Rädsla i Tokyo leder till tomma matbutiker

Nästan två veckor har gått sedan katastroferna började rulla in och under dessa dagar har Japan haft flitiga strömavbrott, dåligt med el, hemlösa, brist på mat, problem med distrubition och föroreningar från den läckande och tsnuami-skadade kärnkraftverket. Detta har gjort en stor inverkan i butikerna över hela Tokyo.

Tokyo matbutik tomHyllorna i matbutikerna är avklädda och många vänder sig till de närvarande automater för att hitta i bästa fall en flaska med vatten. Källan till oro är den överhettade radioaktiva kärnkraftverket som fick ännu ett bakslag igår när två arbetare skadades av det förorenade vatten med strålning. Båda behandlades på sjukhus.

Leverans av drickbart vatten har ökats i Tokyo under samma dag som en tjänsteman varnade för den nivå av radioaktivt jod som fanns i kranvattnet var mer än dubbelt vad som anses vara säkert för ett barn att dricka.

Tester igår visade att nivåerna i stadens vatten minskade till acceptabla nivåer för spädbarn men detta leder till att de skrämda invånarna först och främst väljer att flytta eller resa bort från Japan under en period.

De butiker som fortfarande har kvar mat och dryck för allmänheten har satt upp gränser på hur mycket man kan köpa för att ge så många som möjligt chansen till mat och vatten.

Läs mer: english
Källa: News on Japan

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM