QR Koder

I Japan, där mobiltelefoner används allt oftare för att köpa, ladda ner och lyssna på musik och se film har mobiltelefonbolagen avancerat vidare och tillsammans med QR-koder (små fyrkantiga streckkoder) startat ett häftigt samarbete som vi här i Sverige ännu inte har sett mycket utav. QR står för Quick Response och tekniken finns i Sverige också.

QRQR-koder innehåller data som kan läsas när du skannar den med din mobiltelefon via kamera, oftast genom att helt enkelt ta ett foto eller avvakta några sekunder utan att ta foto. Uppgifterna från en pixlig kod kan innehålla en URL, text och kontaktinformation. Många tryckta annonser, tidskrifter, tidningar, online artiklar, hemsidor, förpackningar, flygblad och affischer har en QR Code på dem, så köper du t.ex donuts eller fisk kan du alltid kontrollera via QR koden vad den innehåller på engelska om du har en engelsk navigering i din mobil och företaget som delar ut informationen har engelsk beskrivning så slipper du chansa när du handlar produkter i matvaruhuset.

I Japan är det inte ovanligt alls att se människor skanna affischer och tidningar med sina mobiltelefoner genom att hålla kameralinsen mot en vägg eller ett objekt mitt på en gata. När QR Code skannar så får de omedelbart tillgång till mobila webbplatser (eller iTunes, Amazon produktsidan för nedladdning av musik med flera källor).

Se Videoklipp om QR Koder. Reklam från Japansk TV.

Telefoner i Japan redan kommit med en färdig QR kodläsare installerad och är en helt egen programvara inuti foto-inställningarna eller har sin egna ikon. Du kan hämta och installera en QR-kodläsare på din mobiltelefon också på QRickit.com.

Om du vill veta mer om hur du använder QR-koder för att bidra till konsumenterna om din mobila webbplats, iTunes, Amazon, eller annan webbadress, så kan du skapa din QR-koder gratis, besök QRickit! QR-koder (aka QRickits) blir allt mer populärt runt om i världen! Det är ett bra verktyg för band och företag.

Chibi Nihon: QR koden ovan kommer att scanna och meddela om url adressen http://ChibiNihon.blogg.se

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM