Topp 10 saker man oroar sig för inför resemål till Japan

Känns det bekant med något av följande ting på listan? Det är normalt! Denna lista gäller egentligen över alla länder man funderar att åka till. Men jag har försökt köra korta inlägg som är anpassade efter Japans kultur och stil.

Tjej10. Skillnaden på kulturen
Svar: Detta är också anledningen till att många vill resa till Japan. Kulturen medför en lära för den som är villiga att se. Gör som alla andra japaner (inte utlänningar som du och jag) gör. Om någon bugar, buga tillbaka något längre och djupare. Om någon ger dig något att äta, testa det! Glöm alla filmer du har sett från Japan och studera i stället beteendet runt omkring dig, bara det kan ge dig en stor fördel nästa gång du är i liknande situation. Det gör inget om du pratar långsamt och lär dig gärna frasen "kan du upprepa" eller "ursäkta, men jag kan inte japanska".

9. Vilka kläder skall man ta med
Svar: I Japan är det ingen som ser ut som bergsklättare direkt, ha därför "normala" kläder på dig när du skall till Japan för att undvika bli uttittad. Det kan vara allt från vanlig blus och kjol, jeans och skjorta till den mera affärsklädda kostym modet. Är du ljushårig kommer nog många tycka att du är cool. Din hud är även något som utmärker dig då majoriteten av japaner är väldigt bleka. Tänk även på att om du är "överviktig" eller "lång" så bör du ta med mycket kläder eftersom japaner är oftast mindre och kortare än medelmåttet i Sverige / USA etc.

8. Välja bostad
Svar: Sök efter "Gaijin House" över google innan du reser till Japan, du kanske kan finna några blliga alternativ utanför de större städerna. Det är dyrt att bo i ett stort hus eftersom majoriteten av invånarna i Japan bor faktiskt tätt intill varandra. Som studerande kan man dela bostad med någon för att komma riktigt billigt undan. Det är även viktigt att du betalar hyra i god tid och oftast betalar man i förskott, kan du göra detta så visar du att du är en ärlig och bra människa i ögonen hos en hyresvärd. Det finns massor av alternativ när det gäller bostad, allt från våra vanliga sängar till mer traditionella hyreshus och lägenheter där du kan sova i futon. Mer information om bostad och viktiga papper: http://gogonihon.com/sv/studera-japanska-utomlands-i-japan Läs även mer om bostadsalternativ på punkt 5.

7. Transportmedel
Svar: Du kan hyra bil och moped, cyklar och rullstol utan problem i Japan. Du måste dock kunna visa upp handlingar och kunna bra japanska. Kan du inte detta, ta med någon som kan bra japanska. Det går flitigt med tåg i japan och de är otroligt punktliga. Du kan sätta klockan efter tågen i stort sett.

Foto6. Den lokala maten
Svar: McDonalds finns i Japan om man är riktigt osäker på maten. Det finns dock otaliga matställen som visar upp maträtter med bilder i stället för text. Är du dålig på japanska kan du alltid peka och lära dig uttala drycker. Tänk även på att vissa maträtter är inte alls som vi är vana vid. T.ex är en pizza oftast täckt med majonäs, pasta serveras med ägg och risbollar har flarn av torkad fisk.

5. Hotells gästgivarhet
Svar: Skall du bo en väldigt kort tid i Japan så är säkert hotell ett solklart val. De billigare hotellen är "kärlekshotell" men de är samtidigt de dyra. Är du ung och eventuellt ensam (fåtal personer) kan ni hyra in er på internetcaféer. Många har hyttar som du betalar per natt och det innebär fri tillgång till manga, internet, dvd-spelare och musik. Mat kan också beställas på plats som inte är helt olik "skräpmatskulturen".

4. Första resan, nervösiteten
Svar: Vissa gillar att gnugga tårna i fluffiga mattor när de väl anlänt i landet. Andra käkar en bra måltid och lär sig lite om jetlag innan de besöker ett annat land. Koncentrerar du dig på sådana ting så kommer resten att falla på plats. Se bara till att allt pappersarbete etc. är klart. Hjälpen finns! (se 8. Välja bostad).

Stentrappa3. Förskottsbetalning för udda ting
Svar: Har du ingen aning om vad det gäller, fråga snällt. Ibland får man liksom överallt i världen erbjudanden. Att gå på marknad och köpa något du egentligen inte vill är inget du skall känna som tvång. I japan är artigheten ett viktigt element och blir du påflugen något så be om ursäkt och säg ett rakt "nej tack".

2. Språket
Svar: Kan du inte japanska, checka in http://www.englishfriendlyjapan.com/ som är en väldigt ny hemsida som tillåter japanska företag att lägga in sina tjänster och ställen i Japan som är engelsk-språkiga. En perfekt sida att spara innan och under din upptäckt i Japan. Är du i Japan som studerande är språket ett roligt äventyr, det kan många intyga!

1. Sjukdom, stöld och olaglighet
Svar: Blir du sjuk skall du givetvis söka till sjukhus, det kan vara svårt för dig om du inte kan så bra japanska och det är oftast otåliga läkare som undersöker på övertid. Ha möjlighet till tolk eller be om en engelsk-språkig läkare om du inte kan så bra japanska om olyckan skulle vara framme.

Japan har väldigt lite kriminalitet och de har också hårda straff. Skulle du råka se våld i närheten, håll dig på avstånd oavsett hur duktig du än tror att du kan hantera en situation. Gäller det stölder etc. beger du dig snarast till polisen med en ordbok, de brukar kunna fixa en tolk åt dig vid stunder då det kan behövas extra mycket.Hello Kitty Multi Fruit Drink

Hello Kitty Multi fruitMin flickväns lillasyster köpte en Hello Kitty Multi Fruit Drink igår, den drack hon upp på studs när vi väl kom hem och skulle se en zombie-film. Idag fråga jag henne några frågor och här kommer en liten intensiv recension.

Hur mycket kosta den?
8 kronor, det var det värt. Jag tycker att den var ganska billig.

Hur smaka den?
Den var god, inte alls så besk som konstgjorda drycker brukar vara. Den smakade söt "multifrukt" och eftersmaken var kort, mjuk och behaglig.

Hur var förpackningen?
Den var fin men jobbig att dricka ur, man får så mycket luft innan all dricka kommer.

Betyg: 7 av 10

Nu skall hon bara testa smaken "orange", kanske kan jag få ur henne en liten recension då också, kanske smakar den ÄNNU GODARE!?

Drycken kan hittas i diverse små godisbutiker med utländska varor. I vissa fall kan den även ses på Willys, Netto och andra liknande matvarubutiker. Håll utkik bland drycker eller "barn" artiklar!

Chibi Nihon
/Mata ne!


Gråtande Flickor på DVD

Har du någon gång känt dig överdrivet lycklig och glad? Du kanske är en ond människa som vill såra någon väääldigt mycket? Kanske har du en skum fetisch?

Hur som helst finns denna DVD tillgänglig för dig som älskar/gillar/avskyr se flickor gråta. Varför denna skiva finns förblir ett mysterium för mig, liksom så mycket annat från Japan. Kanske finns DVDn som ett kompliment till en skrattande DVD, eller som någon slags "digitalt vykort" för den som nyligen blivit dumpad?

Oddsen är höga att DVDn inte ens existerar men vad skall man tro när ett ställe som Japan säljer "använda trosor" och plastbitar för att framhävda bröstvårtor?

Sorgsen DVD


Vad tror du? Vad hade denna DVD (om den existerar) gjort för någon nytta för dig?

Digital flickvän och dejtingspel

Har du hört talas om dejting spel? Det finns ett och annat japanskt spel som handlar om att man har en digital flickvän (eller pojkvän antar jag). Kanske känner man sig ensam som singel och det är då dessa spel och program kan vara till någon form av nytta. Här nedan ser vi ett foto på hur en romantisk middag kan se ut..

romantisk middag - digital flickvänVisserligen känns bilden nedan som ett verk från en hyfsad kunnig photoshopguru, men jag har hört att det finns sådana program/spel/nöjen. Om man tittar noga så är allting suddigt utom själva den tecknade biten på datorskärmen. Ändå tvivlar jag starkt på att detta är en bluff (förutom bildkvalitén).

Teknik och människa går hand i hand i Japan, det är bara att inse fakta. Jag har både sett och hört talas om "spel" och "dating / dejting spel" där man ska uppföra sig för att flörta med flickor, vara någon form av personlig fotograf, i vissa fall har även folk gift sig med digitala flickvänner... Eller skapat en flickvän för skoj skull.

Märkligt märkligt.

Bloggtips: Yapano - Lär dig japanska

Här kommer ett bloggtips som fungerar på ett ungefär som min blogg fast med mer information om att lära ut japanskan. Jätte bra upplägg med kawaii som tema. Följ med Usagi och Hatto på deras äventyr!

Blogg: http://yapano.blogg.se/

http://yapano.blogg.se/


Testa dina Japanska Skillz 6.

Testa dina SkillzSvar från förra testet.
A-6
B-7
C-2
D-8
E-9
F-5
G-4
H-1
I-3
J-10

Översätt till svenska:

• Nihon ha subarashii kuni desu.
(Detta är "fint".)

• Anata wa nihongo wo hanashimasu ka? (Kan du förstå frågan?)

• Mata atode aimashou. (Något vi gör senare.)

• Hajimemashite! Or odai dekite ureshii desu. (Angenämt!)

Ni kan även om tiden finns besöka Enkeria, mest för skoj skull! Enkeria är företaget som står bakom designen på denna blogg!

Ha en skön helg!
/Mata ne!

Kan inte japanska men ska ändå till Japan?

Håll bättre koll om du inte kan japanska i Japan
http://www.englishfriendlyjapan.com/


Hemlösa


Buss och Tåg i Japan: en vänlig engelsk länk

Innan resan skall ske i Japan och om du har tillgång till internet (nästan ett måste om du är turist). Gå in och sök på denna sidan för att få fram bättre tider och resor om Japanskan är ringrostig!

En sida du bör bokmärka om du befinner dig i Japan!

Länk: http://www.englishfriendlyjapan.com/Fukushimas läcka 30 gånger värre än Hiroshima?

Videoupptagningar av Tatsuhiko Kodama inför en kommitté under Juli har nyligen åkt ut på nätet. Detta visar den medicinska expertens chockerande avslöjandet att Fukushima Nr 1 kärnkraftverk släppte cirka 30 gånger mer radioaktivt material än nedfallet från atombomben i Hiroshima .

Kodama (professor i systembiologi och medicin vid universitetet i Tokyo) fick hänsynslös kritik av regeringens långsamma reaktion. "Det innebär en betydligt stor mängd släpp av radioaktivt material i jämförelse med atombomben," sa han till riksdagen kommittén. "Vad har riksdagen gjort åt de 70.000 människor som varit tvungna att evakuera och vandra utanför sina hem?"

Övriga nyheter är otydliga.

För er som kan japanska hyggligt bra eller väldigt bra, se video nedan.


Ninja

Ninja (忍者) eller shinobi no mono (忍びの者) var en sorts specialiserade krigare i det gamla feodala Japan.

Den historiska ninjan är nästan totalt överskuggad av den fiktiva och man kan fråga sig om de har ett gemensamt ursprung. Populärkulturens svartklädda ninja härstammar med stor sannolikhet från kabukiteaterns dolda scenarbetare. Om en rollkaraktär blev "osynlig" illustrerades detta av att en scen"ninja" tog hans plats.[10] Scenninjan kom så småningom att få en egen roll som skurken med övernaturliga krafter som hjälten ska besegra. Denna skurk blev så populär att man under mitten av Tokugawa-eran fram till idag hade spökhus med ninjor som visade upp sina "konster" och skrämde barn. De ninjor som begår olika hemskheter på gamla japanska träsnitt har samma mundering som kabukins dolda scenarbetare och ligger till grund för hur filmninjan ser ut idag. Under 1910-talet och framåt får ninjan en positiv roll och blir hjälten i diverse japanska pojkböcker. De mest kända är böckerna om "hoppande apan" Sarutobi Sasuke.

I dagens populärkultur möter vi den postmoderna ninjan. Bland redskapen har det letat sig in högteknologiska James Bond-prylar, New York har blivit en naturlig miljö men betoningen på traditionen är starkare än någonsin. Under 1970-talet, 1980-talet och början av 1990-talet exploderade kampsporten och såldes även ninjan i väst. Litteratur, filmer, tv-spel med mera kom i mängder och ofta med lite eller ingen historisk koppling eller korrekthet, vilket har lett till en väldigt skev bild av den historiska ninjan. Om en japan i dag tillfrågas är det många som är osäkra på hur mycket som egentligen är myter.

Ninjans plats i (den västerländska) populärkulturen intogs stegvis:


Ninja!


Läs mer!

Ninja
NinjutsuSamuraj

Externa Länkar
Genbukan Ninpo Bugei - Japansk organisation som gör anspråk på att lära ut ninjutsu.
Jinenkan - Japansk organisation som gör anspråk på att lära ut ninjutsu.
Bujinkan - Japansk organisation som gör anspråk på att lära ut ninjutsu.
Bujinkan i Sverige - Svenska Bujinkan-Förbundets hemsida (tillhör Svenska Budo & kampsportsförbundet).
Bullshido - En samling av kritiska citat ang sk neo-ninjutsu och ninjamyter.
Vintage Ninja - Samling av diverse ninja-fiction inom skönlitteratur, film och manga
Megatokyo - Ninjan Junpei personifierar den postmoderna ninjan
Ashida Kim - Exempel på "äkta ninja" som vill göra pengar på ninjamyten.

Källa: Wikipedia.

Pokémon

PikashuPikachu är en fiktiv djurart i Pokémonspelen och -animen. De är bland de mest välkända och populära Pokémon-figurerna och fungerar som maskot för hela produktserien. En viktig anledning till Pikachus popularitet är att huvudpersonen i TV-serierna, Ash Ketchum, har en Pokémon som är just en Pikachu. Detta är dessutom den enda av hans Pokémon som han haft kvar i sitt lag genom alla säsonger.

Namnet kommer från japanskans "pikapika", som betyder "liten elstöt", och "chū", vilket är musens läte i Japan (liksom man säger "pip" på svenska).

Pokémon (ポケモン) också känt som Pocket Monsters (ポケットモンスター Pokettomonsutā) i Japan, är en japansk media-franchise. Pokémon finns till bland annat bärbara Nintendo konsoler, TV-spel, samlarkortspel, serietidning, TV-serier och långfilmer med gemensam berättelse. Fenomenet skapades av Satoshi Tajiri kring 1996. Genom att utnyttja samverkan mellan olika medier kom Pokémon att bli ett kulturellt fenomen under andra halvan av 1990-talet för vissa yngre åldersgrupper och framförallt figuren Pikachu är närmast att betrakta som en global kulturikon.

Produkterna skapades av Game Freak åt Nintendo, som noga bevakar de immateriella rättigheterna. Nintendo använder Pokémon som dragplåster för sin Game Boy-plattform men också för Nintendo GameCube, Nintendo DS och Wii.

I Pokémonvärlden finns det ett fåtal djur men de flesta är ersatta av Pokémon. I denna värld är det alla ungdomars högsta önskan att bli en pokémontränare och att fånga in Pokémon, träna dem, delta i matcher samt att vinna Pokémon-Ligan. I spelen är spelaren en Pokémontränare. Eftersom Pokémon kan vara kraftfulla kan de även användas av inte bara äventyrslystna ungdomar, utan även av onda rollfigurer, så som Team Rocket.

pokemonOriginalet är på japanska och uttydningen av namnet blir "Pocket Monsters" (fickmonster), vilket också de första spelen hette i Japan. När de sedan skulle lanseras i USA fanns redan en produkt registrerad under ett liknande namn. Man använde då istället den förkortning som bland japanska Pokémonspelare hade blivit ett väl använt begrepp, Pokémon.

Bild: Pokémon är en av historiens mest framgångsrika spelserier och dess kulturella inflytande har spridit sig långt bortom datorspelsvärlden. Bilden föreställer en Boeing 747 från All Nippon Airways, dekorerad med Pokémon-figurer.

källa: Wikipedia.
Kompletta listor och presentation av filmer, musik samt spelen finner ni mer på wikipedia.Visste du att...
Efter det första Pokémon-spelet släpptes till Nintendo GameBoy, ökades försäljningen av spelsystemet med 249%!
Läs mer..

Läs / Testa mer...

Testa dig i detta engelska quiz.
Saker du kanske inte kände till om Pokémon kan du läsa om här.
Lista över Pokémons.

För den nyfikne

Följande statistik avser endast unika besökare för ChibiNihon.blogg.se


Statistik på Chibi Nihon


Studera i Japan - Go Go Nihon!

Tips från Alex: http://rebellionstar.blogg.se/
Arigato Alex-chan!

Go Go Nihon

Hitta en skola du gillar: Vi samarbetar med ett utval antal språkskolor runt om i Japan som lever upp till våra krav på utbildningsstandard och seriositet. Här kan du inte bara se exklusiva videoklipp från skolan, utan även få all hjälp du behöver med ansökan.

* Hitta en schysst bostad
* De hjälper dig med pappersarbetet
* Helt gratis tjänst!

Mer information...
Klicka här för att ta dig till Go Go Nihon


Kort presentation:

Nu är det väl lite tight, men informationen är väldigt intressant på deras sida.
Föreläsning har redan varit i Stockholmoch i dag är det föreläsning i Göteborg. I morgon är det föreläsning i Lund.

Mer information...
Klicka här för att ta dig till Go Go Nihon


Teckna mangaögon

Manga Eye Tutorial

Mangaögon


Källa: http://browse.deviantart.com/?qh=§ion=&q=learn+manga#/djvp2h

Söndag

Hejsan alla Chibi Nihons!

Det har varit lite dåligt med uppdateringar och det har sina orsaker. Eftersom bloggen brukar göras tidigt på morgonen eller sena nätter har det varit lite upptaget. Jag kommer fixa en video under dagen som visar vad som har tagit min tid under de senaste dygnen.

Uppdatering: Aj aj, nu ska jag iväg och resa så jag har inte tiden att redigera filmen. Hur som helst har vi skaffat en liten kattunge vid namn Jamie. Han och vår äldre 2-åriga katt River busar och leker ofta. Ska försöka lägga ut något kul inom en snar framtid.

Spoon Usagi

Håll utkik här på Chibi Nihon.
Bildkälla: http://pikishi.deviantart.com/

Bloggtips: Crazy Manga Freak

Crazy Manga Freak

Ni kan kalla mig Vizoo, men jag heter egentligen Victoria. Jag är ett Crazymangafreak och är stolt över det, men annars så är jag en helt vanlig tjej som snart närmar sig året 20.

Orsaken till varför jag startade den här bloggen var så att jag lättare skulle kunna hålla koll på alla manga/anime serier jag sett och läst. Det är också kul att dela med sig av mitt intresse till andra som älskar Japan lika mycket som jag.

Hoppas ni gillar bloggen!
MVH Vizoo

http://crazymangafreak.blogg.se/

Crazy Manga Freak

100 anime intron på 10 minuter (video)


Furikake (振り掛け / ふりかけ)

Furikake

Furikake (振り掛け / ふりかけ)
Är en torr japansk krydda som man brukar strö ovanpå ris. Den består vanligtvis av en blandning av torkad och mald fisk med sesamfrön, hackad alger, socker, salt och natriumglutamat. Andra smakrika ingredienser såsom katsuobushi (ibland står det på förpackningen som "bonito") eller okaka (bonit-flingor fuktad med soja och återtorkade), lax, Shiso, ägg, pulver miso, grönsaker, etc. Allt detta blandas och blir som exempelvis Furikake.

Furikake är oftast färgglatt och "fjälligt". Smaken (arom) påminner lite om fisk eller skaldjur och är ibland riktigt kryddig. Den kan användas i japansk matlagningen för måltider av livsmedel som Onigiri eller "risbollar".

Utanför Japan kan furikake hittas i de flesta asiatiska matvaror (bredvid katsuobushi) eller i den etniska (mat-från-hela-världen) matgången hos vissa snabbköp.

/ Mata ne!

Se även.. (engelska länkar)

Chibi Nihon 1 år

Chibi Nihon 1 år
Firas med en låt som jag har gjort och som några ville höra:

Imprisoned - Rhythm is a dancer - Radio Edit by Enkeria Music


Chibi Nihon Bloggaren

Bild på mig ovan. Jag som bloggar här på Chibi Nihon!
För mer information om min blogg och Chibi Nihon 1 år, klicka här.

WEREit stängt 20 Aug - 12 Sep

WEREit Logo

Tänkt att handla hos oss?

Då är det dags i dessa dagar!

WEREit kommer att hålla stängt 20 Aug - 12 Sep
på grund utav uppdatering av vår affärsmodul.

Vi rekommenderar att köp innan helgen och betalning till bankkonto och inte bankgiro under denna veckan.
Detta för att vi skall kunna skicka beställningen mycket snabbare eftersom bankgiro har upp till 3 arbetsdagars väntetid innan vi kan se beloppet.

Butiken är under ständig utveckling.
Glöm inte att bokmärka butiken!

Maneki Neko

Maneki Neko
Bild av Pikishi


För några år sedan frågade en snubbe mig som reste runt i både japan och kina om jag ville köpa hem några Maneki Neko för att sälja dem vidare över Tradera eller dylikt. Jag fann inget större intresse för detta vid den tidpunkten och ångrade mig efteråt att jag inte behöll kontakten. Han lovade att höra av sig med andra produkter men det rann ur sanden. Det var inte i heller bara Japan han befann sig i utan även Thailand, Korea och Kina. Jag tror nog bestämt att han var först på Tradera med bärbara Mp4-spelare, ni vet som Mp3 fast med liten skärm för småfilmer.


Från: Wikipedia
Maneki Neko är de lyckobringande japanska katter som ofta finns i butiker eller skyltfönster för att locka dit besökare. Maneki Neko är ett vida spritt fenomen och symboliken med avseende på färger och utförande kan tolkas på andra sätt än de som denna artikel redogör för.

Maneki Neko förekommer i många olika färger. Den traditionella sköldpadd- och vita färgen har över årens gång blivit till alla möjliga färger och nyanser - allt från vita och svarta till lila och gröna katter. Maneki Neko finns i många olika designer och former, allt från de klassiska till moderna, såväl massproducerade som unika. Vissa av färgerna kan ha speciella betydelser.

Ordet Maneki Neko betyder "den kallande katten". Det beror på att det ser ut som att katten vinkar dig till sig - "Kom hit!" säger den. För västerlänningar kan det se ut som om katten bara vinkar istället för att kalla till sig, men det beror på kulturella skillnader mellan öst och väst. I Japan vinkar man till sig någon med handflatan vänd nedåt, alltså ungefär som en vanlig västerländsk vinkning. Det har tillverkats Maneki Neko med handflatan inåt så att västerlänningar ska förstå bättre.

Maneki NekoManeki Nekos resta tass symboliserar olika saker. Om katten har vänster tass rest, sägs det att den kallar till sig kunder. Om den har höger tass rest, sägs det att den kallar till sig pengar och tur - fast alla Maneki Neko är såklart tursamma. Vissa Maneki Neko har båda tassar resta. Det symboliserar beskydd av hemmet eller företaget. Tassens höjd har också betydelse. Ju högre tassen är rest desto mera tur bringar katten, eller desto längre bortifrån kommer lyckan. Det finns de som tror att Maneki Nekos gest har att göra med det sätt som katter tvättar sig i ansiktet på.

Det finns flera legender och teorier om Maneki Nekos ursprung, men det är oklart. Man tror att de dök upp på Edoperiodens senare del. Denna legend är mest populär: En rik man tar skydd under ett träd nära Gotukujitemplet under ett åskväder när han ser tempelkatten som tvättar sig i ansiktet och verkar som om den kallar till sig honom. Han går till katten och ett ögonblick senare slår blixten ner i trädet. Katten har alltså räddat hans liv! Den rike mannen blir vän med den fattige prästen och templet blir mycket framgångsrikt. Kanske skapades den första Maneki Nekon när katten dog, till dess ära.

Hade du velat äga en lyckobringande katt? Jag antar att den kommer i alla olika storlekar och "funktioner" t.ex som mobilsmycken, halsband och så vidare..

Kid Tasks

När barn får i uppdrag att handla.
Ett väldigt gulligt program som jag fann här: http://klockanhalvtre.blogg.se/
För ett år sedan..

För drygt ett år sedan bestämde jag, Daniel, mig för att starta en blogg. Jag hade precis kommit över några böcker och hade anmält mig som elev på Umeå Universitet. Strax innan jag började plugga började jag skriva glosor och därefter letade jag information på nätet. Jag fick inte överdrivet många träffar och fick en idé..

RosVarför inte starta en blogg om det japanska språket och kulturen?
Visst finns det en hel del japanska bloggar, men oftast är de inriktade på en enda sak eller om personliga äventyr. Jag valde att skriva om allt möjligt, ge ut länkar och tipsa alla om allt (även om länken bara innehöll 8 ord och en liten miniatyr till bild).

Reklam?
Denna blogg drivs utav minimal reklam för webbdesignföretaget Enkeria.com (som har problem med sidan just nu) samt min butik WEREit.se. Då och då kommer jag över produkter, ställen och tjänster som jag gör reklam för men aldrig har jag fått något uppdrag (eller något utav dem) för att jag gjort detta. Detta är alltså en blogg som är en ren hobby utan inkomst som så många satsar på idag.

Jag tänker fortsätta driva bloggen så länge jag har tiden och jag hoppas att du stannar med mig så länge du kan för att få några härliga nyheter från Japan. Fortsätt kommentera, det gör ibland hela min dag!


CHIBI NIHON 1 ÅR! 13/8 2010 - 13/8 2011För några dagar sedan skrev jag att vi måste fira detta, därför kan jag uppmana samtliga att jag tycker vi uppfyller alla önskemål som jag skrev upp och betar av efterhand.

BambuskogVinnarnumret blev Ni (2): En länk till en låt jag har gjort (inte japansk, men ändå).

Följt utav en delad andraplats av nummer Ichi (1) och San (3):
Tävling och en bild på mig som blogga.

En röst gick till Yon (4)
så tänkte även göra ett wallpaper inom kort för er att ladda ner om ni känner för det.

Håll koll i dagarna! ;)

Mata ne / Vi ses! - Daniel

På lördag..

Vet ni vad som sker på Lördag?
Jag skall ge er en hint; Chibi Nihon startades 13 Augusti 2010.

Jag tycker att vi måste fira detta!
Fram till Lördag vid midnatt får ni gärna lämna ett av följande alternativ för att fira CHIBI NIHON!

FiraTänk på att..
Ni kan inte välja mer än ett alternativ per kommentar och skriver ni fler i samma kommentar så räknas automatiskt det första ni skriver i just den kommentaren. Ni får skriva så många kommentarer ni vill eftersom det är antalet kommentarer som räknas, inte innehållet (t.ex Ichi, ichi, ichi!!!!11).

Jag har lite dålig fantasi så ni får gärna komma med andra förslag så kanske jag kan kombinera mina alternativ med något som lockar! Och blir det jämnt får jag slå tärning och nyttja "chans-systemet". ^-^

GO GO GO!


za catALTERNATIVEN - VÄLJ EN!
ICHI: Prisutdelning, något japanskt!
NI: En länk till en låt jag har gjort (inte japansk, men ändå).
SAN: Foto på mig som bloggar här på Chibi Nihon.
YON: Nerladdningsbart nytt wallpaper.
ANNAT: Berätta!

Bloggtips: Chou Kawaii

Klicka på bild för att besöka hennes blogg!
Bloggen är på engelska.

Chou Kawaii

Asia Spa i Varberg

"Best Western Varbergs Stadshotell - Asia Spa"
Vägarna förbi Göteborg-trakterna? Fick nys om detta ställe när jag skrev om stockholms variant.

Begreppet Asia Spa verkar massivt, ett spa som blandar Japan tillsammans med Vietnam, Burma och Pakistan? Nej inte direkt, enligt deras filosofi har "Asia Spa hämtat inspiration från Indien, Thailand, Kina och Japan. Från de olika länderna kommer bl.a. filosofier som Ayurveda, Feng Shui och de fem elementen. Yoga & meditation är en annan viktig grundpelare i deras filosofi. De utgår alla från tesen att den som är fri från stress och negativa tankar är självständig i sinnet. Något som medför att kropp och själ är i harmoni.

Kort fakta om några av de filosofier som Asia Spa har hämtat sin grund från, och som genom sin tolkning utvecklat deras hotell i Varberg till en av Sveriges framstående spa-anläggningar."

Asia Spa


Klicka på bilden ovan eller här för att få mer info!

Japan i olympiska spelen

Jag vet att majoriteten av mina läsare är inte så förtjusta i att läsa hur man sparkar på en boll och hur man skejtar runt på is med en puck men sport är ändå något som bör tas upp här på Chibi Nihon. Bara så länge det berör Japan (^_~)

Japan

Karaktärerna Astroboy och Pikachu sidan om en snubbe som jag inte kan namnet på (._.)

Wikipedia:
Källa
Japan var med och tävlade första gången i olympiska sommarspelen 1912 i Stockholm, och har varit med i nästan samtliga spel sedan dess.

Japan fick inte ställa upp i olympiska sommarspelen 1948 på grund av andra världskriget, och deltog inte heller 1980, då de deltog i den USA-ledda bojkotten.

Japan har arrangerat spelen vid tre tillfällen, nämligen sommarspelen 1964 i Tokyo, 1972 i Sapporo och 1998 i Nagano. Landet har vunnit 335 medaljer i sommarspelen, och 32 i vinterspelen. Den främsta sporten är judo.

Japan kommer att delta igen under sommaren 2012 och det är snack om att de skall hålla Olympiska spelen år 2016, det bör vara deras tur eftersom Kina (Bejing) hade det 2008.

Nedan kan ni se... ehm.. Japanese Olympics som tack för att ni genomled denna information.


Skillnad på nudlar och nudlar

Så många olika... nudel (?)-märken det finns.
Hur kommer det sig att vi i Sverige har så fåtal i butiken och att det alltid är av den billiga sorten?

Personligen hade jag älskat chili-starka nudlar med riktig kött. Man tröttnar ännu snabbare om man inte kan variera sina rätterna med nudlar. Om jag får för mig att köpa t.ex Samyang Ramen blir det oftast som så att jag slänger i en köttbuljong i vattnet tillsammans med nudlarna, och i med lite oregano, chilipulver, lökpulver, ketchup (eller chiliketchup om man vill strunta i kryddor) och vevar utav bomben för att få ihopa en soppa. Det är bra godare än torkade grönsaker som medföljer vissa påsar med nudlar. Recept är inte min starka sida egentligen, jag gör olika ting varje gång jag står i köket faktiskt men en grund brukar man alltid ha.

Exempel på japanska nudlar:

Produkt: http://www.nissin-ufo.jp/

MIN FRÅGA TILL DIG

Har du något favorit märke av nudlar du brukar köpa och är det "allt-i-ett" paket eller bara nudlarna i sig?


Va?

Draw Chibi!

Summertime animation

J: Wakarimasen, mouichido itte kuremasuka?
S: Jag förstår inte, kan du upprepa?

Jag antar att man kan även skriva:
J: Huh?
S: Va?

Har du något citat från japanskan du brukar använda?
T.ex konnichiwa, mata ne eller sugoi!? Och om du endast får välja en något längre mening, vad skulle du då välja för fras?

Tänk på att, skall du kommentera skriv gärna på japanska men se till den svenska översättningen finns med.

Uppvuxen med Animé utan att jag visste om det

När jag var liten så jobba min mamma i en videobutik. Ni kan tro att möjligheterna att träda in i filmernas värld var betydligt större än hos många utav er där ute. Jag kan erkänna att jag hade inte överdrivet många vänner som liten och fick mycket tid att vara ensam. Det innebar många actionfigurer och en drös filmer.


Här är några tecknade filmer jag har sett någon gång under min barndom, majoriteten av dessa har jag bara svagt minne utav. Det som är intressant genom ett barns ögon är att man intar visuellt minst lika mycket som ljud, det vill säga om man kan lyssna och se. Givetvis är dofter och former något viktigt i ens barndom också.


När jag såg på dessa så minns jag aldrig vad de pratade om men jag minns handlingarna vare sig det gällde att de skulle bygga en träkoja eller de skulle rädda en planet eller kanske en prinsessa. Det var en magisk värld som tecknade filmer målade upp och tack vare Japan har många fantastiska (om något udda) tecknade filmer visat en helt ny era av fantasi för både mig och kanske dig.


Dessa tecknade filmer spelar stor roll i min barndom, även om handlingarna är hemska i vissa fall kan man aldrig glömma känslan när man skulle se film med kompisar eller dras in i den otroligt fräcka världen av hundar, rymdhjältar och enorma robotar.


Minns du något du såg som småtting?

Ref.
Panda Go Panda
Starzinger
Silver Fang
Balatack

Häng med till Japan i November!

Notis: Chibi Nihon har inget samarbete med verkens Världens Resor eller Yasuragi utan ser detta mer som ett alternativ till dig som vill veta mer om de möjligheter vi har i Sverige. Följande citat är tagit från Yasurag:

Fuji
I höst arrangerar Världens Resor i samarbete med Yasuragi en japanresa. Jörgen Fredriksson, välkänd japanolog, kommer att vara färdledare på resan och låta oss följa med till ett traditionellt land i modern förpackning. Resan som genomförs i november tar sin början i mångmiljonstaden Tokyo, och avslutas med lönnlövsskiftning i Kyoto. Bad i varma källor, onsen, blir en röd tråd genom hela resan.

Jörgen Fredriksson har bott i Japan i fyra år och fascineras av hur traditionella värv samexisterar med det moderna utan större friktion.

För resplan och info klicka här eller kontakta Världens Resor på tel 08-669 5525, info@varldensresor.se.

Foto: Världens Resor

Giveaway Tävling

Från förra tävlingen:
Vad heter huvudkaraktären i filmen Tim Burton's The Nightmare Before Christmas?

Rätt svar var:
Jack Skellington. Grattis säger jag till Tokyo - Love som vann denna t-shirt.
Håll utkik i dagarna efter ett stort vitt kuvert! Du bör få det innan du reser till Tokyo!

WEREit GIVEAWAY
Detta armband från NEMESIS NOW.

Vill du ha detta snygga armband?
Läs nedan vilka regler som gäller!

Deadline: 13/8 2011 midnatt.

Armband Giveaway

1. Besök http://www.WEREit.se
2. Registrera dig som kund om du inte redan är kund där (snabbt och enkelt).
3. Maila kundtjänst genom hemsidan ditt namn och adress samt svaret på frågan nedan:

Vilken enorm ödla (söker namnet på denna ödla) brukar
förstöra huvudstaden i Japan från diverse filmer?

Lycka till!
/ WEREit Crew

Yasuragi i Stockholm

Yasuragi"Yasuragi Hasseludden är en fridfull oas där du kan njuta av japanska bad, energigivande aktiviteter och sköna behandlingar. Vi har två förstklassiga restauranger från de läckraste japanska och asiatiska köken.

Vi tror att alla behöver en stund för sig själva ibland. På japanska betyder Yasuragi "inre ro och harmoni". Det är precis vad vi önskar att du upplever när du besöker oss. Yasuragi är en helhetsupplevelse. Allt i en miljö inspirerad av det bästa från Japan.

Irashai-mase
Välkommen"

Visst låter det underbart? Detta är ett ypperligt tillfälle att boka en eller två nätter i Stockholm om du sällan är i vår huvudstad. Att bo på japanskt vis är ju verkligen en upplevelse!

http://www.yasuragi.se/

Yasuragi Kids
Även våra barn behöver lugn och ro. Under sommarmånaderna är hela familjen, oavsett ålder, välkommen till Yasuragi – det japanska spahotellet. I den traditionella japanska kulturen ryms inte bara stillhet och harmoni. Leken, skrattet och fantasin har minst lika stor plats för både stora och små. Under Yasuragi Kids anpassar vi våra aktiviteter och menyer så att det passar alla åldrar. Välj mellan en mängd olika aktiviteter. I år kommer det bl a finnas möjlighet att prova sumobrottning, massagesaga och familjeyoga. Vi erbjuder även behandlingar för alla mellan 8-15 år. Läs mer om Kidsbehandlingar här. För de riktigt små barnen ordnas en myshörna.

Yasuragi Kids

Chibi Nihon:
Värt att tillägga är att detta är inte ett sponsrat inlägg, alla nyheter sprider jag när jag finner dem.
Yasuragi är förknippat med Japan även om kostar det en hel del att få känna av deras lyxiga paket.
Bättre är kanske resemål, men finns bara en eller två dagar frihet är detta ett alternativ.


Chibi Nihon YouTube Blogg

Alla videoklipp som jag länkar till som finns på YouTube hamnar visst här. Vad fräckt! Ta en titt, där bör finnas en hel drös av intressanta anknytningar till Japan! Sugoi!

LÄNK!
http://www.youtube.com/social/blog/chibinihon-blogg-se?feature=similar

Chibi Nihon Youtube Blogg


Giveaway Tävling - Tävling Avslutad

WEREit GIVEAWAY
Denna T-shirt är i storlek: Small

Vill du ha denna snygga T-shirt?
Läs nedan vilka regler som gäller!

Deadline: 6/8 2011 midnatt.

TÄVLING AVSLUTAD

Skelliheart

Skelliheart

1. Besök http://www.WEREit.se
2. Registrera dig som kund (snabbt och enkelt).
3. Maila kundtjänst genom hemsidan ditt namn och adress samt svaret på frågan nedan:

Vad heter huvudkaraktären i filmen Tim Burton's The Nightmare Before Christmas?

Rätt svar var:
Jack Skellington, grattis säger jag till Tokyo - Love som vann denna t-shirt.
Håll utkik i dagarna efter ett stort vitt kuvert!

/ WEREit Crew

Följ med i bloggen för andra intressanta tävlingar av produkter som kanske tilltalar dig!

Behöver din hjälp igen

Nu börjar min fantasi sakta sänkas i alla jobb jag har på gång. Förutom butiken som jag meckar med till och från varje dag har jag andra projekt, så som hemsidor, bloggdesign åt andra och privatlivet där till.

Chibi MeJag kommer alltid uppdatera bloggen så länge jag har nyheter men nu börjar mina källor krympa (tillfälligt bara) eftersom jag sliter och blir alldeles för lat för att finna skojigheter till Chibi Nihon.

Nu behöver jag din hjälp, tipsa mig om allt möjligt bara det är på något sätt japanskt förknippat. Kommentera vad du vill läsa och se mer om. Klaga på något, hylla något, vad som helst för att göra denna bloggen "extra allt!".

Det är otroligt lätt att glömma bort vissa kategorier och i bland blir det alldeles för mycket utav samma saker, som t.ex matrecept eller om kriser i Japan. Man vill ju få veta mer ting, som t.ex tips på vart man kan få tag på god japansk mat i just din stad eller kommun. Det finns säker något du har handlat på sista tiden som känns japanskt.

Dela gärna med dig!
Chibi Nihon vore inget utan dig som läsare.

Konstnärligt

Så enkelt men samtidigt så fint. Detta faller mig i helt i smak!
Konstnären finner ni här: http://artbyurquides.deviantart.com/

Skribble Art By Urquides

Bloggtips: Massa olika

Mina läsare som gör mer än bara läser:

NecoTokyo Love
(http://sakuradesu.blogg.se/)
åker till Tokyo igen i slutet av augusti och då tänkter hon skriva en del om olika sevärdheter och dela med sig utav sina vardagliga planer. Håll utkik i hennes blogg!

Mimmi-Animélover (http://mimmi-anime.bloggplatsen.se/)
reser till Japan varje år och hon skrev nyligen en resedagbok på sin blogg.

Dannes Japanblogg (http://dannesjapanblogg.blogspot.com/)
har nyligen blivit uppdaterad efter sin långa sömn.

The Japan Blog List (http://www.japanbloglist.com/)
innehåller en drös bloggare som skriver på engelska. För dig som helt enkelt inte kan få nog av Japan!

Kom du inte med denna gång? Håll utkik efter nästa bloggtips!
Mata ne!

Coca Cola och Röda Korset samarbetar

Coca Cola Röda KorsetJapanska automater erbjuder nu Coca Cola Light i samband med att göra en god gärning tillsammans med Röda Korset. Japan använder sig flitigt utav dessa maskiner och man räknar ungefär att det finns en maskin för var 23e japan enligt en statistik funnen på nätet, huruvida detta stämmer eller ej kan jag tyvärr inte garantera.

The Tone Coca-Cola Bottling Co. och japanska Röda Korset försöker klämma in några bra automater runt tre förvaltningsområden - Chiba, Ibaraki och Tochigi. Under sommaren har de installerat över 100 automater.

Kunderna kan välja att donera till den 11 mars incidenten och man kan välja mellan att donationer 10¥ eller 100¥ . Efter en donation, en röst rör tacka upp kunder för sin goda gärning för dagen. 100% av donationen går vidare, bra va?

¥ = Yen
1.00 skr = 11.85¥.
100¥ = 8.44 skr.
100 skr = 1185.48
¥.


RSS 2.0

bloglovin