Stephen Wiltshire - Konstnären med minnet!

Den brittiska konstnären Stephen Wiltshire har en väldigt speciell talang, han kan nämligen rita av mycket detaljerade foton och vyer i gigantiska handgjorda panaromabilder. Städer så som Tokyo tar honom några dagar att slutföra och allt görs bara genom hans minne, utan fusk!

Stephen WiltshireWiltshire diagnostiserades med autism redan vid tre års ålder och visade sig att ha ett ovanligt kraftfullt fotografiskt minne, detta har han verkligen visat i sina konstnärliga verk. Han kan titta på ett motiv bara en gång för att sedan återge en exakt kopia i minsta detalj av antal kolumner eller fönster en byggnad har. Han kan även memorera former, platser och arkitekturer.

Eidetik (läran om fotografiskt minne) är ofta förknippat med autismoch det är av flera anledningar; förutom att majoriteten (om inte alla) av personer med eidetiskt minne även är till olika grad autistiska, så kan ett flertal autistiska drag misstolkas som "fotografiskt minne" t ex. tendensen att lägga märke till detaljer. Källa: Wikipedia.

Han har ritat från sitt minne städer så som London, Tokyo, Hong Kong, Rom, Madrid, Frankfurt, Dubai, och Jerusalem, New York (Manhattan) i gigantiska panorama vyer. Efter alla dessa fantastiska bilder sa han att han kommer att fortsätta rita fast mer enskilda byggnader.

Nedan kan ni få se när Stephen Wiltshire besöke Tokyo och uppvisning av hans konstnärliga talang.


Läs mer...
http://dvisible.com/2008/12/01/the-living-camera-autistic-artist-stephen-wiltshire/

Källa: http://www.designboom.com

Tillägg:
Chibi Nihon anser att detta inlägg klassas som "konstnärligt verk av byggnader" och hamnar därför i kategorin "Boende & Samhälle", om funderingar uppstår!

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love

Ja, har sett en dokumentär om savanten Wiltshire.. och han var ju också med i Filip och Fredriks Boston Tea Party, där de träffade honom. Han är grym!http://sakuradesu.blogg.se/

2011-07-24 @ 22:16:36
URL: http://sakuradesu.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM