Efter helgens situation i Fukushima

Be StrongTOKYO: Räddningstjänsten tog på söndagen sig åter in på kylsystemet i den reaktor som hade stannat efter den stora skador från skalvet den 11 mars. Skador som gav Fukushima kärnkraftverk en läcka. Vattenpumpen vid anläggning nr 5 befann sig vara helt stilla och kunde därav inte kyla ner reaktorn och poolen för använt kärnbränsle vid anläggningen sen i lördags, detta sa anläggningens operatör Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

Arbetet började klockan 8:00 i Söndags lokal tid för att ersätta pumpen och det var färdigt efter fyra och en halv timme. "Det fanns ett motorproblem i pumpen och vi ersatte den med en backup pump som är i drift just nu," sa TEPCO tjänsteman Ryoko Sakai.

Temperaturen på vattnet i reaktorn, vilket var 68 grader när problem uppstod nådde 93,7 grader innan den vilande pumpen kunde aktiveras, sa tjänstemannen.

Två arbetare i drabbade Fukushima kärnkraftverk har kontaminerats med höga halter av radioaktivt jod, sa operatören i Måndags vilket ledde till oro för deras långsiktiga hälsa. Arbetarna, som enligt uppgifter båda var män i 30- och 40-års åldern, kan redan ha exponerats för högre strålning än den som nyligen sades vara den officiella gränsen, detta föreslog japanska medier.

Efter 9,0-skalvet och den fruktansvärda monster-tsunamin hade härjat klart stod det klart att kylsystem i Fukushima Daiichi hade växt i läckage av strålning från skadade reaktorer ut i miljön, inklusive Stilla havet. Den värsta kärnkraftsolycka sedan 1986 Tjernobylolyckan.

Av verkets sex reaktorer, är enheterna nr 1, 2 och 3 drabbade av en härdsmälta, sa TEPCO. Reaktorerna nr 5 och 6 är under regelbundna kontroller sedan katastrofen inträffade. Trots under nödsitutation har elgeneratorn fortsatt leverera stabilt med el till Japan.Källa: News on Japan

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM