Yakuzas kod om etik

Yakuza, Japans organiserade kriminella grupper, har ca 79.000 medlemmar. Det är väldigt svårt att förstå varför de tolereras i det japanska samhället och inte bara förbjuds, detta menar Japansubculture.com

En del av orsaken till detta är att Yakuza till en viss del, har en uppsättning interna koder som gjort de effektivta med att avskräcka gator och samhällen från brott, som t.ex rån, stöld, sexuella övergrepp med mera.

Yakuza Etik Kod Moral


Varje grupp har sin egen etiska kod, vanligtvis publiceras denna på väggen i organisationens kontor. Reglerna syftar till att förhindra Yakuza från att vara inblandad i vanlig brottslighet som till exempel om en handväska knycks och rån. Vissa grupper följer faktiskt reglerna.

Skälen till att polisen har slagit till mot Yakuza är på grund utav brist av den "äldre koden". Som en Yakuza chef uttryckte det:

"När Yakuza råna folk, hanterar droger, attackerar civila, deras familjemedlemmar eller deras barn, då är de inte längre Yakuza, då är de bara maffia. Vi har funnits här länge eftersom polisen har tillåtit oss att existera och vi har samarbetat med dem till en viss utsträckning. Den tiden är förbi. Vi håller på att ersättas internt och externt av ligister och gäng som gör inga anspråk av att ha några koder alls. Jag är inte säker på att detta kommer att göra Japan till en bättre plats. "

Läs mer..
Källa: http://www.japansubculture.com/2011/10/the-yakuza-code-of-ethics-compliance-in-the-underworld/

Kommentarer
Postat av: college essay

It very important for all particepant of this oganization. They try to follow all these rules.
Kommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM