Nyheter om Fukushima kärnvapenkris under censur?

I fredags förnekade den japanska regeringen det projekt som sägs har startats för censurering genom att övervaka nätet efter nyhetsrapporteringar och inlägg över Twitter om Fukushima kärnvapenkris. Detta för att undvika negativ information och synpunkter.

FukushimaVissa västerländska online-rapporter har skrivit att Japan har antagit en lag med avsikt att "rensa" internet från negativa rapporter och kommentarer om olyckan vid tsunamidrabbade Fukushima Daiichi atom-anläggning.

Chikako Ogami, en taleskvinna vid energimyndigheten (ministret för ekonomi, handel och industri) har berättat:

"Vår regering kommer aldrig att censurera information på alla dessafelaktiga nyhetsrapporteringen.."

Ogami sa även att byrån hade avsatt medel i nationens katastrofrekonstruktionsbudget med ett projekt för att övervaka "felaktiga" online-information som kan leda till skadliga rykten mot invånarna i Fukushima.

Läs mer.. (engelska)
Källa / Bild: YahooNews

Armbandsur (Ice Samurai) och Robotar (Transformers)

Ice SamuraiIce Samurai 2För ett tag sedan köpte jag mitt armbadsur, det sägs vara av samma metall som katanasvärd.
Eftersom klockan var alldeles för stor för min arm fick jag den förminskad i omkrets hos några kunniga och nu kan jag bära armbandsuret. Jag tror jag får återvända och ta bort några bitar till eftersom den snurrar lite fortfarande när man viftar med armen.

Den sägs vara av japanskt ursprung - men jag har ingen aning. Det kan vara en kinesisk kopia eller dylikt. Klockan kallas "Ice Samurai".

Transformers 3 3D - Lite japanskt förknippat!

Bilden togs natten till idag, efter mitt bio besök (såg Transformers 3 3D) - där ledaren (Optimus Prime) av de snälla robotarna OCKSÅ är förknippat med Samurajer. Ta en titt på Optimus Prime ansikte här. Transformers är baserad på japanska marknadens robotar efter ett besök av några som idag kallar sig Hasbro - Amerikaner. Idéen användes till att göra om robotar till bilar och flygplan medan originalrobotarna (ursprunget) hade de elaka robotarna som pistoler och snälle robotarna (minns jag inte hur de var.. kanske:) bilar.

Bakgrunden som jag kladdat är Sonic the Hedgehog (blåa figuren) - den röda är en tecknad version av WEREit - mitt företags logo (röda figuren). Sedan har vi en robot sidan om figurerna.

Chips: Tyskt, Amerikanskt eller Japanskt?

Jag kan faktist inte bestämma mig! Är detta en produkt från Tyskland, USA eller Japan?
Smaken skall vara Bacon och Fläsk och förpackningen är lagom förvirrande men eftersom det känns som nästan en solklar hit i landet jag bloggar om måste jag ändå chansa på att produkten är uppfunnen för den japanska marknaden.

Chips


Någon som känner till denna produkt?
Ta lugnt med chipsen ikväll och ha en fantastisk Fredag!

Att ha brunt hår i Japan

 

hår i japanDet är som så att vissa ställen förbjuder i Japan att ha färgat hår medan andra uppmanar och berömmer dig för att färga eller tona om ditt hår. Det är ett känsligt ämne eftersom blyghet kommer före något annat om en främling ställer frågan om ens hår eller egentligen om vad som helst.

Jag vill gärna tillägga att det är svårt att finna japaner som är tatuerade och/eller piercade eftersom det anses vara olämpligt och i vissa delar i Japan kan det tyckas att det bara är vissa gäng och medlemmar inom något som är detta.

Är du tatuerad eller funderar att bli, avvakta helst tills du varit i Japan eller om du skall bli tatuerad på ett ställe som du inte visar upp oavsett normalt plagg så är det ingen fara. Tabu, blickar och blyghet går hand i hand när det gäller sådant, däremot kan ditt hår vara vilken färg som helst om du är turist i detta land, skall du däremot plugga - checka skolan om det är okej att du färgar ditt hår innan du gör det.

Bildkälla: http://www.japanforum.com/gallery/showphoto.php?photo=579


"Made in Japan"

Vid inspelningen av miniserien Shogun berättade männen som byggde kulisserna i Japan att deras japanska kollegor hade sina egna vanor och verktyg när de skulle snickra upp skepp och hus samt att det var väldigt speciellt läge eftersom ingen kunde knappt japanska respektive engelska, kommunikationen var väldigt dålig från båda parter men jobbet blev gjort ändå. Jag tror att efter några dagar kom ett lastfartyg lastat med spik och verktyg för att snabba upp processen så att de amerikanska arbetarna kunde hjälpa till ordentligt eftersom ingen av amerikanerna kunde hantera de verktyg som japanerna var mästare på att vifta och hamra.

Made in JapanNu till det ironiska: På dessa verktyg och askar med spik stod det "Made in Japan" och ändå hade dessa japanska män och kvinnor aldrig sett något liknande. Det kan alltså med ren logik säga sig själv att saker och ting från JAPAN som har märket "Made in Japan" har kanske liten om ingen alls marknad i Japan.

Annat exempel är elektroniska branschen, nu när Apple (amerikanskt) skall släppa nya modeller kors och tvärs tar de hjälp utav externa arbetare från andra länder, må så vara kanske Japan (osäker). I värsta fall kan dessa produkter kopieras och härmas, det är så vi får liknande produkter på marknaden som vimlar en väldigt kort men intensiv stund på ställen som eBay och Tradera innan folk inser att det är inget "skit" att köpa när det ändå är en väldigt dålig kopia.

Vi kan inte förbi se att Japan är väldigt långt i framtiden vad gällande diverse teknik samtidigt som att de vördar sin kultur mer än något annat land jag personligen känner till. Det är lätt att förstå att som t.ex Apple inte säljer bäst i Japan och att de får kanske lösa delar därifrån eftersom 1. Japaner arbetar hårt och länge och 2. Apple är inte störst i Japan eftersom tekniska produkter så som telefoner, datorer och maskiner är något som Japan spottar ut massiva exemplar varje dag.

Tankeställare
Nästa gång du ser texten "Made in ..." se om det är från Japan och tänk efter om du tror att den produkten finns och används i japan, må så vara skärmskydd som spik.

Massakern i Norge: Mördaren hyllar Japan

Anders Behring BreivikNi har redan sett och hört en del om massakern i Norge och jag skall hålla detta kort.
I en trevande 1500-sidig manifest av mördaren som publiceras på nätet strax före massakern sa att han var på ett självutnämnt uppdrag för att rädda Europa från vad han ansåg som hot i form av islam, invandring och mångkulturalism.

Breivik berömde också Japan för att inte tillåta många invandrare trots att landet inte har några förbud mot etniska eller religiösa grupper.

Invandring är ett känsligt ämne i Japan där många människor oroar sig över att släppa in fler utlänningar skulle helt enkelt betyda ökad kriminalitet och mindre social sammanhållning, medan experter säger att landets krympande och åldrande befolkning bör fundera att ta in fler i landet.

Läs mer...
Källa:
(engelska) http://in.reuters.com/article/2011/07/26/idINIndia-58455120110726

Wereit.se är officiellt öppen

Hurra! Välkomna!
Under veckan kommer jag till och från arbeta intensivt med butiken. Just nu döljer jag kategorier som inte har några produkter, kategorierna kommer att fyllas upp med tiden och efter inköp men för att få ett inköp måste jag sälja. Därför ber jag snällt alla som har lusten och tiden att spana in butiken, sprida den vidare och hjälpa mig expandera.

Till er som redan hjälpt mig med butiken, ni får checka era mail under de närmaste två veckor på något meddelande från mig / butiken: WEREit, checka även skräpposten om det hamnat där - om det har det så meddela mig gärna detta så jag kan försöka kringgå det eftersom det skall klassas som nyhetsbrev, inte automatisk skräppost.

Nej, nu får jag arbeta vidare.
Mata ne!

Till butiken >>>

WEREit Logo


Strandskor för djuret inom dig

Fräcka skor med stranden i åtanke som lägger spår av t.ex apa, ödla och lejon där du trampar.

Sandskor djuravtryck

Tillverkaren Kico Kids har tipsat om dessa produkter, nu är det bara synd att det är inte sommar året ut och att en vandring vid stranden kan kännas allt mer kallare desto veckorna försvinner. Modet är givetvis ursprunligen från Japan. Motiven är Katt, Ödla, Uggla, Apa och Ko.

Sandskor djuravtryck

Sandskor djuravtryck

Sandskor djuravtryck

Att vara en samlare (nörd / otaku).

Här är ett bra tips till dig som vill BLI en nörd inom något från den japanska kulturen. Får du någon gång möjlighet så försök att bli intresserad på en grej som det finns ganska fåtal produkter utav. Då menar jag världens sortiment, inte bara Sverige. Detta tips kan rädda dig både ekonomiskt och ökar oddsen att folk tittar mindre konstigt på dig bara för att du har ett brinnande intresse.

Samlarprodukt Japan

Samlarprodukt JapanBild ovan: Hatsune Mika (hologramshow)

Personligen har jag samlat på suddigummin som sedan övergick till actionhjältar i alla dess färger och former. Vid ett tillfälle samla jag även på min gamla katts morrhår, ja alltså dem jag kunde hitta på golvet som skräpa - inga direkt från katten givetvis. Jag hade kvar dem när vi fick avliva katten för några år sedan.

Bild åt höger: Princess Peach (snusk säljer!)

Nu är man äldre och nu samlar jag troligen mest bara på sådant som den vanliga svensken gillar att samla på, nämligen tidningar som snabbt blir gamla och filmer i form av DVD. Jag tycker att det känns lite som att jag får avvakta bluray biten, än så länge känns det inte så himla nödvändigt när jag ser allting via datorn och i framtiden skall jag skaffa en projektor så jag kan se animé på hela väggen! Men om vi ska återvända till samlingar så antar jag att min blivande bokhylla (jag äger ingen ännu) kommer att ha en drös manga och animé eller kanske bara animé eftersom jag är mer en filmnörd än en bokmal.

Jag tror att det är ganska farligt att bli besatt, tänk bara på de som är helt förälskade i Hello Kitty. Herregud vad många saker man måste samla på sig i sådana fall för att känna att man har en komplett samling. Och i Amerika, hemlandet för Ninja Turtles (som kan förknippas en smula med Japan) finns det samlare också, se bara på videon här nedan.


Jag antar att om du ska börja bli samlare kan det vara en fördel att du har ekonomin samt tillgång till alla prylar.. Jag menar.. Man måste ha någon hobby väl?

Samlar du på något nu eller kanske något när du var yngre?


"Japanbloggare" sökes!

Bloggar eller har du bloggat om...
• Japanska kulturer, recept, musik etc.?
• Anime och/eller Manga?
• Dina dagar i Japan?
• Japanska språket?

eller äger du några foton från Japan som är öppna för allmän skådning?

Lämna en kommentar med länk så att jag kan tipsa andra om dig!

Japan Art 01


Tony Stark - Stark Fujikawa - Iron Man 2

I samarbete med Iron Man har de skapat hemsidor så som http://www.starkexpo2010.com och Stark Fujikawa. En fiffig promotion inför Iron Man 2 där Tony Stark håller i Stark Expo, ett ställe som uppfyller teknologiska drömmar.

Nedan är ett videoklipp från Japan, som innehåller en fakad teknologi av Tony Stark och hans pappa Howard Stark. Referens till Iron Man ser ni också. Visst vore det ändå kul om en sådan produkt fanns på marknaden? För dig som gillar att klicka runt kan finna 2 andra videoklipp i spelaren nedan.

 


Animé: Claymore

Jag fick nyligen ett tips via mitt inlägg 12 Grymma Animé Tips och tänkte dra upp lite info gällande denna Animé serie.

Claymore Anime KureimoaClaymore (クレイモア, Kureimoa) Är en mörk mangaserie samt animéserie inom fantasy genren som är skriven och illustrerad av Norihiro Yagi.

"Wicke: Claymore är grym! Kolla in den, kvinnliga monsterdödare ^^"

Serien hade premiär först i det numera nedlagda "Monthly" Shonen Jump under Maj 2001. När tidningen slutade att publicera (Juni 2007) var serien tillfälligt flyttat till "Weekly" Shonen Jump där den fortsatte att publiceras varje månad. När tidningen Jump Square dök upp november 2007 flyttades serien dit och är för tillfället aktiv just i den tidningen.

De självständiga berättelserna publicerades i tankōbon-volymer med Shueisha med 20 släppta volymer (senast räknat; 3 juni 2011.) Företaget Madhouse anpassas de elva första volymerna av serien till en animéserie i 26 avsnitt.

Serien är regisserad av Hiroyuki Tanaka och hade sin premiär i Japan 3 april 2007 och pågick fram till 25 September 2007. Ett soundtrack på CD för anime serien och en CD med "karaktärlåtar" där skådespelarnas röster släpptes den 25 juli 2007 och 27 september 2007, respektive.

Har du tips på just din favorit inom manga och animé? Tveka inte att kommentera!Ål-dagen i Japan infaller 21 Juli

Ett aningen sent inlägg men..
21 Juli är ål-dagen i Japan. Mer info i video nedan och här (engelsk länk).
Ål = Unagi. Vanligaste rätt med ål sägs vara unagi no kaba-yaki.

unagi no kaba-yaki

Se även...
Äldre videoklipp om Unagi (unagi no kaba-yaki)


Japanska + Svenska = Japenska (+ Japan-glish)

"Skal" deliciously meets soft la france flavor. Please enjoy taste of refresment and mellowness.
Ja hur skall man översätta det? Fransk smak som är uppfriskande och berikad med vitaminer? Hur som helst så var det namnet på drycken jag reagera på, visserligen utger sig ordet SKAL kanske något i stil med SKÅL som är svenska. Kanske var det ett påhittat ord eller så kändes det scandinaviskt, men det förklarar i sådana fall inte att det skall smaka franskt.

Skal refreshment lemon soda japan


Det fina är också att japan/engelskan diggar att använda ord som "Let's" och "Enjoy!" checka in Japan-glish Playlist hos Japan Channel på YouTube för några leenden. Visst kan det vara kul att se något "på svenska" som representerar något helt annat i ett främmande land.

Skal refreshment lemon soda japanSkal refreshment lemon soda japanSkal refreshment lemon soda japanSkal refreshment lemon soda japan

Skal Melon Milk

Oavsett så ser den läcker ut och råkar du på den kan du räkna med en frisk blöt citron (första bilden) eller smarrig melon (bilden ovan) med härliga bubblor i strupen samt en och annan referens till mjölk!

Pannkaka Dryck

Och tilltalar inte SKAL kan man alltid köpa en läsk med smak av pannkaka!

Skål då!


1970 国鉄 Discover Japan

Äldre reklamklipp från 1970 - Upptäck Japan!


Vingummi

Seriöst, vet ni vart man kan få tag på denna godis/leksaksprodukt?
Kontakta mig omedelbart, jag blev så facinerad och samtidigt sugen på att göra egen vingummi!

Om nom nom nom!
Ha en trevlig helg föresten ^^


Stephen Wiltshire - Konstnären med minnet!

Den brittiska konstnären Stephen Wiltshire har en väldigt speciell talang, han kan nämligen rita av mycket detaljerade foton och vyer i gigantiska handgjorda panaromabilder. Städer så som Tokyo tar honom några dagar att slutföra och allt görs bara genom hans minne, utan fusk!

Stephen WiltshireWiltshire diagnostiserades med autism redan vid tre års ålder och visade sig att ha ett ovanligt kraftfullt fotografiskt minne, detta har han verkligen visat i sina konstnärliga verk. Han kan titta på ett motiv bara en gång för att sedan återge en exakt kopia i minsta detalj av antal kolumner eller fönster en byggnad har. Han kan även memorera former, platser och arkitekturer.

Eidetik (läran om fotografiskt minne) är ofta förknippat med autismoch det är av flera anledningar; förutom att majoriteten (om inte alla) av personer med eidetiskt minne även är till olika grad autistiska, så kan ett flertal autistiska drag misstolkas som "fotografiskt minne" t ex. tendensen att lägga märke till detaljer. Källa: Wikipedia.

Han har ritat från sitt minne städer så som London, Tokyo, Hong Kong, Rom, Madrid, Frankfurt, Dubai, och Jerusalem, New York (Manhattan) i gigantiska panorama vyer. Efter alla dessa fantastiska bilder sa han att han kommer att fortsätta rita fast mer enskilda byggnader.

Nedan kan ni få se när Stephen Wiltshire besöke Tokyo och uppvisning av hans konstnärliga talang.


Läs mer...
http://dvisible.com/2008/12/01/the-living-camera-autistic-artist-stephen-wiltshire/

Källa: http://www.designboom.com

Tillägg:
Chibi Nihon anser att detta inlägg klassas som "konstnärligt verk av byggnader" och hamnar därför i kategorin "Boende & Samhälle", om funderingar uppstår!

Utländska studenter får lämna Japan.

za CatOron över att de utländska studenterna (du och jag) skulle överge Japan efter jordbävning och tsunamin samt medföljande fiaskot vid Fukushima Nr 1 kärnkraftverk har visat sig vara i stort sett ej märkbart.

Chibi NihonChibi NihonEnligt justitieministeriet beräkning lämnade 70.170 utländska studenter Japan mellan 12 mars och 8 april. Ingen vet hur många fler som lever i Tohoku- och Kanto-regionerna, de som plötsligt bestämde sig för att tillbringa vårens avbrott i Kansai eller Kyushu.

Ca 40 procent av de 175 tusen utländska studenter som studerar i Japan under dessa dagar kommer att få lämna landet inom tre veckor. Detta introducerade den japanska regeringen och skolans tjänstemän tillsammans med en rad snabba motåtgärder för att uppmuntra dem att återvända inom en snar framtid till Japan.

Läs mer...

http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/fl20110712zg.html?

Japans Katastrof

Så här många dagar har det gått sedan katastrofen i Japan den 11 Mars 2011 (14:46 GMT+9:00).
Vill du använda dig utav samma räknare?

Kopiera skriptkoden till din blogg:
<script src="http://www.clocklink.com/embed.js"></script><script type="text/javascript" language="JavaScript">obj=new Object;obj.clockfile="japanreliefen-black.swf";obj.TimeZone="GMT0900";obj.width=340;obj.height=75;obj.Title="Title";obj.wmode="transparent";showClock(obj);</script>

Fungerar den inte ovan, testa denna:
<embed src="http://www.clocklink.com/clocks/japanreliefen-black.swf?TimeZone=GMT0900&Title=Title&" width="340" height="75" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">

Kejsare och regeringstid

JimmuJimmu (kanji: 神武天皇 Jinmu Tennō) var enligt legenden Japans förste kejsare, sonsons son till Ninigi och sonsons sonsons son till solgudinnan Amaterasu. Enligt en legend föddes han 1 januari 711 f.Kr. och dog 11 mars 585 f.Kr.

Tavlan åt vänster
Kejsaren Jimmu av Tsukioka Yoshitoshi (月岡芳年): 1839-1892 som tillhör "Mirror of Famous Generals of Japan" (大日本名将鑑): 1876-1882

Kejsarens japanska titel är tennō

(japanska: 天皇, ten'nō). Historiskt har också titeln mikado använts.

Japan är en konstitutionell monarki. Kejsaren har dock ingen makt. Han räknas normalt och erkänns internationellt som landets statsöverhuvud, även om det i Japans konstitution bara står att kejsaren är rikets symbol.

De japanska namnen inom parentes har alla suffixet '-tennō', kejsare. De japanska namnen överensstämmer inte alltid med de namn som brukar användas i väst, eftersom moderna kejsare (efter Meijirestaurationen) i Japan bara omnämns med sin regeringsperiods namn efter sin död, medan vi i svenskan oftast använder deras personnamn. I sådana fall transkriberas det japanska namnet.

Det är oklart om de första 16 kejsarna i listan verkligen funnits i verkligheten. De dokument där de nämns blandar friskt myt och verklighet. Ända fram till 500-talet är årtalen att betrakta som osäkra. Årtalen nedan är de som traditionellt anges i Japan.

Källa: Wikipedia (ej 100% pålitlig, men duger. rekommendation är att söka fakta på bibliotek.)


Kejsare Tillträdde Regenttid slut
Jimmu (神武天皇)
Suizei (綏靖天皇)
Annei (安寧天皇)
Itoku (懿徳天皇)
Kōshō (孝昭天皇)
Kōan (孝安天皇)
Kōrei (孝霊天皇)
Kōgen (孝元天皇)
Kaika (開化天皇)
Sujin (崇神天皇)
Suinin (垂仁天皇)
Keikō (景行天皇)
Seimu (成務天皇)
Chūai (仲哀天皇)
Jingū Kōgō (regent)
Ojin (応神天皇)
Nintoku (仁徳天皇)
Richū (履中天皇)
Hanzei (反正天皇)
Ingyō (允恭天皇)
Ankō (安康天皇)
Yūraku (雄略天皇)
Seinei (清寧天皇)
Kenzo (顕宗天皇)
Ninken (仁賢天皇)
Buretsu (武烈天皇)
Keitai (継体天皇)
Ankan (安閑天皇)
Senka (宜化天皇)
Kimmei (欽明天皇)
Bidatsu (敏達天皇)
Yomei (用明天皇)
Sushun (崇峻天皇)
Kejsarinnan Suiko (推古天皇)
Jomei (舒明天皇)
Kejsarinnan Kogyoku (皇極天皇)
Kotoku (孝徳天皇)
Kejsarinnan Saimei (斉明天皇
Tenji (天智天皇)
Kobun (弘文天皇)
Temmu (天武天皇)
Kejsarinnan Jito (持統天皇)
Mommu (文武天皇)
Kejsarinnan Gemmei (元明天皇)
Kejsarinnan Gensho (元正天皇)
Shomu (聖武天皇)
Kejsarinnan Koken (孝謙天皇)
Junnin (淳仁天皇)
Kejsarinnan Shotoku (称徳天皇)
Konin (光仁天皇)
Kammu (桓武天皇)
Heizei (平城天皇)
Saga (嵯峨天皇)
Junna (淳和天皇)
Nimmyo (仁明天皇)
Montoku (文徳天皇)
Seiwa (清和天皇)
Yozei (陽成天皇)
Koko (光孝天皇)
Uda (宇多天皇)
Daigo (醍醐天皇)
Suzaku (朱雀天皇)
Murakami (村上天皇)
Reizi (冷泉天皇)
En-yu (円融天皇)
Kazan (花山天皇)
Ichijo (一条天皇)
Sanjo (三条天皇)
Go-Ichijo (後一条天皇)
Go-Suzaku (後朱雀天皇)
Go-Reizi (後冷泉天皇)
Go-Sanjo (後三条天皇)
Shirakawa (白河天皇)
Horikawa (堀河天皇)
Toba (鳥羽天皇)
Sutoku (崇徳天皇)
Konoe (近衛天皇)
Go-Shirakawa (後白河天皇)
Nijo (二条天皇)
Rokujo (六条天皇)
Takakura (高倉天皇)
Antoku (安徳天皇)
Go-Toba (後鳥羽天皇)
Tsuchimikado (土御門天皇)
Juntoku (順徳天皇)
Chukyo (仲恭天皇)
Go-Horikawa (後堀河天皇)
Shijo (四条天皇)
Go-Saga (後嵯峨天皇)
Go-Fukakusa (後深草天皇)
Kameyama (亀山天皇)
Go-Uda (後宇多天皇)
Fushimi (伏見天皇)
Go-Fushimi (後伏見天皇)
Go-Nijo (後二条天皇)
Hanazono (花園天皇)
Go-Daigo (後醍醐天皇)
Go-Murakami (後村上天皇)
Chokei (長慶天皇)
Go-Kameyama (後亀山天皇)
Go-Komatsu (後小松天皇)
Shoko (称光天皇)
Go-Hanazono (後花園天皇)
Go-Tsuchimikado (後土御門天皇)
Go-Kashiwabara (後柏原天皇)
Go-nara (後奈良天皇)
Ogimachi (正親町天皇)
Go-Yozei (後陽成天皇)
Go-Mizuno-o (後水尾天皇)
Kejsarinnan Meisho (明正天皇)
Go-Komyo (後光明天皇)
Go-Sai (後西天皇)
Reigen (霊元天皇)
Higashiyama (東山天皇)
Nakamikado (中御門天皇)
Sakuramachi (桜町天皇)
Momozono (桃園天皇)
Go-Sakuramachi (後桜町天皇)
Go-Momozono (後桃園天皇)
Kokaku (光格天皇)
Ninko (仁孝天皇)
Komei (孝明天皇)
Meiji (明治天皇)
Yoshihito (大正天皇, Taishō ten'nō)
Hirohito (昭和天皇, Shōwa ten'nō)
Akihito
660 f.Kr.
581 f.Kr.
549 f.Kr.
510 f.Kr.
475 f.Kr.
392 f.Kr.
290 f.Kr.
214 f.Kr.
158 f.Kr.
97 f.Kr.
29 f.Kr.
71
130
192
201
270
313
400
406
412
453
456
480
485
488
498
507
531
535
539
572
585
587
592
629
642
645
655
662
671
673
690
697
707
715
724
749
758
764
770
781
806
809
823
833
850
858
876
884
887
897
930
946
967
969
984
986
1011
1016
1036
1045
1068
1073
1087
1107
1123
1142
1155
1158
1165
1168
1180
1183
1198
1210
1221
1221
1232
1242
1246
1260
1274
1287
1298
1301
1308
1318
1339(?)
1368(?)
1383
1392
1412
(1428)
(1464)
1500
1526
1557
1586
1611
1630
1643
1656
1663
1687
1710
1735
1746
1763
1771
1780
1817
1846
1867
1912
1926
1989
585 f.Kr.
549 f.Kr.
511 f.Kr.
477 f.Kr.
393 f.Kr.
291 f.Kr.
215 f.Kr.
158 f.Kr.
98 f.Kr.
30 f.Kr.
70
130
190
210
269
310
399
405
410
453
456
479
484
487
498
506
531
535
539
571
585
587
592
628
641
645
654
661
671
672
686
697
707
715
724
749
758
764
770
781
806
809
823
833
850
858
876
884
887
897
930
946
967
969
984
986
1011
1016
1036
1045
1068
1073
1087
1107
1123
1142
1155
1158
1165
1168
1180
1183
1198
1210
1221
1221
1232
1242
1246
1260
1274
1287
1298
1301
1308
1318
1339
1368
1383
1392
1412
1428
1464
1500
1526
1557
1586
1611
1629
1643
1654
1663
1687
1709
1735
1747
1762
1770
1779
1817
1846
1867
1912
1926
1989
t.v.

Boktips: Japanskt - Engelskt Lexikon

BokBokJag bläddrade lite i denna under mitt besök till bokhandeln, denna finns att köpa hos BOKUS.
Perfekt till studerande samt turister i Japan.


"This combined dictionary contains 30,000 entries covering commonly used English and Japanese words and expressions. Guidance is offered on grammar, meaning, orthography, pronunciation and punctuation. It also includes furigana transcription over each kanji and example sentences, idoms and phrases."Passar bra ihop
Kodansha's Furigana Japanese Dictionary + Let's Learn Hiragana
De som köpt den här boken har ofta också köpt Let's Learn Hiragana (häftad) av Yasuko Kosaka Mitamura
Pris för båda:
400:-Köp


Fler böcker av Kodansha International
Visa alla böcker av Kodansha International
Kodansha's Furigana Japanese Dictionary (inbunden)

Kodansha's Elementary Kanji Dictionary (inbunden)

Kodansha's Essential Kanji Dictionary (inbunden)

Japan Atlas (inbunden)
Kodansha's Furigana Japanese Dictionary Kodansha International (inbunden) Kodansha's Elementary Kanji Dictionary Kodansha International, Kodansha International (häftad) Kodansha's Essential Kanji Dictionary Kodansha International, Kodansha International (häftad) Japan Atlas Kodansha International (häftad)
304:- Köp
366:- Köp
245:- Köp
154:- BevakaBöcker i massor

Andra tips från Chibi Nihon

Andra tips är att du besöker Röda Korset, ibland kan man finna roliga böcker där om de har en större avdelning. Jag vet att jag har sett en drös japanska lexikon, böcker om federala Japan och om diverse Ninjas i olika former och berättelser. Och har du ett bibliotek i din stad/by/samhälle så kan du alltid be dem att låna hem ett exemplar så att du kan läsa om något du undrat över under en längre period. Det är extra kul att ha något att läsa när man t.ex reser, ligger och solar eller har några minuter över i sin vardag.

Mata ne!

Tanizawa Tomofumi – Soufuu

Ett musikaliskt tips från Chibi Nihon.

Lyssna på låten via Grooveshark.com

Låten finns även med i animén Kimi ni Todoke


Sing-a-long-song!

Masshiro peeji mekuru
tobidasu irodori hajikeru
mangekyou no fuukei
kizukeba sutoorii wa mada
gikochinaku hajimatta bakari
shinkokyuu wo mou ikkai
tabisuru kaze tsutsumikomu you ni senaka wo osu

aa yawarakakute atatakai kimi no te
nigirishimete sono kokoro no oku made todoku you ni
hohoende kureta nara nigirikaeshite kuretara
boku wa tada mae wo miteru

 


 

真っ白 ページ 捲る
飛び出す 色取り 弾ける
万華鏡 の風景
気ずけば ストーリー は まだ
ぎこちなく 始まった ばかり
深呼吸 を もう 一回
旅する 風 包み込む よう に 背中 を 押す

ああ` 柔らかくて 暖かい 君の手
握り締めて その 心の 奥 まで 届く よう に
微笑んで くれた なら 握り返して くれたら
僕は ただ 前 を 見てる

 


 

I turn the empty page
to a prismatic burst
of kaleidoscopic scenery
When I noticed, the story was
still struggling to unfold
Take another deep breath
The traveling winds caress me, carry me along

Ah, your hand, so soft and warm
I grasp it tightly, drawing closer to your heart
If you smile and squeeze my hand in return
I will keep looking forward


Varför är Super Mario så rund om magen?

MarioDet har ingenting med att göra att beställa extra ost på sin lasange.

Hur många runda hjältar kan du tänka på? Okej, ni kommer inte på så många hjältar men oavsett handlar detta inlägg om Mario, en fast karaktär skapad av Shigeru Miyamoto. Nu ska vi få en förklaringen av honom varför han är så knubbig.

Enligt Steel Diver's upplaga av Iwata Asks berättade Miyamoto om den tekniska kapaciteten som spelkonsoler förut i tiden klarade av och hur restriktionena såg ut för spelat där Mario var huvudkaraktären:

"Anledningen till att Mario har en fyllig form från första början var därför att spelenheter på den tiden kunde bara läsa kollisioner mellan fyrkantiga lådor (pixlar), inte för att jag ville göra honom söt. Hans design visade sig bli så för att jag justera kapaciteten i spelkonsol den dagen. Till exempel var upplösningen lägre, så jag gjorde hans ansikte stort. Men dagens spelkonsoler kan hantera kollisioner med runda eller oregelbundna former. "

Mario LuigiMed andra ord hade Miyamoto inget annat val än att pussla ihop fyrkanter tätt intill varandra, lite som en ikon på ditt digitala skrivbord fast med sämre upplösning. Mario blev lite knubbig, men han kan ju hoppa skyhögt ändå! Och om han ansågs vara söt fick spelet bara fler köpare eller hyrare som på den tiden var mer vanligt i videobutiker, genialiskt!

Kollisioner är det begrepp som används när spelets fasta föremål (andra fyrkantiga kreationer) kommer i kontakt med Mario, som även han är en fyrkantig kreation. Vi undrar om Mario skulle se liknande ut eller annorlunda om han hade haft sin debut idag? Kanske hade Mario varit en något smalare version av sig själv och hans bror Luigi varit kraftigare?

Butiken öppnar snart!

Were it logoSnart är det dags!
Den 28 Juli är det smygpremiär och ni är varmt välkomna.

• Nyheter nästan varje dag med start den 28 Juli.

Nu eller Aldrig: En kategori fylld med Outlet (Monster Rea).

• Kategorier i butiken kommer att försvinna men återkomma när produkter finns i dessa, det känns mer naturligt på detta sätt än att erbjuda tomma kategorier.

• Produkter från Japan, tema "Kawaii" utbud kommer att inköpas och erbjudas i butiken så snabbt jag kan.

• Bokmärker man butiken är det lättare att återkomma och spana in alla nyheter.

• Wereit finns på Facebook, gilla gärna!

• Hittar du bättre priser på samma produkter någon annanstans, tipsa mig gärna. Det kan löna sig.

Besök butiken här: WERE it

Trishii - En Popstjärna i Japan!??

Trishii Popstar Nihon Japan Ganguro


Någon som känner till denna tjejen? Med sin Ganguro stil säger hon att hon är en stor popstjärna, kan japanska (om något lite) och har gjort musikvideon nedan.


Vad vi redan vet är att hon kallar sig själv för Trishii och kommer från USA men bor i Tokyo och har ett facebook konto som man kan gilla om man känner sig för detta. Vad som är sant är nog upp till var och en att tro.

Jag tycker att något är fuffens med detta. Är hon självutnämnd stjärna kanske? Eller har hon gjort något som fått människor förundra sig över? En hel del kommenterar kring henne och stycken runt om på nätet står att många tycker att hon är pinsam och några tror att allt är någon form av skämt. Personligen vet jag inte vad jag skall tycka, men det är kul om hon fullföljer sina drömmar.

Kommentarer är välkomna.

För er som digga bubbelgumman till tjej, ta en titt även här.

 

Update: Trishii är ett alter ego, en karaktär skapad av denna tjej. Mest en kul grej för att "sprida" lycka och skratt över hela världen. Troligen en vanlig idé som blossat upp totalt med hjälp utav YouTube och länkbyten.


Ny bakgrund, samma header.

Jag fixa en ny bakgrund och fick tillbaka headern idag.
Verkar som att servern de bilderna ligger på lär ligga nere ett tag. Så jag fick lägga dem på en annan server och tappa bakgrundsbilden så jag tog mig friheten att göra en ny bakgrund. Visserligen så ser man inte "allt" i denna coola bakgrund om man har en liten upplösning på sin skärm, men för er nyfikna kan ni se bilden nedan. Tog mig nog 30 minuter att göra, phew*

Bakgrund till Chibi Nihon

bgVi får hoppas att bilderna kan få ligga i fred nu utan fler serverstörningar (i alla fall på ett tag i dagens tekniska samhälle!)

Street Views uppdateras med katastrofbilderna från Japan

Google sa för drygt en vecka sedan att de kommer att ta panoramabilder runt områden i fem län som drabbats av jordbävningen och tsunamin den 11 mars och syftar till att börja lägga upp dem på sin Street View på nätet senare i år.

Google Street ViewDetta är för att registrera katastrofen. De infångade 360-graders panorambilder, främst i kustområdet kommer att pågå i tre till sex månaders arbete för att mata in det korrekt i programvaran över internet säger Google. Shigeru Suganuma, borgmästaren i Kesennuma tyckte också att: "Det skulle vara underbart om Google också tar bilder av nyrenoverade städerna några år senare som jämförelse till nuvarande situationen för offren av katastrofen och givetvis andra människor."

Googles Street View-tjänsten använder sig utav ett fordon med nio kameror på taket som kan ta en 360-graders panoramafoton i gatunivå.

12 grymma animé tips

Denna listan är baserad på vad mina vänner har rekommenderat, vad jag själv har sett och tips från mina besökare. Det går givetvis inte att täcka ALLA serier och finner inte du din egna speciella favorit här så får jag be om ursäkt, min kunskap kring animé är limiterad men du får gärna rekommendera fler genom att kommentera.

Så utan att slösa mer utav eran tid och i ingen direkt ordning:

12 Grymma Animé Tips från Chibi Nihon!


Death Note Anime

1. Death Note
(デスノート, Desu Nōto)
Light Yagami är en toppstudent med lysande utsikter - och fullständigt uttråkad. Hans liv ställs på ända när han hittar en anteckningsbok som tappats av en bångstyrig shinigami (dödsgud). Alla som får sina namn inskrivna i boken kommer att dö inom kort och Light bestämmer sig för att använda anteckningsboken för att bekämpa ondskan. Men när brottslingar dör till höger och vänster engageras den skicklige detektiven L för att hitta mördaren. Lyckligtvis för Light är hans pappa polischef, så han lyckas hålla ett visst försprång framför utredningen. Men hur länge håller det?.

 

Neon Genesis Evangelion Anime

2. Neon Genesis Evangelion
(新世紀エヴァンゲリオン, Shin Seiki Evangerion)
Året är 2015. Tokyo har precis återuppstått efter den katastrof som förstörde staden 15 år tidigare. Shinji Ikari, en fjortonårig pojke, står på en öde plats och ser en underlig skepnad närma sig. Skepnaden är en "Apostel". Apostlarna var de som orsakade katastrofen förra gången och nu är de tillbaka för att utplåna mänskligheten för gott! Mänskligheten har inget annat val än att lägga sitt hopp om en framtid i tre utvalda ungdomars händer.

 

Cowboy Bebop Anime

3. Cowboy Bebop
(カウボーイビバップ, Kaubōi Bibappu)
Cowboy Bebop kretsar kring en besättning som bor i ett rymdskepp vid namn Bebop. De är ett team av prisjägare som reser solsystemet runt och försöker gripa både den ena och den andra. Jet Black, fartygets kapten och ägare, samarbetar med Spike Spiegel och med hans mångsidiga färdigheter att bekämpa de jagade. Under sina resor har Bebop fått nya besättningsmedlemmar Ein, Faye och Edward.

 

Ghost in the Shell Anime

4. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
(攻殻機動隊 STAND ALONE COMPLEX, / Kōkaku Kidōtai Sutando Arōn Konpurekkusu)
Major Motoko Kusanagi fortsätter uppdraget att bekämpa brott i verkligheten och den virtuella världen, tillsammans med övriga befäl i Section 9 och den ständigt redo Tachikomas. På agendan finns att lösa ett mord som hotar växa till en internationell skandal, jaga upp en bortsprungen mördarmaskin och lösa mysteriet med en avhoppad android. En konspiration i de högsta av maktsfärer där en mystisk hacker tycks vara pådrivande leder till gruppens mest utmanande fall hittills.

 

Dragon Ball Z Anime

5. Dragon Ball Z
(ドラゴンボール, Doragon Bōru)
Son Goku är en liten kille som lever ensam i skogen efter att hans farfar gått och dött. Så kommer tjejen Bulma och tar med honom för att leta reda på alla drakkulorna; magiska kulor som om alla samlas återuppväcker den stora draken som kan ge dig din innersta önskan!

 

Samurai X Anime

6. Samurai X
(るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚-, Rurōni Kenshin Meiji Kenkaku Rōmantan)
Även kallad: Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story
Samurai X utspelar sig i slutet av 1800-talet. Den sedan flera hundra år härskande Tokugawa-regimen är försvagad, klyftorna mellan samhällsklasserna blir allt större, kriminaliteten ökar och folk lever i misär. Det gamla, feodala Japan har efter 250 år av kulturell och ekonomisk isolering från omvärlden svårt hänga med i västvärldens snabba modernisering.

 

Full Metal Alchemist Brotherhood Anime

7. Fullmetal Alchemist
(鋼の錬金術師, Hagane no Renkinjutsushi, betydelse: "Alchemist av Stål")
Edward och Alphonse Elric försöker en mörk natt återuppväcka sin döda mor genom alkemiens esoteriska konst, men misslyckas fatalt. I den resulterande explosionen binds Alphonses själ till en uråldrig helrustning. Fyra år senare har staten krossat ett gryende uppror och vill nu inhämta en legendarisk artefakt som kan ge dem total kontroll över folket. En ensam statsalkemist söker en sten som kan förstärka hans krafter och ge honom makten att återställa ting av skönhet och vikt som gått förlorade, men finner han vad han letar efter kommer även staten kunna utradera oräkneliga andra ting. Skapandet skiljer sig knappt mer än en hårsmån från förintelsen.

 

Bleach Anime
8. Bleach
(ブリーチ, Burīchi) (Chibi Nihons Favorit!)
Ichigo Kurosaki har så länge han kan minnas haft förmågan att se spöken och andar. Ichigo är dock ganska van vid detta. Det som verkligen sätter spinn på hans världsuppfattning är istället mötet med Rukia Kikuchi, en shinigami och tillika medlem i det mystiska Själssällskapet. Ichigos familj blir attackerad av en Hollow, en ond ande som livnär sig på människor med psykiska krafter. Rukia försöker låna lite av sina krafter till Ichigo så att han ska kunna skydda sin familj, men till hennes förvåning absorberar han alla hennes krafter till sista droppen! Ichigo kan nu vinka farväl till sitt liv som han minns det och i fortsättningen är tristess en lyxvara. Som nybakad dödsängel har han ett jobb att utföra, och med Rukia, som sakta återhämtar sina krafter, i släptåg ska han hjälpa andar att finna nog med själslig ro för att ta sig till de sälla jaktmarkerna.

 

Code Geass Anime

9. Code Geass
(コードギアス 反逆のルルーシュ, Kōdo Giasu: Hangyaku no Rurūshu)
År 2010 förklarade det Heliga Brittaniska Imperiet krig mot Japan och deras övermakt tvingade Japan att kapitulera inom en månad. Japans frihet förloras och landet döptes om till "Area 11" Lelouch är en brittanier och hans vän Suzaku, född en elva, har erkännts som hedersbrittanier. Som barn svor Lelouch att krossa regeringen, men sju år senare har han insett att han inte kan förändra någonting. Inte förrän han möter en mystisk flicka som ger honom kraft att kontrollera andras sinnen - Geass makt! Lelouch maskerar sig och blir känd som den skoningslöse terroristen Zero, som är beredd att krossa allt och alla som står i vägen.... inklusive hans barndomsvän Suzaku.

 

Naruto Anime

10. Naruto
(—ナルト— Naruto)
Enslingen Naruto Uzumaki strävar som många andra av ungdomarna i byn Hidden Leaf efter att nå byns högsta ninjarang - Hokage. Han har behandlats som en enstöring ända sedan en rävdemon slank in i honom som spädbarn. I sällskap med sin hemliga förälskelse Sakura, den skicklige rivalen Sasuke och läraren Kakashi måste han ta sig förbi många prövningar för att nå sina drömmars mål. (Många diggar denna i Sverige).

 

One Piece Anime

11. One Piece
(ワンピース, Wan Pīsu)
Ruffy har ätit av en konstig grönsak och fått förmågan att kunna tänja ut sin kropp likt gummi. Med hjälp av sina nyfunna krafter tänker han ge sig ut på de sju haven i jakt på den legendariska piratskatten One Piece. Men först måste han hitta ett skepp och en besättning.

 

Escaflowne Anime

12. Escaflowne
(天空のエスカフローネ, Tenkū no Esukafurōne)
Även kallad:
Escaflowne of the Heavens
Ung skolflicka råkar hamna i en magisk värld, och måste kämpa för att hitta tillbaka till sin egna värld.
Hitomi Kanzaki är en typisk skoltjej med tillhörande problem, men när en ung, manlig drakdräpare kommer in i hennes liv så förändras allt i ett slag. Hon blir indragen i den magiska världen Gaea där hon upplever äventyr, hittar både vänner och fiender samt komma underfund med hur man frigör den magiska kraften i rustningen Escaflowne.

 

 


 

Text från Wikipedia samt SF Bok.
Bilder från diverse ställen på internet.
© Copyright till rättfull ägare.

 


Solens Rike (Empire of the Sun 1987)

Solens RikeHandling: Jim och hans förmögna brittiska familj lever ett priviligerat liv i Asien. Deras tillvaro raseras dock plötsligt då japanerna invaderar Shanghai den 8 december 1941. Jim skiljs från sina föräldrar då familjen försöker fly från landet och blir tillfångatagen. Som tur är möter han en vänlig soldat, Basie (John Malkovich), som lär honom att klara sig utan betjänter och vakter. Han förs till ett fångläger och mitt bland sjukdomar och svält försöker Jim överleva och sprida livsglädje till sina medfångar.

"Solens rike" är baserad på J.G. Ballards bestseller med samma namn, och är den första stora Hollywoodproduktionen som filmats i Kina. Filmen vann kategorierna Bästa Regi och Bästa Foto i "National Board of Review" 1987 och huvudrollsinnehavaren Christian Bale (Batman Begins, The Dark Knight, American Psycho, The Prestige) fick ett hedersomnämnande för sin lysande rollprestation.

Chibi Nihon: Det är en blygsam version av själva kriget och vi skyller detta på att all fokus läggs på den engelska pojken och hur han ser kriget. Jag tror inte detta är direkt förstahandsvalet om man vill se något om Japan men man kan inte förneka att Japan har skrivit sin egna historia. Det är viktigt att komma ihåg varför de siktar på harmoni i dagens samhälle.

En film av Steven Spielberg

En bra snubbe enligt mitt tycke. Senast jag såg något av honom var bara för några dagar sedan när jag tillsammans med ett litet gäng gick på bio för att se Super 8. Inte det minsta japansk men den var väldigt bra!

Solens RikeMitt betyg baserar jag på (i ingen direkt ordning) och vägs upp utav..
• japansk relation: 3
• skådespel: 7
• handling: 6
• musik: 7
Headweb
Se filmen (special utgåvan) redan ikväll!
29 kronor = hyra den i 24h
Besök headweb!

Mitt Betyg: 6 av 10

Biltur i Toyota Staden

Bredvid Nagoya (Aichiken) mellan Honshu ligger "Toyota Staden".


Chibi Nihons Header är borta!

Bara i Japan!: Chibi Nihon Underteckning samt Header och bakgrund är borta.

?:
Servern som filerna ligger på har något fel.

=:
Så fort serveransvarig kan fixa problemet så är Chibi Nihons blogg helt i sin ordning! Det har varit fel i flera dagar nu.

/Chibi Nihon

Biografer i Japan

 


Bageri i Japan

Bageri är inte vanligt i Japan säger snubben i denna video nedan men hittar man ett så är det alltid kul att se vad som är olikt i jämförelse med det vi har i Sverige! Lägg även märke till de gillar att göra olika utseenden beroende på de olika recepten. Vi i sverige är vana vid bullar och bröd som alltid har mer eller mindre samma avlånga form.


Etsy: 27 Teenage Mutant Ninja Turtles länkar

Jag kan med lätthet erkänna att jag är svag för Teenage Mutant Ninja Turtles, eller snarare Teenage Mutant HERO Turtles som det hette här. Jag vet inte varför de byta namn men troligen var det för att det lät "bättre" i någons öron och mindre "hotfullt". Jag älskade Ninja Turtles som liten och nu kom jag över en länk med 27 Turtles produkter från ETSY.

Klicka på bilden för att ta dig till http://www.urlesque.com

Turtles


Personliga actionfigurer

Actionfigur

Visst vore det lite kul att ha dig själv som en actionfigur? Det tycker definitivt leksaksbolaget Grand Chariot. Här visar två utav företagets egna arbetare upp sina alter-ego och de bjuder in alla som har ett sug efter att få sin egna actionfigur. Enligt uppgifter så är denna tjänst extra kul för nördar (även negativa: otaku kulturen) samt de som bestämt sig hur bröllopstårtan skall se ut. Två skilda världar men med samma intresse: Att få sin nynna på en liten docka.

Läs mer..
Källa:
http://inventorspot.com

Ikkanmania

nyan

Bild ovan: Nyan Cat finns ÖVERALLT!

 

iPhone Skal "Unagi".

Bil i choklad "Smart Car".

 

Byta blogg

Bild ovan: Väldigt najs, eller hur?

 

Armbandsuret "Bleeding Blade".

Hjälp Japan efter katastrofen "Art Design".

 

Pixels

Bild ovan: Japanska förknippelsen är pixlarna ur Super Mario World. Ett spel av Nintendo.

Roliga Prylar: Eget bonsaiträd (fake, men kul ändå och mycket billigare!) "Odla ett Bonsaiträd".


Hemmagjorda potatischips

Chibi Nihons kortaste inlägg, Ever!: POTATISCHIPS!

Mänskligt Instrument

Lite problem har inträffat här på blogg.se
Jag kan nämligen inte lägga in fler bilder. Kanske har jag överbelastat min kvot av plats eller så är det fel någonstans. Inget felmeddelande har dykt upp mer än "500 Server Error". Jag kommer alltså inte uppdatera bloggen fören
A. Blogg.se kan fungera igen eller B. Bloggen är flyttad till en annan server eller dylikt.

Eftersom jag inte vet riktigt hur detta kommer att arta sig får ni gärna gå igenom mitt gamla arkiv. Det har även varit problem med sökfunktionen här på blogg.se så kan ni inte söka så vänligen gå igenom de olika kategorierna efter smak och nyfikenhet. Jag beklagar detta, men det är inget jag kan göra något åt för tillfället.

Ningen Gakki
Ni kan ta en titt på denna video nedan som handlar om produkten Ningen Gakki (Mänskligt Instrument) som släpptes förra månaden i Japan för drygt 230-240 svenska kronor (exkl frakt). Mer info (http://www.rinkya.com)


Japanska ordspråk

Space InvandersKan du något japanskt ordspråk? Här är några..

• Den listige döljer den elaka avsikten som en nål i bomull.

• En kvinna som inte är svartsjuk är som en boll som inte kan studsa.

• Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin.

• Den kloke drar sig tillbaka medan han ännu har ljus framför fötterna.

• Den som kan tala väl kan ljuga väl.

• Den spik som sticker upp, den ska hamras ner.

• Det vatten du hämtar ur bäcken lär dig känna källan.

• Ge inte den svältande en fisk, utan lär honom fiska.

• Klok präst kort predikan.

• Spottar man mot himlen blir man våt i ansiktet.

• Tusen års rykte kan göras om intet av en timmes handlande.

• Även ett högt torn börjar vid marken.

Källa: http://www.ordsprak.net

Läs mer..
• Extern länk till Japanska ordspråk: http://www.knep.se

Sake

NihonshuSake 酒 är den västerländska beteckningen på en japansk alkoholhaltig dryck som bryggs av polerat ris. På japanska heter drycken nihonshu 日本酒.

Ordet sake används på all alkoholhaltig dryck i Japan.

Sake klassificeras i fyra grader:
• Honjōzō-shu (本醸造酒), med ett uns alkohol tillsatt.

• Junmai-shu (純米酒), utan tillsatt alkohol och med 40% av risets vikt bortpolerat.

• Ginjō-shu (吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 50% av risets vikt bortpolerat.

• Daiginjō-shu (大吟醸酒), utan tillsatt alkohol och med 60% av risets vikt bortpolerat.

Bilder från gamla Japan

Visste ni att ordspråket "En bild är värd tusen ord" kommer från Kina?
Här är flera äldre bilder från Japan.


Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan
Old Japan

Källa: http://www.flickr.com/photos/styeb/2682954681/

Nattklubb av godis?

Tiffany Dahlen och Virginia Miller, båda amerikanska arkitekter har skapat ett ovanligt koncept i området Omontesando, Japan. Denna nattklubb har tema "godis" och har sin inspiration av både form och färg av olika sötsaker. Nattklubben har en stor lounge, restaurang med sushi, sake bar, musikrum med karaoke och två VIP-hallar. Det tog Tiffany och Virginia fyra långa månader att uppnå denna design.

Läs även...
Nattklubbar & Barer

Nattklubb Godis

Nattklubb Godis

Nattklubb Godis

Nattklubb Godis

Nattklubb GodisEtt fult trick eller priset för ett super-liv?

Musikindustin är speciell, det vet nog de allra flesta om som drömmer om att kanske själv en dag bli känd eller är hårdkokt fan till något band eller dylikt. Musik som är livets språk och ström, musik som ger oss drömmar och mål.

pink bunnyVisst kan man anklaga några kändisar (ej nämnda i denna  blogg) för plagiat, falska kroppsdelar, filter på microfon och playback på nästan alla om inte alla föreställningar men ska vi börja grubbla över fula trick kanske vi skall se över Eguchi Aimi från AKB48.

Vem är denna tjej då? Visst är hon kawaii? Vad har hon med allt detta att göra? Jo, om du tar en titt på videon nedan så ser du hur "fejk" hon egentligen är, till och med fans hade svårt att koppla ihop detta.


Det visade sig att det är inte nog med plastikkirurgi längre, inte om man ska vara en super mega ultra stjärna i dag!

Eftersom Japan ligger före med teknologin vad vore inte bättre än att ta det bästa av hela gruppens utseenden och generera allt till en perfekt hybrid? Det var så Eguchi Aimi föddes. Som ni kan förstå så var fansen chockade, lika så jag som aldrig har hört bandet förut.

Vad tycker du?
Är detta ett fult trick eller är detta priset man får ta för att vara en super stjärna i dag?

Om du lyssnar noga

Om du lyssnar nogaHandling: Tsukishima Shizoku är vad de flesta nog skulle kalla både bokmal och plugghäst. Hon spenderar sin fritid till att läsa bok efter bok. En dag upptäcker hon att alla de böcker hon lånar har samtliga blivit lånade av en och samma person före henne. Smått nyfiken på vem denna person är, börjar hon göra efterfrågningar. Det leder henne till jämnårige Seiji. Seiji är precis som Shizoku en bokmal, men till skillnad från Shizoku så kämpar han för att fullfölja sina drömmar.

Chibi Nihon: Är man ute efter ett helt äventyr är kanske inte detta rätt film däremot ger den en enorm portion av känslan bakom Japan och deras kultur. Man får följa Tsukishima Shizoku genom vardagar fylld med energi. Filmen är ett måste gör alla som behöver en daglig dos av Japan, se den så förstår ni vad jag menar.

Lokal titel: Whisper of the heart
Original titel:
Mimi wo sumaseba
Alternativ titel
: Om du lyssnar noga

Genre
: Anime
Premiärår:
1995
Regi:
Yoshifumi Kondo
Manus:
Hayao Miyazaki, Aoi Hîragi
Åldersgräns
: 7 år.

Länkar:
IMDB Trailer

Chibi Nihon betyg: 8 av 10.

Country Roooooad, take me home.. To a place.. I belooong!

RSS 2.0

bloglovin