Ganguro

GanguroFrån Wikipedian

Ganguro
, ガングロ
Är en del av japanskt galmode. Ganguros kännetecknas av sin solbruna hud, sitt bleka, tuperade hår, mycket smink runt ögonen och deras vita läppar. Under 90-talet var det populärt med platåskor, vitt pandasmink, mycket blekt hår och färgglada kläder. Ganguros dominerar gatorna i området Shibuya i Japan.


Yamanba och manba
(ヤマンバ) (マンバ)
Är termer för det "extrema" ganguro modet. Manba och Yamanba ska man inte blanda ihop. Yamanba har vitt smink bara ovanför ögat, medan Manba har smink både under och ovanför ögat. Dom bär gosedjur, armband, klockor och hibiskus. Den manliga motsvarigheten kallas för en "centrum kille" (センター 街, Sentāgai, Center Street), en ordlek med namnet på en gågata nära Shibuya Station i Tokyo, där Yamanba och centrum killarna ses ofta.

 


GanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguroGanguro

 

Chibi Nihons ord

GanguroGanguro är en alternativ trend med blekt eller orange hår med en solbrun hud. Den är främst populär bland yngre japanska flickor och hade sin höjdpunkt i Japan år 2000. Men nu börjar trenden bli "inne" lite varstans i världen. I USA kallas Ganguro stilen hos killarna för "duchbags" (skämt), Sveriges version av Stekare, tyvärr är det ibland förknippat till negativa saker då innebörden är inte 100% förklarad ännu.

I Japan så anses vit hud en skönhet, det kan anses vara som så att Ganguro är en trend som påminner om Sveriges Emo/Goth i den benämning att man gör det för att framhävda sin egna stil och inte gå bland de flesta människors fotsteg inom trenden. Man använder ofta paraply och handskar och heltäckande kläder även under sommaren för att undvika solen.


Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM