Roliga Prylar med Japan i fokus (men ändå inte)

Här är några roligheter från RoligaPrylar.se med Japan i fokus (men ändå inte).
 
Nintendo 8-bit Super Mario 3: http://www.roligaprylar.se/Super-Mario-Bros-3-NES.html
Nintendo 8-bit + 16-bit i en konsol: http://www.roligaprylar.se/RetroDuo-2in1-NES-Super-Nintendo.html
Nintendo 8-bit + 16-bit bärbar konsol: http://www.roligaprylar.se/RetroDuo-Portable.html
 
Ask A Ninja Handbok: http://www.roligaprylar.se/Ask-a-Ninja-Presents-The-Ninja-Handbook.html
200 galna uppfinningar: http://www.roligaprylar.se/Unuseless-Japanese-Inventions.html
Atari Japan Vit T-shirt: http://www.roligaprylar.se/Atari-Japansk-Logo-T-Shirt.html

Virtual Pet / Tamagotchi: http://www.roligaprylar.se/Virtual-Pet-14783-.html
Nano Blocks: http://www.roligaprylar.se/Nano-Blocks.html
Tengu: http://www.roligaprylar.se/Tengu.html
Yurakoro Lyckokatt: http://www.roligaprylar.se/Yurakoro-Lyckokatt.html
Nori "Dried Zombie Skin": http://www.roligaprylar.se/Dried-Zombie-Skin.html
 
Chimpsticks: http://www.roligaprylar.se/Chimpsticks.html
 
 
 

Enkeria, mitt företag

Konnichiwa
Ni kanske undrar vad jag gör när jag inte bloggar? Jag är ägare till ett företag som heter Enkeria, det är mitt företag som står för designen på denna blogg, men eftersom företaget inte har något annat med bloggen att göra vill jag ändå berätta lite om mig själv.

Affärer & Musik
Som sagt är jag egen företagare. Jag sålde smycken och kläder förut men tröttnade och omvandla företaget till att erbjuda grafiska tjänster i stället. Jag pysslar även med lite musik, som ni säkert har sett här på Chibi Nihon från och till om ni har följt mig. Musiken är väldigt blandad, chillout till dance och hardstyle. Det är väldigt varierande.

Japanska i min vardag
Jag kan inte påstå att jag kan mycket om japan eller japanska, men mitt intresse tycks aldrig att försvinna. Allt vad Japan och dess kultur kan man ju helt enkelt bara älska. Det bli en hel del animé och googlande av japanska ting, så som gadgets och nyheter hur allt är i Japan. Många som varit över i Japan har missförstått och är inte alltid pålästa och därav gett Japan som helhet en negativ åsikt om bemötandet. Senast i förrgår hörde jag en tant vid en pizzeria beklaga sig på hur sura japaner är när hon var över där, det fick mig vilja prata japanska med henne och se om hon förstod mig. Problemet är att jag är blyg vilket leder till min nästa punkt.
 
Vem är Chibi Nihon?
Jag håller mig ganska osynlig, delvis för att mitt företag är inblandat i denna blogg och till en viss del att jag känner inget behov att visa foton på mig i en blogg som handlar om allting annat än om mig själv. Bloggen kommer alltså fortsätta behandla Japan som ämne, inte "mitt liv i Japan" eller dylikt. Ni kan läsa mer om mig här och mitt företag finner ni här.
 
Önskan är att resa till Japan
Trott eller ej, men jag har aldrig varit i Japan. Tiden och ekonomin existerar inte för det tyvärr, men drömmen är att en dag åka dit och stanna där 2 månader om inte mer för att suga in all kultur. När detta blir av, om det blir av, återstår att se tyvärr.

Ja, då vet ni läget tills vidare. Jag söker för tillfället jobb på diverse spelbranscher, förhoppningsvis vill någon låna mig för mina grafiska färdigheter.
 
/Chibi Nihon

Bleach Avsnitt 366 - Ichigos nivåer

Känns väldigt tråkigt att man sett klart alla avsnitt av Bleach. Som liten tittade jag på Starzinger och Silver Fang, men jag kalla den bara för Silver. Jag minns att jag även hade 3 avsnitt av Balatack. Jag såg även andra filmer och serier som jag inte glömt bort vad de handla om, men vet att de hade den där skumma stilen tecknat som vi idag har namngett till animé. Fanns ju även Bravestarr, Thundercats, Turtles, He-Man och alla Disney karaktärerna med, men de är ju amerikanskt påfund.
 
Men nu ska vi återgå till Bleach
Till alla er fantaster där ute av Bleach, jag behöver er funderingar, fakta och svar på följande frågor. Och för att försöka kartlägga detta krävs det att man sett alla avsnitt och kan fylla i hålen för jag är verkligen nyfiken på detta.
 
Ichigo har alltid sett spöken, så han är lite "mer" än bara en människa.. Så om vi säger att hans krafter ligger på runt 6-7 här medan en vanlig människa ligger på 5. Detta betyder att när han får sina krafter för första gången ligger han på kanske 100. När han sedan gör sin bankai får han 5000-10.000. Detta kombinerat med att han även har Hollow Kraft, vad hamnar vi på då? Med eller utan Bankai?

Sedan för att göra det mer intressant, Bankai finns ju i 2 nivåer, där den sista nivån är den fullständiga. Denna som han behöver för att besegre huvudskurken i serien Aizen. Kruxet här är att han bara göra en full attack en gång, en s.k. "Final".
 
Kanske kan man göra en enkel uträkning här..
Normal: 5
Shikai: 100
Bankai: 10,000
Bankai Final: 100,000,000
H.Ichigo: 20,000
Hollow Lizard: 100,000
Hollow Full: 500,000
Fullbring: 30,000

Så om man kombinerar friskt vore Hollow Full + Bankai Final bäst, så sätt. Men jag är kanske helt ute och cyklar. Vad tror ni? Kommentarer är välkomna!
 
Och er som inte förstår frågan kan helt enkelt titta på länkarna i stället ^^

Mata ne!
/Chibi

Att hyra en lägenhet / hotell i Japan

 
Länk från video ovan till japanska områden där de talar engelska: http://www.englishfriendlyjapan.com/tokyo-apartments-your-one-stop-accommodation-solution

Sök efter "Gaijin House" över google innan du reser till Japan, du kanske kan finna några blliga alternativ utanför de större städerna. Det är dyrt att bo i ett stort hus eftersom majoriteten av invånarna i Japan bor faktiskt tätt intill varandra. Som studerande kan man dela bostad med någon för att komma riktigt billigt undan. Det är även viktigt att du betalar hyra i god tid och oftast betalar man i förskott, kan du göra detta så visar du att du är en ärlig och bra människa i ögonen hos en hyresvärd. Det finns massor av alternativ när det gäller bostad, allt från våra vanliga sängar till mer traditionella hyreshus och lägenheter där du kan sova i futon. Mer information om bostad och viktiga papper:http://gogonihon.com/sv/studera-japanska-utomlands-i-japan

Mer..
http://chibinihon.blogg.se/2011/november/bo-i-kyoto.html


Sony

Det var ett bra tag sedan Sony introducera oss denna, men frågan är.. Vart har den tagit vägen? Nu kan vi finna den på en svenska sida som en del utav Sonys sortiment! Väldigt lite reklam har framhållits gällande denna lilla livliga stereo "robot" men för er som gillar att muntra upp stämningen kanske vill köpa en sådan? Ta en titt: http://www.sony.se


Bentooobooox [svensk utgåva]

Jag har en förkärlek till Bento, men inte till normala bombade med tilltugg bento, utan bento med motiv. Eftersom vi är så insatta att Bento är japanskt, och med all rätt, måste vi ändå ta möjligheten att göra bento på våra egna råvaror. Visst är det en smula mer tråkigt, men du kan alltid kombinera friskt dina favorit tilltugg, det är trots allt så japaner gör, de använder sina egna råvaror och mycket frukt som är ganska dyrt i Japan.
 
 
Här har vi en sida med inspiration till massa bentos, i matvanor som vi känner bättre till här i Sverige!
http://lunchboxawesome.tumblr.com/ < Länken innehåller bentos från USA tror jag, eller hela världen.
 
Min bento låda hade troligen innehållit minimorötter, bitar av äpple, bröd, sallad, majs, korv eller köttbulle och någon klick av kryddig sås. Äpplena hade jag fått ha vid sidan av.

Douzo meshiagare
どうぞめしあがれ
Smaklig spis

Ta examen i Japan, fusk-teknologi

Fuska inte, det är inte bra! <3


God Morgon!

Ohayo Gozaimasu
おはようございます
God Morgon
 
Nu har det gått ett bra tag sedan min blogg blev officiellt stängd och jag saknar att skriva i den, därför skall jag försöka skriva i den smått lite då och då. Kanske inte varje dag, eller varje vecka - men definitivt när jag finner eller vill helt enkelt få mitt "japanska andra jag" nedskrivit.

Jag vet att många har funnit bloggen precis efter att den blev avstängd, jag ber om ursäkt för det. Men nu har ni chansen att ta del utav Chibi Nihon återigen. Tiden finns i veckorna, kruxet är snarare att min laptop börjar bli gammal och blogg.se fungerar inte underbart bra längre i samband med föråldrad datorn kan inte hantera nyare programvara så som firefox eller google chrome, vilket tydligen krävs.
 
Så detta gör att jag bara kan blogga lite då och då när webbläsaren känner för det, så förvänta er inga "mirakel", men ändå en liten gnutta japanska i er vardag när ni minst anar det ^-^
 
Och som tack för att ni har väntat och läst all denna (chibi) text, kommer här några intressanta länkar!
 
Länk: Manga förening (med flera länkar till andra föreningar) i Sverige (sv)
http://www.mangakai.se/

Länk: Gratis Japanska Nybörjar Lektioner (eng)
http://www.freejapaneselessons.com/
 
Ki wo tsukete kudasai
きをつけてください
Ta hand om dig
//Chibi Nihon

RSS 2.0

bloglovin