Pachinko

PachinkoBästa sätt att förklara Pachinko med ord och ingen bild är ungefär att beskriva (spelet och sysselsättningen) som pinball (flipper-spel), fast det är ändå inte alls som det. Skillnaden är väl den att förutom att vi inte har flipperspakar där vi kan slå upp bollarna så får vi helt enkelt hålla tummen på att bollarna hamnar i rätt poäng-korg.

Du samla dessa bollar och vinner du och med lite tur får du brickor fulladdade med nya bollar och matchen börjar igen. Pachinko är roligt och så beroendeframkallande det borde vara olagligt eftersom folk som är spelberoende spelar fort bort pengar för att få den euforisk känslan att vinna.

Det är allvarliga saker när det gäller att Pachinko, låt inte det färgglada lampor lura dig!

Matrix
För er som känner till filmen Matrix och gillar konceptet kan testa Pachinko nu direkt!
På hemsidan: http://img.d777.jp/machine/pachinko/matrix/  kan man läsa mer om spelet. Vill du testa spelet redan nu? Checka in länken: http://play-matrix.com/play/www.imdb.com/title/tt0133093/ (tänk på att där är musik!)

Alternativ
Det närmaste spelet jag har hittat som du kan testa och köpa är spelet Peggle, ett alternativ som egentligen inte är alls som Pachinko men som har ungefär samma effekt. Alternativ är även flipperspel (Pinball) som sagt.

Videoklipp: Pachinko

Katana

Katana (刀) är ett japanskt enkeleggat svärd, ca tre till fyra shaku långt med en klinga på två till tre shaku (1 shaku = ung. 30,3 cm). Katanan faller i längdgruppen daitō, som betyder 'långt svärd' Den krökta formen gör det möjligt att snabbt dra svärdet ur skidan, men ger också en skärande rörelse i hugget när svärdet träffar motståndaren. Krökt klinga ser man på ryttarsvärd från hela världen och underlättar hugg från hästryggen, minskar risken att svärdet fastnar och slits ur ryttarens hand. Katanan är en del i det svärdspar som samurajerna bar med sig, daisho. Det andra svärdet i ett sådant par kallas wakizashi och är ett kortare svärd. Katanan hanteras vanligast med två händer, men även med en hand tillsammans med wakisashin.

 

Myter

  1. "Katanan är överlägsen europeiska svärd" - Detta stämmer inte alls. Katanor och europeiska svärd är två helt skilda saker, så det är svårt att jämföra de två vapnen. De är dock båda två är utmärkta vapen i sin rätta miljö. En katana skulle få stora problem om den skulle användas mot en plåtrustning till exempel. Inte för att ett europeiskt svärd skulle ha det lätt, men katanan med sin hårda egg hade haft större problem. Dessutom är katana i stort sett ömtåligare än europeiska svärd. Japanska svärd går däremot att slipa till en vassare egg än europeiska och skulle då kunna sägas ha ett litet övertag mot obepansrade mål.

  2. "Pareringar med bladet var nästan helt okända i japansk krigskonst. Japansk fäktning bygger på ett dödande hugg och undvikande av kontakt med motståndarens klinga". I Japan saknades sköldar och krigaren var i högre grad beroende av att parera med svärdet än sina europeiska kollegor. Vidare praktiseras pareringar frisk inom modern kendo (japansk svärdsfäktning)
  3. "En katana kan hugga igenom en kulsprutas pipa/stridsvagn/betongpelare/bil" - Detta kan nog de flesta med en vag uppfattning om vad metallurgi är förstå vara en ren felaktighet. Ett svärd är en bit stål, och måste följa naturlagarna precis som allt här i världen.
  4. "En katana består av flera miljoner lager stål" - detta är också felaktigt. En traditionellt smidd katana består visserligen av många lager stål, men stålet viks enligt traditionen bara 16 gånger. Det bildar då ca 65000 lager (exakt antal är 65536). Varje gång stålet viks fördubblas antalet lager. Viks stålet en gång får man två lager, viks det två gånger, blir antalet lager fyra och så vidare.

Girls Generation

Girls Generation är väldigt stort band just nu i Japan!


Unique Daily - Bara i Japan

unique_daily_only_in_japan.pngJag har hittat en sida med några småklipp från och om Japan. De varierar i längd men det finns en del roliga och unika klipp.

Vad sägs som lite klipp om..

• Perfekt drifing på bilbanan?
• Robotar som dansar eller som slåss?
• Hologram Konsert?
• Roliga klipp om Hundar & Katter?
... och lite mer!

Som sagt så är klippen korta och fåtaliga men de snor lätt 5-10 minuter av ditt liv. Ta en titt själv!

Länk: http://uniquedaily.com

Snabba små tips - Japan

Japan Girl with BleachmaskHejsan och välkommen hit idag till Chibi Nihon!
Som ny läsare kanske du inte känner till att du kan ladda ner mina skrivbordsunderlägg till din dator? Men det kan du! Bara klicka på länken så tar den dig vidare.

Använd sökfunktionen på min blogg flitigt
Den kan du finna uppe vid höger hörn på framsidan av bloggen. Är du nyfiken över Sumo, Sushi, inför resemålet eller Ninjas som exempel, använd gärna sökfunktionen så finner den allt med hjälp utav googles interna sökfunktion i min blogg och endast i min blogg. En väldigt bra funktion enligt mitt tycke.

Använd de olika kategorierna
Om du är sugen på att bara se film eller läsa om matkulturen i Japan m.m.

Lär du dig Japanska just nu på din fritid?
Då är mitt tips att ni köper en ordbok eller lexikon med svenska och japanska, marknaden innehåller inte så många svenska böcker kring detta språk vad jag har sett så vårda ömt de böcker ni finner! Det bästa sättet ändå att lära sig ett språk är ändå att vistas i det land som språket används mest, i vårt fall: Japan.

Dessa snabba små tips har jag redan förtydligat förut, men det skadar aldrig att vara mer säker på sin sak.

Jag hoppas att alla nya läsare har funnit denna bloggen som en av era absoluta favoriter. Ge mig gärna feedback om det finns ämnen ni vill att jag skall ta upp kring och om Japan. Tills nästa inlägg, må väl alla Chibi Nihons!

Tomoyasu Hotei - Battle Without Honor Or Humanity

Kanske ett stycke ni känner till..

En av legenderna inom Japansk rock. Född i Takasaki, Japan 1 Februari 1962, påbörjade Tomoyasu sin resa mot Tokyo där han träffade musikern Kyosuke Himuro. Tillsammans startade de bandet Boowy 1981. Bandet blev ett kraftslag inom J-Rock, miljontals plattor blev sålda. Tomoyasu Hotei slog sedan igenom som soloartist. Låten ovan är ett stycke som används i filmen Kill Bill av Quantin Tarantino.


Trender i Japan

Många ting blir inne snabbt och sprider sig som en löpeld och många utav dessa trender dör otroligt snabbt också. Som en våg av inspiration så söker många ungdomar det senaste, trendigaste och fräckaste prylarna och stilarna som är mottagliga. Här är en liten lista på vad som är inne just nu (början av 2011) i Japan.

LED i munnen - JapanLED Ljus i munnen
Lampor som lyser upp ditt leende i olika färger som skiftar med små mellanrum. Fungerar bäst i mörker och är av någon anledning väldigt trendigt just nu.

Lady Gaga Armbandsur
Se videoklipp här.

Trend för oss som besökare i Japan
Det som lockar de flesta till Japan i produktväg brukar vara manga och tv-spel. Denna marknaden är ALLTID trendig i Japan och stora företag satsar massivt på att sälja figurer och accessoarer som förknippas med antingen mangan och/eller tv-spelen.

Stora plånböcker med kedja
Nu snackar vi STORA plånböcker. Detta är något killar bär på sig, med grymma jeans med stora fickor måste man helt enkelt fylla ut den med en stor plånbok. Se videoklipp. Detta har varit trendigt till och från ända sedan 2007.

K-Pop
Betyder Korea Pop, har smygit sig in i Japan och är sedan sommaren en av de största hitarna. Tänk er som Lady Gaga i Sverige från förra året. Två grupper väl värda att komma ihåg om man vill höra på dem är KARA och Girls Generation. Båda är de främsta "radio"-artisterna i Japan just nu.

Koiko TobakRökning
Det har alltid varit trendigt att röka i Japan, men har du klarat dig utan tobak så kan du lika bra avstå från det i Japan också. Sedan 1a Oktober 2010 ökades priserna på tobak med 40% - det fick många att "Panik Handla" och nu när cigaretterna är slut har trenden lett till att tobaksföretagen har kommit på sätt att återinföra sin produkt på marknaden igen. Koiko, en väldigt exklusivt tobak som är tunnare än ett hårstrå. För att röka detta måste man ha en speciell Koiko pipa och kan inte rullas som en vanlig cigarett.

Japanese Nail Art
Visste ni att den mer finurliga stilen med detaljdesign på naglar härstammar från Japan? Javisst! Detta är en trend som hållit i sig i flertal år, det har spridet sig runt om i världen som en löpeld. Se videoklipp.

Kimono
Dessa kläder kommer aldrig att försvinna. Kimonon används fortfarande än idag vid både speciella högtider och allmänna högtider eller tillfällen då man vill klä upp sig. Alla är välkomna att försöka bära kimono, både män som kvinnor. Kimono betyder "något att ha på sig" på japanska. Specifikt hänvisar kimono till traditionella japanska kläder (kimono klänningar). Människor i Japan bär kimono i olika tillfällen även om kimono klänningar inte är slitna som dagligen kläder i moderna Japan. Det är viktigt att bära lämplig kimono, beroende på din ålder / civilstånd och formalitet tillfällen. Videoklipp från The Japan Channel.

Uppcon: 11 - Beställ biljetter!

UppCon är sveriges största evenemang inriktat på östasiatisk populärkultur och hade över 3000 besökare 2010. Den 3-5 juni 2011 satsar vi på 4000 besökare dygnet runt i Uppsala konsert och kongresshus, UKK.

Uppcon i Uppsala

 

På UppCon får besökarna gå på konsert, se på film, shoppa, tävla i stora turneringar, sjunga karaoke, medverka i workshops och lyssna på föreläsningar.

De flesta ser UppCon som en mötesplats där de kan träffa andra intresserade av östasiatisk populärkultur samtidigt som de får uppleva alla aktiviter. Majoriteten av besökarna, cirka 60%, är tjejer och genomsnittsbesökaren är strax över 18 år.

Kort Historia

UppCon startades 2002 som en enkel filmvisning en lördag i Uppsala med omkring 60 besökare och har under åren växt till att pågå under 3 dagar, dygnet runt och ha över 3000 besökare.

Bakom Kulisserna
Står Uppsalakai, en idéell förening med ett gäng unga eldsjälar som jobbar i nästan ett år för att göra evenemanget till verklighet. Omkring ett 20-tal personer arbetar hela året på sin fritid med det administrativa och under evenemanget ställer nästan 200 personer upp och sliter i fyra dygn!

UppCon är ett alkohol- och drogfritt evenemang; detta gäller naturligtvis även i sovsalarna.

Läs mer och beställ biljetter:
http://11.uppcon.se/


Middag

Domo-kunOrd som kan användas vid matbordet..

Svenska Japanska
kaka kêki
fisk sakana
frukt kudamono
grönsak yasai
måltid shokuji
kött niku
ris kome
salt shio
peppar koshô
soppa sûpu
omelett tamagoyaki
nötkött gyûniku
griskött butaniku
pasta pasuta
sallad sarada
sardin iwashi
korv sôsêji

Skolämnen

Chibiii
Svenska Japanska
Svenska sueden-go
Musik ongaku
Franska furansu-go
Tyska doitsu-go
Matematik sugaku
Engelska e-go
Språk go
Spanska supein-go
Historia rekishi
Geografi chiri
Bild bijutsu
Samhällskunskap shakai
Naturvetenskap rika
Japanska nihon-go
Idrott taiiku
Religon shukyo

Fler länkar som matchar skolämnen
Språkresa
Skolsystemet

Begreppet "Skola"
skola 学校 gakkô がっこう


Nattklubbar och barer i Japan

Yakitori Chef Shinjuku

Sugen på nattlivet i Japan?
Ett främmande land, en intressant kultur. En bunt festprissar som älskar afterwork barer. Har du tur hamnar du bland några indvider som helt enkelt tycker att du är både cool och intressant. De flesta ungdomar idag är väldigt öppensinnade, de lite äldre är blygare och de tillsammans med sina kollegor och chef brukar ibland (oftare på vissa jobb) bege sig till en pub, nattklubb eller matställe för att dricka lite saké (ris-brännvin).

För dig som backpackar och inte har möjligheten att höra dig runt bland dina nyfunna vänner om ett kul ställe har alltid möjligheten att gå in på CHibi Nihon och söka fram denna informationen (grattis! du är halvvägs där!) Nu gäller det bara att klicka på en av länkarna nedan som tar dig vidare till adresser på ställen i Japan. Den intressanta översikten är av att föredra då den tar upp information om stället.

Mer information:
Intressant översikt / Tråkigare översikt

Foto: Yakitori mästare i Shinjuku, Tokyo

5 grader, mestadels molnigt

Just nu är vädret:

Tokyo, JAPAN (Flygplats)
Mostly Cloudy
5 °C
Mestadels molnigt
Vindavkylning: 1 °C
Luftfuktighet: 42%
Daggpunkt: -7 °C
Vind: 24 km/h / 6.7 m/s from the Nordlig
Lufttryck: 1014 hPa (Fallande)
Sikt: 10.0 kilometer
UV: 0 out of 16
Molnigt:
Mestadels molnigt 1524 m
(Above Ground Level)
Elevation: 8 m

Källa: http://www.wunderground.com/global/stations/47671.html?bannertypeclick=infobox

Melonpan (Recept)


Studera i Japan (ett alternativ)

Light and DeathnoteFunderar du på resa till Japan med ett studentvisum?

Här kommer bra nyheter för din del!

Den japanska regeringen vill inte bara underlätta procedurer för studenter som vill studera i Japan, men också förlänga tiden du kan stanna.

Asahi rapporterat att justitieminister Eisuke Mori nyligen kom ut med nyheten. För närvarande finns det omkring 123.800 utländska studenter som studerar i Japan. Nu vill regeringen att antalet studerande skall ökas till 300.000 runt år 2020.

Om du seriöst åvägar att studera i Japan, ta en titt på alternativet Study Japan. Att åka dit är det allra bästa sättet att lära dig Japanska - och det är väldigt kul säger studenter som varit där!

För er nyfikna över bilden så är det en komisk bild på killen vid namn Light som skriver i sin Deathnote ur mangan och animé samt filmerna vid samma namn.

Från Januari 2004 behöver du inte ha förkunskaper i form av 20 poäng japanska innan du är berättigad till CSN studiemedel i Japan. Kan du studera utan lån - gör det!


3-D TV utan klumpiga glasögon

Rieko Fukushima


Rieko Fukushima, forskare på företaget Toshiba, har utvecklat ett sätt att göra sig av med glasögon - och samtidigt bidrar till att knäcka Japans glastak för kvinnor.

"Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var tufft att vara en kvnna ", sa fru Fukushima, 39, som ledde Toshibas arbete med att utveckla världens första "blotta ögat" 3-D TV. Projektet började för nio år sedan när hon just hade återvänt från sin mammaledighet.

"Ibland kunde jag se det i mina kollegers uttryck", säger hon. "Vad? En kvinna? Denna ålder? Ansvarig?"
Fukushima genombrott är ett sällsynt exempel ett företag som framgångsrikt har knackade vad vissa ekonomer kallar Japans mest underutnyttjade resurs: kvinnor. Och hon visar stolt upp företags nya uppfinning. Detta innebär att marknaden har ändrats och fler kvinnor kanske får möjlighet att visa sina framfötter på ett ärligt och rakryggat sätt.

I konventionella 3-D TV teknik som använder glasögon är bilder för varje öga ett lager av snabba bilder efter varandra. Filter i särskilda glasögon blinka i synk med TV, så att det högra ögat ser en bild, medan vänster öga ser nästa bild. Detta är orsaken till en illusion kallad för 3-D.

Men fantasirika Fukushima föreslog en ny strategi: att utveckla en algoritm som bygger en "Toshiba Imaging Processor" kallade "cell" skall visa upp nio bilder för varje bild. Ett lager skärmen vinklar varje bild att det högra ögat ser bara bilder avsedd för höger öga medan den vänstra ögat ser bara bilder avsett för vänster öga.

Den största utmaningen var att göra en TV som visar 3-D bilder även när den ses från alla vinklar. Toshiba har inte helt löst detta problem: Just nu fungerar TVn som bäst när man ser på den från ett 40-graders zon.

Vad kommer framtiden att utvisa?
Är nästa steg hologram där vi kan påverka det vi ser genom att röra vid flygande objekt med special-handskar? Vi kanske bör ta det lite lugnt och avvakta 3-D tekniken helt och hållet innan vi börjar fantisera om hologram, teleportation och mat som aldrig blir gammal eller tar slut.

Källa: New York Times

Pandan kommer inte från Japan

PandaJag såg en dokumentär om några människor som inhyste sig i Japan eftersom producenten sades älska Pandas och därav planerades en resa till Japan. Ingen hade hjärta att berätta för honom att dagens Panda kommer egentligen från Kina. Men sagt och gjort åkte de dit och spelade in folket med deras upptåg, teknologi och roligheter i Japan - Landet utan Pandan.

Det finns många saker folk tror kommer från Japan. De flesta gissningar är fel, det gäller att man ser "Made from.." texten för att vara helt säker. Ibland kan man även köpa något som känns otroligt svenskt men i själva verket är receptet eller produkten uppfunnen i Japan. Vi kan ta sushi som tydliga exempel. Visst känns det som att det är orientiskt men exakt vart det kommer från vet man kanske inte alltid - och det är inget man lägger märke till så vida inte man har ett intresse för landet i fråga, i vårt fall, Japan.

Om Pandan
Pandan eller jättepandan, tidigare kallad bambubjörn, är den enda arten i släktet Ailuropoda som i sin tur tillhör familjen björnar, vilket dock tog lång tid för forskarna att komma fram till. Ett tag kategoriserades pandan som halvbjörn, men senare molekylärgenetisk forskning har visat att pandan är en björn. Jättepandan är känd som symbol för Världsnaturfonden och var en av fem maskotar för de olympiska sommarspelen 2008 i Peking. I motsats till alla andra björnar är jättepandan växtätare som främst äter bambu. Gåvor i form av pandabjörnar har varit ett sätt för Folkrepubliken Kina att förbättra sina relationer med stater i Västvärlden. Pandan lever idag i Kina men den har förut funnits i Vietnam och Burma. Källa: Wikipedia

Lär dig Japanska - På en Nintendo DS!

KanjiTack vare datorer och telefoner som kan skicka och behandla sms och e-post så använder japanerna inte skriftkunskap inom kanji fullt ut och det kan underlätta för dig som vistas i Japan. Med hjälp utav kunskap kring skriften så kommer man otroligt långt och det är väldigt nödvändigt att kunna hiragana, katakana och kanji.

Äger du en Nintendo DS kan du ta hjälp utav ett eller flera olika läroprogram. Tyvärr är spelen rekommenderade för studenter som redan har pluggat japanska i 1 år men som verkligen vill lära sig skriften ordentligt. Spelen är helt på japanska och manualen lika så.

I spelet (spelet på bilden) kan man t.ex öva med att skriva orden eller steg för steg på varje tecken under "Min träning"-sektionen. Enkel kanji test och en drös olika spel för att förbättra dig. Spelet är lite smart också den kan räkna ut vilket tecken du har problem med och övar detta med dig tills du kan det. Starta spelet, ange ditt namn och födelsedatum och du är redo att testa dig själv mot 2100+ tecken dagligen. Du har även alltid en knapp till förfogande som hjälper dig med det rätta svaret när det krisar.

Tråkigt nog finns inte spelet i Sverige, men jag har ännu ej fått svar om J-list som jag fann spelet erbjuder "world shipment". Jag återkommer när jag mottagit ett svar.

Fler spel & källa: http://www.jlist.com/category/174

Uppdatering: Jodå, de har många kunder i Sverige svarade J-List, det betyder att du kan köpa ditt egna Nintendo DS gällande Japanska lärande. Uppmärksamma att du får kontrollera så att just din DS kan spela utländska spel! Hos J-list finns massor av andra produkter från den Japanska Marknaden. Ta en titt! http://www.jlist.com

Många kraftledningar i Japan

KrafledningNågot du mycket snart kommer att reagera på när du vistas i Japan är alla kraftledningar som drivs genom städer och ute på landet. Ledningar går precis överallt gällande fiberoptik, telefonledningar och en drös andra kablar. Det är troligen en sideffekt på den stora befolkningen och de har valt att ha all ledning ovan mark för att kunna fixa problem som kan uppstå efter t.ex naturliga ingrepp.

Det är lite trist att man måste sätta stolpar tvärs över områden som t.ex berg och klippor och allmänt på ställen där man velat se ren natur. Men å andra sidan så är det ett smart sätt för att driva Japan framåt i det elektronska samhället. I alla fall tills de har upptäckt något revolutionerande sätt att få ström utan kabel som kan driva hela städer.

News on Japan

News On Japan
För dig som vill läsa en digital Japansk tidning (fast på engelska eller svenska via Google Översättaren eller dylikt) bör definitivt ta en titt på sidan News on Japan som har uppdelade kategorier "Affärer", "Politik", "Skolsystemet" och mycket mer! Eftersom hemsidan skriver endast om Japan så känns det lite som en digital tidning mycket lik våra egna hemsidor minus all blinkande och trög reklam.

T.ex idag från News on Japan fick jag reda på följande:

• Toyota skall göra massproduktion av Lithiumbatterier till Hybrider.
• Amerikanska marknaden i Japan har fått en bra start med företagskedjan Hooters.
• Premiärministerns fru avslöjar att hon hade nekat att gifta sig med honom om hon haft en andra chans.
• Koreanskt pop-grupp på fem tjejer skall vara med i Japansk dokusåpa.
• McDonalds introducerar Texas Hamburgaren med hela 645 kalorier. Kommer den att göra en succé tro?
... och mycket, mycket mer!

Följer du hemsidan några dagar innan du reser dit så kan du vara med i svängarna när något ämne kommer på tal!


Paprika (Papurika, 2006)

Paprika DVDHandling
Gör dig redo för en resa till en fantastisk värld där verklighet och fantasi möts i ett brokigt drömlandskap, skapat av en visuell mästare. Denna magiska berättelse handlar om en revolutionerande maskin som gör det möjligt för forskare att ta del av och dokumentera deras patienters drömmar.

När maskinen blir stulen, skickas en orädd detektiv och en framstående psykolog för att hämta tillbaka den innan den hamnar i ”dröm-terroristens” händer. ”Paprika” är en gripande animethriller från den hyllade regissören Satoshi Kon.

Vad jag tyckte
Det finns många filmer jag skulle vilja riktigt rekommendera och Paprika är en utav dem. Om jag ska vara ärlig så måste jag säga att det var ett tag sedan jag såg filmen, men jag minns musiken och introduktionen av Paprika. Jag fastna direkt! Filmen är inte av Ghibli Studio men den kommer upp i samma klass. För övrigt tycker jag att Ghibli Studio är Japans svar på Disney och Parpika är verkligen ett mästerverk.

Headweb
Se filmen redan ikväll!
Besök headweb!

Prisjakt.nu
Använd Prisjakt för priskoll!

Mitt betyg: 9 av 10

Robo Geisha

Robo Geisha DVDHandling
Splatter, fascister och sexiga robot-geishor! Just när man trodde att teamet bakom The Machine Girl och Tokyo Gore Police hade klämt ur de sista dropparna av störda idéer kommer de tillbaka med deras sjukaste film hittills ? Robo Geisha! Eller vad sägs om skjutande rumpor, kulsprutebröst och blödande byggnader?

Systrarna Yoshie och Kikue är varandras motsatser. Kikue utbildar sig till geisha medan hennes yngre syster hamnar i skymundan. När Kikue uppvaktas av en förmögen ung herre blir Yoshie en plötslig konkurrent. För att vinna mannens kärlek börjar systrarna bygga om sina kroppar och tävlingen leder till en regelrätt robotkamp dem emellan. Men vad de inte vet är att allt ingår i en plan att förvandla dem till mekaniska mördare för en fascistisk terrororganisation!

Japans just nu störste specialeffektsmakare Yoshihiro Nishimura (som även spelar Yakuza-bossen) står för specialeffekterna och filmen är regisserad av Noboru Iguchi som har gjort splatterspäckade Machine Girl, även den med effekter av Nishimura.

Headweb
Se filmen redan ikväll!
Besök headweb!

Prisjakt.nu
Använd Prisjakt för priskoll!

Filmen har fått ett högt betyg av folket på Headweb. Personligen tycker jag att den var ganska "weird". "Weird" på japanska uttalas Kimyôna! Gillas denna filmen så finns även Machine Girl och Tokyo Gore Police. Mitt betyg: 4 av 10

Trailer:


Låg stöldrisk i Japan


Sushi Cat

Klicka på bilden för att ta dig till spelet!
Sushi Cat
Använd din muspekare för att släppa ner Sushi Cat!

Tullregler i Japan (Ta hem en gåva från Japan?)

Nihon Airplane

Viktigt!
Köper du elektronik eller kläder kan du ju köpa på dig hur mycket du vill, det enda som du bör tänka på är ditt flygbolags avgift för hur stor packning du bär med dig. Kolla upp detta innan du får för dig att resa till Japan!

Tullreglerna för följande godsaker man kanske vill ta hem från Japan

Alkohol: 3 flaskor upp till 760ml vardera.
Tobak: 400 cigaretter, eller 100 cigarrer eller 500g andra tobaksvaror
Parfym: 60 ml.
Pengar: 1.000.000 ¥ (oavsett form eller valuta)
Övrigt: Upp till 200.000 ¥ (produkter under 10.000 yen räknas inte)

Om du överstiger dessa gränsvärden, kan följande avgifter tillkomma:

Whiskey (750ml)
: 375 yen per flaska
Brandy (700 ml): 350 yen per flaska
Gin, Vodka, Rom och andra liknande drycker (750ml): 300 yen per flaska
Andra destillerade alkoholdrycker (750ml): 225 yen per flaska
• Vin / Öl (750ml): 150 yen per 750ml flaska
Cigaretter: 5,5 yen per cigarett
Övriga: 15% av priset

Omvandla Yen till SKR:
http://www.smidigt.se/valutaomvandlare/
(fungerar inte länken, vänligen kommentera)

Sökord: Tull, Tullen, Resemål, Japan, Tullregler, Tullreglerna.

Snabba Tips 9

Läs om bra snabba små tips inför och medan du befinner dig i Japan!
Det var dessa som praktiskt taget var grunden till att Chibi Nihon bloggen startades, kunskapen som jag vill få ut till er alla!

Snabba Tips 1Snabba Tips 2Snabba Tips 3Snabba Tips 4
Snabba Tips 5Snabba Tips 6Snabba Tips 7Snabba Tips 8

SNABBA TIPS 9

Tokyo by NightInnan du reser till Japan så är det till en fördel att du växlar in lite pengar för Japanska valutan Yen. Skall du dit under en helg eller en stor festival-vecka se till att växla in en större summa.

Du kan vara 90 dagar i Japan genom att bara ha ditt pass med dig. Skall du stanna längre får du söka visum.

För att vara säker på att du får ett jobb i Japan bör du ha 10 års erfarenhet inom ett yrke, detta lönar sig kraftigt. Att kunna språket är också något som du bör lära dig fort. Kan du inte japanska så kan du studera medan du är i Japan.

För att vara säker på att du får studera i Japan bör du höra på skolor innan du reser dit, att hitta rätt skola med rätt inriktning är lättare än att söka ett jobb i Japan eftersom det finns många skolor som kan hjälpa dig med studier utomlands. Hör med din egna skola eller gå in på Studera.nu för skolexemplar.

Måste du ta med något elektroniskt så bör det räcka med din laptop. Allting annat kan du köpa i Japan. Känner du dig snål så kan du ta med rakapparaten och hårtorken men jag rekommenderar er att undvika dessa saker.

Bugar någon åt dig, buga tillbaka fast en smula lägre i grad och en smula längre. Du visar din respekt att göra detta.

Var klädd normalt, inte till hiking eller bergsbestigning eller som om att du kommer från Green Pace och dylikt, du kommer att bli uttittad och eventuellt utklassad. Oavsett så kommer de bemöta dig artigt men det är kanske inte så kul att folk funderar om de är med i dolda kameran i Japan när de ser dig gå förbi. Så är du i Japan för affärer, var affärklädd. Är du där på semester, ha jeans och skjorta eller liknande vanliga kläder.

Pratar du med någon, kanske din vän, tala långsamt och i normal röstnivå. Skrikande och ropande är inte en del av Japans kultur. Är ni från varandra, gå till varandra innan ni tilltalar varandra.

Filma och Fotografera bäst du vill men respektera dock de heliga templen genom att viska eller tala inte alls. Se till att Kameran inte har blixt och att du håller en väldigt låg profil. Samma gäller på tåg där det rekommenderas att inte filmas eller fotograferas alls. Glöm inte att stänga av ljudet på tåget då det är extremt oartigt att tala i mobil medan du åker tåg med andra (se det som den tysta kupén i våra tåg).

Länder på Japanska

GatewayFraser & Ord vad gällande namn på olika länder.
Svenska Japanska Svenska Japanska
Australien Ôsutoraria Korea Kankoku
Danmark Denmâku Mexiko Mekishiko
Egypten Ejiputo Norge Norûê
England Igirisu Nya Zeeland Nyû jîrando
Finland Finrando Portugal Porutogaru
Frankrike Furansu Ryssland Roshia
Grekland Girisha Spanien Supein
Holland Oranda Sverige Suwêden
Indien Indo Thailand Tai
Israel Isuraeru Turkiet Toruko
Italien Itaria Tyskland Doitsu
Japan Nippon Ungern Hangarî
Kanada Kanada USA Amerika
Kina Chûgoku Vietnam Betonamu

Fler användbara fraser i samband med Länder.

På Flygplatsen
Nödsituationer

Hejsan: Konnichiwa
Jag kommer från X: Watashi wa, X kara kite
(Ren översättning: Jag X komma från)

Ersätt X med ditt/ert land.


Ice Ball Mold - Bollar av is "Gadget"

Made in Japan
Om du ska ha lite is i din drink så kanske det vore lite kul med att ha något speciellt som lockar ögat?

The Ice Ball Mold är lätt att använda, har professionella kvalitet och gör fräcka och perfekta is "bollar" inom några sekunder! Sfärer av is är att föredra eftersom den mindre ytan gör att isen smälter långsammare. Den håller drycken kall utan att bli alltför utspädd. Med enkel värme så blir isklossen mindre och maskinen sparar just på isen centralt som den formar samtidigt automatiskt.

Maskinen finns i olika storlekar, den nedan är original storleken och kan användas för att skapa 30-40 isbollar per timme! - Krävs en massa is dock och vore trevligt att ha en sådan under sommaren. Vad jag vet så går den inte att få tag på i Sverige!
Källa: japantrendshop.com


Roliga och märkliga bilder

En kollektion av märkliga, udda, roliga och intressanta bilder från Japan! Fri tolkning!

Japan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig BildJapan Rolig Bild

Mer kul: Originella Drycker och Snacks från Japan!

Animé - Intro måste vara levande!

Som liten blev jag uppvuxen med animé serier och filmer så som Silver, Balatack och Star Zinger. Det fanns jätte många tecknade filmer från Japan som inhyste i den lokala videobutiken med VHS band. Det tog många år senare innan jag lärde mig skillnaden mellan "Animerat" "Tecknat" och "Animé". Det tog ytterliggare tid att förstå skillnaden mellan "Animé" och "Manga" när man väl hade lärt sig att båda kom från Japan.

Animé har länge varit en stor förälskelse hos det japanska folket och alla, vuxna som små, ser på en eller flera animé serier varje eller varannan vecka. Det är ett stort fenomé som bara växer och som illustratör och serietecknare är det ytterst viktigt att erbjuda något som alla vill se. Vikten läggs en hel del på deras intro som är grundregeln till att en tittare stannar, det är lite som sveriges radio och deras hemliga tanke: "En lyssnare hör på en radio i snitt 15 sekunder innan denne bytar radiokanal", ed andra ord: "Om vi kan övertala dig att se vår Animé inom loppet på 15 sekunder så har vi lyckats!".

Så, vad tycker ni? Finns där någon anime vars intro är tilltalande?

Videoklippet ovan visar givetvis inte ALLA Animé filmer och serier någonsin producerade, men de innehåller en stor del utav vad det japanska folket älskar att se.

Följer du någon form av Anime?
Då vet du att vid längre avsnitt som överstiger 40 avsnitt har tendens att byta intro för att hålla materialet och storyn fräsch. Detta kan även ses som en "bonus" för oss i Sverige som kanske är vana vid exakt samma intro säsongvis inför varje avsnitt, vare sig det är en ny programshow vid namn Chibi Nihons Godbitar (existerar inte, bara ett exempel) till äldre svenska klassiker som Rena Rama Rolf eller Bingolotto.

Kondomer i Japan

Kondomerna i Japan ser ut som små godisförpackningar men inte utan orsak. Sex är fortfarande en blygsam akt mellan två individet och eftersom artighet och att vara fräsch går hand i hand inom erotiken.

Kondomer Kawaii


Om kondomen är kawaii så ökas försäljningen trott eller ej och båda könen köper lika mycket preventivmedel.

Tokyo: Videoklipp i massor!

Flertal videoklipp från Tokyo!
Allt från Manga till fiskförsäljning! Klicka här för att ta dig vidare till Babelgum.com
och deras videos om eller från Tokyo, eller klicka här för att se alla deras videoklipp om Japan övrigt!

babelgum


Historien om Donkey Kong


Hård Japansk Sockervadd Godis

CandycottonHär är ett intressant koncept.

Sockervadd maskiner har funnits länge på marknaden, men de har aldrig förr varit populär hemma eftersom du måste köpa speciellt mix-kit för att göra det i ditt egna kök.


Ame no Wataame (Sockervadd från godis) har bara intresset för hårt godis, även om det är sockerfritt. Den omvandlar godiset till just sockervadd med smak och härlighet. Allt du behöver göra är att släppa godis i den övre kranen, dra i en spak som släpper in den i värmaren och sedan kan du fiska med en pinne (helst Hashi) för att extrahera sockervadd.

Detta underverk av innovation är inte så billig dock. För ca 1200 kronor kan denna lilla maskin bli din, plus import från Japan. Det är kanske ett litet pris att betala om du är en sockersugen liten människa som vill ha alternativet att göra sin egen hemmagjorda sockervadd i sitt egna kök.

Egen sockervadd? - Ett billigare alternativ!
Nöjer du dig med en "vanlig" sockervadd maskin så rekommenderar jag starkt att ni checkar in den hos RoligaPrylar.se för mindre än halva priset än vad Japans special-verktyg kostar!

Tävling avslutad!

Tatebanko Tavla 3D RoligaPrylar.seGrattis säger jag och Roliga Prylar crew till Karin i Jönköping!

Hennes trevliga rim:

"Nu när julen är slut och väggen står fortfarande tom,
att nu när chansen kommer då ska man inte vara dum.
En tävling på Chibi Nihon att vinna något från apan,
vore trevligt att kunna dekorera min vägg med Japan."


Roliga Prylar LogoHon vann Tatebanko pussel tavlan i min tävling, sponsrad utav Roliga Prylar!

Från deras hemsida: Roliga Prylar startades som en blogg 2007 och via vårt stora intresse för allt roligt vi skrev och rapporterade om föddes idén om att starta en butik som sålde samma produkter.

Jag tycker att det är en trevlig butik, massor med roliga saker och några utav prylarna är direkt från Japan utan översättningar - det kallar jag riktig japansk känsla!

Ett stort tack
Till Roliga Prylar för deras sponsrade produkter som kan lottas ut här Chibi Nihon.

Vann du inte?

Vi kommer att ha fler tävlingar med andra priser inom kort så håll ett öga öppet!

Sista chansen!

Kanin2• Som ni har märkt så har uppdateringarna på Chibi Nihon stått stilla och med all rätt. Tävlingen har varit fokus under denna veckan men uppdateringar kommer som vanligt efter tävlingens slut.

Kanin• I morgon är sista chansen att vinna vår första tävling! Det enda som du behöver göra är motivera varför du vill vinna en Tatebanko tavla. Detta är en unik chans. Kommentera i tävlingsinlägget eller här.RSS 2.0

bloglovin