickan Cheza (ett biologiskt experiment, en människa skapad från en blomma), som ska leda de sista vargarna till paradiset som väntar på dem efter att nästan alla vargar, eller alla har förmodas ha blivit utrotade för 200 år sedan. Men några, som Kiba, lever bland människor genom att dölja sin vargkropp, och ger därför illusionen av att vara en människa. Städerna i denna dystra framtid som Wolf's Rain utspelas i är små och ganska slummiga. Kiba möter även tre andra vargar, som också söker efter Cheza, Tsume, Hige och Toboe. Tsume är näst bäst efter Kiba på att slåss, medan Hige har den största aptiten av alla och har det bästa luktsinnet. Toboe är den yngsta av vargarna och ses som en valp, men han har bäst hörsel av dem. Tsume tar hand om Toboe och så småningom blir de två nära vänner. Kiba och Tsume slåss mycket till en början, men blir sedan något av vänner. Vargarna råkar ut för mycket äventyr och strider under sin resa. Kommer de att nå fram till vargarnas paradis?


Liten Coca Cola Burk


Deejay namn (?)

Konnichiwa!
Audio File IconJag behöver ännu en gång hjälpten från dig. Det är nämligen så att jag funderar på ett DJ namn. Det är inte säkert att jag kommer bli DJ eller att ett namn som föreslås kommer att användas men jag uppskattar det kreativa flödet som många utav er behärskar.

För att ge er lite att fundera på så kan jag förklara att jag har redan ett DJ Namn (tror jag) som jag kommer använda när jag skapar Dance musik och annan klubb-baserad stressmonoton. Men när det kommer till den mjuka sidan av mitt skapande så som chillout, ambient och allmän lugn musik och harmoni hade jag tänkte att ha en "söt" nisch.

Detta med DJ namn är jätte svårt, majoriteten av alla DJ namn är upptagna, så som: Dzen, Dj Lemonjuice, Dj Ichigo etc. Det är därför kritiskt att man får komma på något som inte finns, eller kanske köra på något japanskt.Eventuella låttitlar:
Doodle Prince, Cloudblue, Born to tickle, Snuggle Frenchfries, My Turtles is a Ninja, Acting Like A Pizza, Stealing Popcorns, Burning Soda, Calling Eric Prydz, Chocolate Cookie Crisp Cream, Hugz Me etc.

Eventuella musikstilar:
Owl City, Cosmic, Nyan samt Cookie Sweetheart.

Namn jag grubblat på men som inte fungerar (vill inte ha DJ framför helst):
Dzen, Lemonjuice, Cloud, Crytear, Doodle, Klotter..Och du!

Som ni kanske har märkt så är jag väldigt kreativ med både musik, företag, design, blogg etc. Men det är ren hobby det mesta utav allt detta. Har du någon hobby förutom läsa och kanske skriva blogg?

Japanska Rum (ungdomligt) Del.4/4

Några exempel på hur några rum kan se ut i Japan som inhyses barn och ungdomar.
Några foton är på väldigt stökiga bostäder alltså.
Detta inlägg hamnar under "Kawaii & Mode" pga stil.

Samtliga bilder är från Otvali.ru (ett ställe fyllt med virus!)
Detta är även den sista delen av "Japanska Rum".

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Ååå det var den sista bilden i vårt arkiv "Japanska Rum".

Krämig sandwich

Sommar smörgåsar blir inte mycket kallare än Melon Cream Soda Sandwich, en av 4 limited edition "lunchpaket" mackor som blivit designade av tonåringar.

MackaSedan när har bröd blivit omodernt? Japanska mat tillverkarna Yamazaki Baking tycker att stressiga medborgare förtjänar en paus från sin mödosamma vardag och det är därför de har kommit med färdiga smårgåsar redo att äta diret ur påsen.

mackaMelon MackaMelon Macka

MackaEnligt experter är de snygga, diskreta och fullständiga. Det finns inget "droppande" eller "rinnande" innehåll i dessa brödbitar och det gör dem verkligen ännu bättre för den stressiga personen.

Yamazaki är ett lunchpaket som omfattar inte mindre än 57 olika sorter. Är du någon som älskar smakupplevelser så bör du definitivt leta upp dessa små skapelser i närmaste matbutik i Japan.

Bland de 57 smakvalen så kan man bland annat hitta smaka av lite mer traditionell jordnötssmör men även smak av kaffe och grädde. Samtliga skulle kunna vara hämtade direkt ur en Willy Wonka fabrik (Kalle och Chokladfabriken). Huruvida den är nyttig att äta kan man kanske diskutera, men smakar det gott brukar det vanligtvis innehålla massor av onyttigheter, eller hur? ^^

En Melon Cream Soda Sandwich innehåller:
173 kalorier, 3,2 gram protein, 8,1 gram fett, 21,9 gram kolhydrater och 150 mg natrium.

Läs / se mer..
http://gigazine.net/news/20080424_lunch_p/ (japansk länk)
http://gigazine.net/news/20110711_lunchpack_creamsoda/ (japansk länk)

Japanska Rum (ungdomligt) Del.3/4

Några exempel på hur några rum kan se ut i Japan som inhyses barn och ungdomar.
Några foton är på väldigt stökiga bostäder alltså.
Detta inlägg hamnar under "Kawaii & Mode" pga stil.

Samtliga bilder är från Otvali.ru (ett ställe fyllt med virus!)
Detta är tredje av fyra delar. Nästa och sista del kommer i morgon.

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Japanska rum

Barn lämnar inte skolans område

Barn med ryggsäckar fyllda med böcker och pennor går fortfarande runt på skolan men det beror inte på studier eller lekar.

Kids live in School


Efter att deras hem förstördes fem och en halv månader sedan av tsunamin har ett halvt dussin barn bott tillsammans med deras familjer på skolan.

Läs mer..
http://www.stripes.com/news/japan-school-still-serving-as-shelter-six-months-after-disaster-1.153555

Bloggtips: Hello kitty junkie

http://www.hellokittyjunkie.com/


Är du fantast av Hello Kitty så har du kanske redan besökt Hello Kitty Junkie?
Om inte, så har du chansen nu!

http://www.hellokittyjunkie.com/


Japanska Rum (ungdomligt) Del.2/4

Några exempel på hur några rum kan se ut i Japan som inhyses barn och ungdomar.
Några foton är på väldigt stökiga bostäder alltså.
Detta inlägg hamnar under "Kawaii & Mode" pga stil.

Samtliga bilder är från Otvali.ru (ett ställe fyllt med virus!)
Detta är andra av fyra delar. Nästa del kommer i morgon.

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

Japanska Rum

AKB48 Blog- samt Twitter-lista

AKB48 är en japansk tjejgrupp, bildad 2005 av producenten Yasushi Akimoto.
Officiell hemsida: http://www.akb48.co.jp/

AKB48


Team A
Iwasa Misaki (Blog)
Oota Aika (Watarirouka Blog)
Ooya Shizuka (Blog)
Katayama Haruka (Blog)
Kuramochi Asuka (Blog)
Kojima Haruna (Blog) (Twitter)
Sashihara Rino (Blog)
Shinoda Mariko (Blog) (Twitter)
Takajo Aki (Blog)
Takahashi Minami (no3b Blog)
Nakagawa Haruka (Watarirouka Blog)
Nakata Chisato (Blog)
Nakaya Sayaka (Blog)
Maeda Atsuko (Blog)
Maeda Ami (Blog)
Matsubara Natsumi (Blog)

Team K
Akimoto Sayaka (Blog) (Twitter)
Itano Tomomi (Blog) (Twitter)
Uchida Mayumi (Blog)
Umeda Ayaka (Blog) (Twitter)
Oshima Yuko (Blog)
Kikuchi Ayaka (Watarirouka Blog)
Tanabe Miku (Blog)
Nakatsuka Tomomi (Blog)
Nito Moeno (Blog) (Twitter)
Nonaka Misato (Blog)
Fujie Reina (Blog)
Matsui Sakiko (Blog)
Minegishi Minami (Blog)
Miyazawa Sae (Blog)
Yokoyama Yui (None)
Yonezawa Rumi (Blog)

Team B
Ishida Haruka (Blog) (Twitter)
Kasai Tomomi (Blog) (Twitter)
Kashiwagi Yuki (Blog)
Kitahara Rie (Blog)
Kobayashi Kana (Blog) (Twitter)
Komori Mika (Blog)
Sato Amina (Blog)
Sato Sumire (Blog) (Twitter)
Sato Natsuki (Blog)
Suzuki Shihori (None)
Suzuki Mariya (Blog)
Chikano Rina (Blog)
Hirajima Natsumi (Watarirouka Blog)
Masuda Yuka (Blog) (Twitter)
Miyazaki Miho (Blog) (Twitter)
Watanabe Mayu (Watarirouka Blog)

Graduated
Usami Yuki (Blog)
Uemura Ayako (Blog) (Twitter)
Orii Ayumi (Blog)
Hoshino Michiru (Blog)
Imai Yu (None)
Takada Ayana (None)
Watanabe Shiho (Blog)
Masuyama Kayano (None)
Inoue Naru (None)
Ohe Tomomi (None)
Nakanishi Rina (Blog)
Narita Risa (Blog)
Kawasaki Nozomi (Blog)
Noguchi Reina (None)
Matsuoka Yuki (None)
Oshima Mai (Blog) (Twitter)
Hayano Kaoru (Blog)
Saotome Miki (None)
Naruse Risa (Blog)
Saeki Mika (Blog)
Ono Erena (Blog)
Oku Manami (None)

Staff
Togasaki Tomonobu (Blog) (Twitter)

SKE48

SKE48 Official (Blog) (Twitter)
Members (Blog)

SDN48

1st Generation
Akita Kazue (Gree)
Imayoshi Megumi (Gree)
Umeda Haruka (Gree)
Urano Kazumi (Blog)
Okochi Misa (Gree)
Ohori Megumi (Blog) (Twitter)
Kaida Jyuri (Gree)
Kato Mami (Gree)
Kouchi Masami (Gree)
Kohara Haruka (Blog)
Kondo Sayaka (Gree)
Sato Yukari (Blog)
Serina (Blog) (Gree) (Twitter)
Chen Qu (Blog) (Twitter)
Tezuka Machiko (Gree)
Nachu (Gree)
Nishikunihara Reiko (Gree)
Noro Kayo (Gree)
Hatakeyama Chisaki (Blog) (Twitter)
Mitsui Hiromi (Gree)

2nd Generation
Aikawa Yuki (Blog)
Akiko (Akiko & Natsuko Blog)
Ito Mana (Blog)
Oyama Aimi (Blog)
Kimoto Yuki (Gree)
KONAN (Blog) (Twitter)
Takahashi Yui (Blog)
Tanisaki Tomomi (None)
Tsuda Marina (Gree)
Natsuko (Akiko & Natsuko Blog)
Fukada Akane (Blog) (Gree)
Fujikoso Yumi (Gree)
Hosoda Miyuu (Gree)
Matsushima Rumi (Blog)

3rd Generation
Kojo Seara (Blog) (Twitter)
Komatani Hitomi (Blog) (Twitter)
Shinahama Saemi (None)
Siyeon (None)
Tojima Hana (Blog) (Twitter)
Hayakawa Sayo (None)
miray (Blog) (Twitter)

Graduated
Ninomiya Yuka (Blog)

Staff
SDN48 Official (Blog)

NMB48

NMB48 Official (Blog)

Click here to search CDJapan for official AKB48 goods.

Japanska Rum (ungdomligt) Del.1/4

Några exempel på hur några rum kan se ut i Japan som inhyses barn och ungdomar.
Några foton är på väldigt stökiga bostäder alltså.
Detta inlägg hamnar under "Kawaii & Mode" pga stil.

Samtliga bilder är från Otvali.ru (ett ställe fyllt med virus!)
Detta är första av fyra delar. Nästa del kommer i morgon.

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum

 

Japan Rum


RSS 2.0

bloglovin