Påsk i Japan

Till skillnad från de andra stora kommersialiseras helgdagarna så som Julafton och Halloween har påsken ännu inte gjort sin övergång till Japan ännu.

Påsk


PåskDet är faktiskt ganska märkligt att påsken inte har uppstått i den japanska registret över "kreativa dagar". Påskharen är faktiskt enligt min åsikt minst lika tilltalande som jultomten om inte mer så spännande eftersom kaniner är sötare än en rejält gammal gubbe med svullen näsa som går med en bunt renar. Det är ett utmärkt tillfälle för godisföretagen att göra lite extra roliga tilltugg av ägg eller som liknar ägg.

Till skillnad från Halloween som består i sitt huvudmål att barn går från dörr till dörr för att reta folk eller få gratis godis så skulle tradition med påsken inte vara helt kulturellt oacceptabelt i Japan skulle man kanske tycka. Dessutom så älskar ju invånarna av detta land ägg, de kan inte få nog utav dem.

Frågan består..
Varför firas inte Påsken? Är det på grund utav att Buddha har sin födelsedag den 8e April? Det finns nämnligen inget som hindrar kulturen att välkomna in påsken på marknaden.

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM