Aprilskämt i Japan

cool catI år har många företag gått ut med information i samband med titeln "inget skämt". Eftersom Japan vanligtvis firar 1a april med aprilskämt liksom vi i Sverige har några valt att understryka sina budskap med att de menar allvarligt att deras information är pålitlig i och med katastroferna som har inträffat.

Cool CatDet japanska ordet för aprilskämt är "shigatsu baka" eller "eipuriru fuuru" (med det engelska uttrycket "April Fools"). Man kan bli ganska förvånad över att läsa aprilskämt i dagstidningarna i många länder, däribland både Sverige och i Japan. Man bör hålla ögonen öppna och ta allting med en nypa salt som vi säger.

Japanerna är kända för att vara seriös och jag kan tänka mig att en del människor blir väldigt upprörda eller arga om ett aprilskämt drivs i en japansk tidning som vanligtvis är pålitlig. Men det är mer accepterat idag, särskilt på internet där vissa tidningar och större bolag delar ut sin information.

Det finns en hel del japanska webbsajter som underhåller oss under 1a April, kanske känner du till någon?

cool catNågra gamla talesätt att tänka på under 1a April:
Warai wa hyakuyaku no chou - Skratt är den bästa medicinen
Warau kado ni wa fuku kitaru - Förmögenhet kommer till en lyckligt hem

Skratt är viktigt i våra liv.Wiio!Som exempel under första april brukar företag inom spelbranschen gå ut med att "under gårdagen stod det x antal fans utanför våra butiker och köpte det nya spelet". Det nya spelet brukar oftast vara ett högt prioriterat spel som många brukar vänta på. Med en deadline t.ex i Juli men som "råkar" släppas tidigt. Det roliga med detta skämtet men samtidigt det elaka är att de som läser denna information på morgonen dagen efter kanske känner sig dumma för att de missa utgivningsdatumet på spelet. Många synar dock bluffen!
Källa: Kotaku.com

Kommentarer
Postat av: Hanny

Tack för informationen detta visste inte jag!

2011-03-31 @ 14:21:37
URL: http://hany85.blogspot.com/
Postat av: Hanny

oh and by the way...snygg layout! :)

2011-03-31 @ 14:22:33
URL: http://hany85.blogspot.com/
Postat av: Chibi Nihon

Ja visst är det kul att få veta något nytt ibland? Och tack skall du ha, jag blev nöjd med den nya designen. ^^

2011-03-31 @ 14:59:21
URL: http://chibinihon.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM