Den Gyllene Veckan i Japan

Japans längre vårsemester är vanligtvis en tid för de hårt arbetande folket att få en chans att slappna av, tillbringa kvalitetstid med familjen och kanske till att res runt i landet eller utomlands. Men under den "Gyllene Veckan" i år kommer tusentals japaner (efter färre än två månader sedan Japans värsta katastrof någonsin inträffa) att spendera sina lediga dagar skotta lera och städa. Källa: Reuters

Golden Week


Mer om Den Gyllene Veckan

Den "Gyllene Veckan" kallas så eftersom i Japan finns många japanska helgdagar under denna period. Många japanska kontor tar ledigt för ungefär 7 till 10 dagar beroende på kalendern.

Turistattraktioner i Japan är väldigt trångt under den Gyllene Veckan. Dessutom är flygplatser och tågstationer i Japan överfyllda med människor. Det är svårt att få boka boende och transporter under denna högtid.

Dagarna i Den Gyllene Veckan

29 April: Showa-no-hi (Showa Dagen)
Firande av Kejsaren Showa (Hirohito's) födelsedag. (RIP 7 Jan 1989)

Kokkai-gijidō3 Maj : Kenpou-kinen-bi (Konstitutionens Minnesdag)
Idag demonstrerar befolkningen och dörrarna står öppna i byggnaden 国会議事堂, Kokkai-gijidō. Endast idag står dörrarna öppna. Klicka för en större bild av byggnaden >>

4 Maj: Midori-no-hi (Grönskans Dag)
Hette ursprungligen "Kejsarens Födelsedagens dag" men flyttades från 29 April till 4 maj 1989 i samband med Kejsaren Showas födelsedag. Dagen döptes till "Grönskans dag" som ett erkännande till den kontroversiella krigstidan då kejsarens kärlek till växter tillkännagavs, utan att direkt nämna hans namn så anses denna dag i Japan mest som ännu en dag av semester.

5 Maj : Kodomo-no-hi (Barnens Dag)
Denna dagen är tillgänglad för barnens personlighet och människor uppmanas att få barnen att glädjas extra. Nödvändigtvis betyder den inte att man skämmer bort barnen men i det hela är dagen tll för att få barnen att må bra. Barnen är trots allt vår framtid. Dagen kallades förr för 端午の節句 Tango no Sekku. Tan = "kant" eller "först", go = "eftermiddag", Sekku = "festival". Rent översatt; "Eftermiddagens Första Festival".

Vi i Sverige firar Barnens Dag den 13 Maj.

Resemål
Läs gärna detta först.
• Maj månad är en trevlig säsong för att resa till Japan.
• Försök att resa efter den Gyllene Veckan, det är mycket bättre.
• Vill du uppleva den gyllene veckan kolla in denna lista (eng) på ställen där de firar Gyllene Veckan i Japan.

Läs även...
Den Gyllene Veckan har sina rötter från Kina: Wikipedia

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM