Snabba Tips 01

Ska du bo i Japan? Se denna video från The Japan Channel för mer information. (På Engelska)

Bugar någon åt dig så se till att buga lägre och lite längre, på detta vis inför du automatisk respekt för personen du bugar åt. I Japan har de avancerad rangordning och som främling i detta land kan det ges bra med bonuspoäng om du bugar extra mycket i alla situationer.

• Skall du vistas tillräckligt länge i Japan för att börja umgås socialt med invånarna och få vänner, förbered dig/er på att era nya vänner är väldigt snälla och gillar att ge beröm i form av att berätta för din pojkvän att han är väldigt cool (sugoi) eller din flickvän att hon är väldigt söt (kawaii). Detta är helt normalt att de ger varandra beröm för detta, vänner och bekanta i mellan. Se videolänk för mer information på engelska.

Rice Balls


Strax före måltiden kommer du att få en handduk och en skål vatten, använd detta för att tvätta av dina händer före maten. Givetvis är alla Japaner rena innan de sätter sig vid matbordet, men det tillhör en sed att tvätta sig före varje måltid om tillfälle finns. Se videolänk för mer information på engelska.

100 Yen Shop är ställen du bör ta tillfälle i akt att besöka om du vill handla egen mat och inte äta på ett dyrt hotell. Allting i butiken (med utantag för vissa varor) kostar 100 yen. Här kan du köpa allt från matlådor (bento) till leksaker och verktyg. 100 yen är ca 8,00-8,50 svenska kronor. Se videoklipp för mer information på engelska.

Skall du ta med ett lexikon? Försök ändå att lära dig begreppen nedan och bilda dem i en mening 1 2 3

1.) Konn-ichi-wa (Hej / Goddag)
2.) Go-men Na-sai (Förlåt mig)
3.) Ni-hon-go da-me desu (Men jag talar inte Japanska)

Tänk även på att ordet desu uttalas des, u är dolt i ett finare uttal.

Om du kan engelska bättre än japanska så är det en bra ide att fråga dem om de talar engelska: Anata wo eigo o hanashi masuka? (Klicka för videolänk och uttal).

• Om du behöver svar på frågor, vänligen besök Japan Forum, den länken kan du även se här åt höger. Den är på engelska men eftersom de brinner verkligen för frågor om japansk kultur så hjälper dem dig gärna!

• Bokmärk Chibi Nihon (Lilla Japan)!

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM