Domo-kun

Domo (どーも くん Domo-kun) är den officiella maskoten till Japans NHK TV-station och förekommer i flera olika 30 sekunders stop-motion skisser på denna station.

Domo kun


Namnet "Domo" dök upp under andra avsnittet av hans show där en programledare säger, "Domo, konnichiwa" (どうも, こんにちは) som är en hälsning och betyder något i stil med: "Ja, hallå där!", men som också kan tolkas som "Hej, Domo" och därför är det en bekväm ordvits (dajare). Med prefixet "kun" som slutändelsen på "Domo-kun" är för att beskriva karaktären i den japanska versionen, samma prefix som unga män brukar bära.

Han beskrivs som "en underlig varelse som kläcktes ur ett ägg" med attributer så som syl vassa tänder och sin stora mun som är låst helt vidöppen. Domo favoritföda är kött i traditionell lagat vis i japan och potatis gryta och han har en stark motvilja för äpplen, troligen på grund av en oförklarlig mystik i hans DNA. Domo kan bara kommunicera genom att producera ett låg surrande ljud men andra karaktärer tycks förstå honom. Domo är känd för att prutta upprepade gånger när han blir nervös eller upprörd.

Mythbusting: Domo-kun har ingen direkt förknippning med katter verkens hos NHK eller i manga-världen, fastän den välkända bilden (se den här) har väckt många frågor kring om han äter katter eller bara är väldigt förtjusta i dem.

Domo-kun T-shirt: Kan ni hitta hos RoligaPrylar.se för 269 svenska kronor.

Kommentarer
Postat av: Tokyo - Love

Oh,Domo-kun är så söt! Sambon har ett jättefint mobilsmycke där Domo-kun är klädd i mawashi (sumo-dräkt).. men den börjar bli lite sliten.http://sakuradesu.blogg.se/

2011-06-12 @ 18:28:57
URL: http://sakuradesu.blogg.se/Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM