Originella drycker och snacks

Karamelliserad BläckfiskDet finns gott om originella drycker och snacks i Japan

Vi kan börja med kanderad bläckfisk. Vi måste ha i åtanke att Japan är ett land där de äter den super-giftiga Fugu fisken om inte den beskärs rätt (eller man tillreder fisken som är genetiskt utan gift). Då kan man ju tycka att kanderad bläckfisk bör vara normalt, eller hur?
OstdryckMums! Gud vad jag är sugen på en drink med ostsmak! .. Vänta nu!? Ostsmak? Jajamensan! Varför nöja sig med tråkig ananas och tequila när det finns ostsmak i dryckväg? Hur denna smakar har jag ingen aning om, men jag hade gärna testat på alla de smaker som NEEDS erbjuder!

RosenbladstuggummiVisst är det en smula romantiskt att lägga sig i en bädd av rosor? Ibland kan även doften av rosor vara trevligt och klipper man roser eller köper dem från en djungelkiosk (läs blomsteraffär) så är det vanligtvis något som baseras av kärlek. Att däremot tugga på rosenknopps tuggummi är något helt annat, men det funkar tydligen i Japan. Tuggummit fungerar inte bara som ett redskap att få igång magen utan ger även dig (som är en man) "härlig doft av roser" så att du kan i alla fall säga att du KÖPTE rosor men att de blev stulna av en tant om du kommer hem tomhänt till din flickvän.
Curry läskMed aptit av Curry. Indien är inte bara upphov av att Kina och Japan fick sin buddhism utan även delaktig i den härliga kryddan Curry. Currygryta, currystuvning, curryläsk, currysås, .. Wh00t? Curryläsk!? Vilken fantastisk idé! En härlig mild smak av indien direkt ur en flaska. Smidigt och smart, men frågan är om den hade gjort succé utanför Japan.

Pepsi - En smak av JapanDe flesta läskföretag har haft en hel del olika knep i ärmen för att experimentera fram nya smaker, senaste vetenskapliga experiment vet jag (av Coca Cola) är att kombinera mjölk med deras egna ingredienser för att skapa en mjölkprodukt som faktist inte är äcklig. Pepsi i Japan har dock tillsammans med Coca Cola otaliga smaker. Pepsi har utannonserat smakerna Shiso-smak (Basilika/Mint), Yoghurt-smak och Gurk-smak. Detta gör att Pepsi kanske ligger ett steg före alla de andra bolagen idag, väl?!

Rostade Bebis KrabborDetta är lite sorgligt. Bebiskrabbor som är rostade! Är man mycket för fisksmak och havet så är troligen detta en av de mera ultimata snacksen man kan få tag på i Japan, givetvis finns det otaligt många skumma och goda snacks från havet men det är inte så ofta man får med en hel familj i en påse?
ål-smak som läsk!Nu när vi trodde att Curryläsk skulle vara den mest märkliga läsk vi någonsin har hört talas om så kommer detta! Ja, vad ska man säga? "En Miso-soppa, Två Ägg och En Ål-Läsk tack!" Smaken kan jag inte ens föreställa mig, någon som vet hur ål smakar? Kan ni tänka er detta som en dryck? Med lite fantasi kommer nog snart regnbågsläsk och ätbar rost.

biff-glassGlass i stora lass! Till sist vill jag nämna att förutom fiskglass, grön te-glass, karamell- och chokladglass och många andra mer vanliga glassorter med bär och frukt så kan jag även berätta att det finns biff- och kyckling-glass. Kan ju vara en fördel om man inte har råd att köpa både kött eller glas för sin lön, eller?

Kommentarer
Postat av: Sandra

Åh...de där smakerna var nästan i överkant...

Jag är ny på din blogg, så måste få fråga om vilken koppling du har till Japan? =)

2011-01-20 @ 00:05:46
URL: http://kyami.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM