Japan är förberedd

I allt kaos som just nu råder i Japan med diverse naturkatastrofer och följande olyckor skall vi inte glömma att Japan är en av de mest förberedda länder på jorden och de har sina reservplaner alltid redo.

ShinjukuDe bygger höga murar som guidar tsunamivågor dit de helst vill ha dem och sluter vattnet till så minimal förödelse som det bara går. Deras hus är baserat på material som kan snabbt produceras och återbyggas eftersom jordskalv och jordbävningar kan inträffa. Givetvis är samtliga hus byggda efter vissa regler och en hög standard men de har nödlösningar när en katastrof inträffar. All elektricitet är genomförda genom miljontals stolpar som även där är hyggligt lätta att fixa vid nedlag.

Nu de senaste timmarna har vi även fått reda på här i resten av världen att på grund utav naturkatastrof så har kärnkraftsverket i Fukushima fått hårdsmälta och i deras försök att minimera risken att öka förödelsen har de frigivet en gas som skall kyla ner kärnkraftsverkets hotande zoner och återfå kontroll. Den gas som är släppt är även radioactivt och ett fåtal personer har utsatts av detta. Gasen i sin tur är utav en lägre radioactivitet och experterna i Japan är säkra på att folket är trygga så länge de kan hålla sig borta från kärnkraftsverket inom en viss radie.

Nackdelen just nu är behovet av elektricitet. I samband med förhindringen av den senaste Tsunamin gick massor av energi åt och nu samlar de alla sina krafter för att förhindra fler olyckor och för att säkra och återuppbygga igen.

Vi ska inte glömma alla dessa människoliv som gått till spillo under det senaste dygnet. Ta gärna denna bild (nedan) och klistra in den i din blogg eller hemsida eller länka hit för att skänka en tanke till de avlidna i Japan.

Skänk en tanke till Japan - 2011


Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM