Snabba Tips 9

Läs om bra snabba små tips inför och medan du befinner dig i Japan!
Det var dessa som praktiskt taget var grunden till att Chibi Nihon bloggen startades, kunskapen som jag vill få ut till er alla!

Snabba Tips 1Snabba Tips 2Snabba Tips 3Snabba Tips 4
Snabba Tips 5Snabba Tips 6Snabba Tips 7Snabba Tips 8

SNABBA TIPS 9

Tokyo by NightInnan du reser till Japan så är det till en fördel att du växlar in lite pengar för Japanska valutan Yen. Skall du dit under en helg eller en stor festival-vecka se till att växla in en större summa.

Du kan vara 90 dagar i Japan genom att bara ha ditt pass med dig. Skall du stanna längre får du söka visum.

För att vara säker på att du får ett jobb i Japan bör du ha 10 års erfarenhet inom ett yrke, detta lönar sig kraftigt. Att kunna språket är också något som du bör lära dig fort. Kan du inte japanska så kan du studera medan du är i Japan.

För att vara säker på att du får studera i Japan bör du höra på skolor innan du reser dit, att hitta rätt skola med rätt inriktning är lättare än att söka ett jobb i Japan eftersom det finns många skolor som kan hjälpa dig med studier utomlands. Hör med din egna skola eller gå in på Studera.nu för skolexemplar.

Måste du ta med något elektroniskt så bör det räcka med din laptop. Allting annat kan du köpa i Japan. Känner du dig snål så kan du ta med rakapparaten och hårtorken men jag rekommenderar er att undvika dessa saker.

Bugar någon åt dig, buga tillbaka fast en smula lägre i grad och en smula längre. Du visar din respekt att göra detta.

Var klädd normalt, inte till hiking eller bergsbestigning eller som om att du kommer från Green Pace och dylikt, du kommer att bli uttittad och eventuellt utklassad. Oavsett så kommer de bemöta dig artigt men det är kanske inte så kul att folk funderar om de är med i dolda kameran i Japan när de ser dig gå förbi. Så är du i Japan för affärer, var affärklädd. Är du där på semester, ha jeans och skjorta eller liknande vanliga kläder.

Pratar du med någon, kanske din vän, tala långsamt och i normal röstnivå. Skrikande och ropande är inte en del av Japans kultur. Är ni från varandra, gå till varandra innan ni tilltalar varandra.

Filma och Fotografera bäst du vill men respektera dock de heliga templen genom att viska eller tala inte alls. Se till att Kameran inte har blixt och att du håller en väldigt låg profil. Samma gäller på tåg där det rekommenderas att inte filmas eller fotograferas alls. Glöm inte att stänga av ljudet på tåget då det är extremt oartigt att tala i mobil medan du åker tåg med andra (se det som den tysta kupén i våra tåg).

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM