Animé - Intro måste vara levande!

Som liten blev jag uppvuxen med animé serier och filmer så som Silver, Balatack och Star Zinger. Det fanns jätte många tecknade filmer från Japan som inhyste i den lokala videobutiken med VHS band. Det tog många år senare innan jag lärde mig skillnaden mellan "Animerat" "Tecknat" och "Animé". Det tog ytterliggare tid att förstå skillnaden mellan "Animé" och "Manga" när man väl hade lärt sig att båda kom från Japan.

Animé har länge varit en stor förälskelse hos det japanska folket och alla, vuxna som små, ser på en eller flera animé serier varje eller varannan vecka. Det är ett stort fenomé som bara växer och som illustratör och serietecknare är det ytterst viktigt att erbjuda något som alla vill se. Vikten läggs en hel del på deras intro som är grundregeln till att en tittare stannar, det är lite som sveriges radio och deras hemliga tanke: "En lyssnare hör på en radio i snitt 15 sekunder innan denne bytar radiokanal", ed andra ord: "Om vi kan övertala dig att se vår Animé inom loppet på 15 sekunder så har vi lyckats!".

Så, vad tycker ni? Finns där någon anime vars intro är tilltalande?

Videoklippet ovan visar givetvis inte ALLA Animé filmer och serier någonsin producerade, men de innehåller en stor del utav vad det japanska folket älskar att se.

Följer du någon form av Anime?
Då vet du att vid längre avsnitt som överstiger 40 avsnitt har tendens att byta intro för att hålla materialet och storyn fräsch. Detta kan även ses som en "bonus" för oss i Sverige som kanske är vana vid exakt samma intro säsongvis inför varje avsnitt, vare sig det är en ny programshow vid namn Chibi Nihons Godbitar (existerar inte, bara ett exempel) till äldre svenska klassiker som Rena Rama Rolf eller Bingolotto.

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM