Snabba Tips 02

• Hittar du en boplats utanför storstäderna så sparar du givetvis mer pengar på din resa. Om man verkligen vill uppleva Japan och dess kultur skall man söka sig till speciella bostäder där utlänningar (du och jag) får bo. De kallas för gaijinhouse.

Ska du köra bil i Japan? Se denna videolänk för mer information på engelska.

Harmoni är viktigt i Japan. Skulle du bli missförstådd eller irriterad på någonting när din Japanska inte är tillräckligt bra, är det viktigt att du tar det lugnt och med ett leende försöka förtydliga ditt ärende. Skrikande, höjd röst eller irritation är något alla i Japan försöker att undvika, det sprider sig illa och därför är det viktigt att du har ett extra långt tålamod när du besöker Japan. Se videolänk för mer information på engelska.

Ska du åka tåg, se alltid till att ha ljudet avstängt och verken ring eller ta emot samtal under tågresan. Under färden kommer du att se många smsa, spela och lyssna på musik genom hörlurar på tåget. I Japans kultur är det lugnt och behagligt i en tågvagn. Se alltid till att förbereda dig innan du tar tåget så missförstånd inte kan ske mellan dig och din kontakt över telefonen. Se videolänk för mer information på engelska.

• Kläder, Nattklubbar och andra Nöjen finner du i storstaden Tokyo, lär du känna staden om du skall bo där mer än 3 månader så kan du tjäna på att snoka runt och få kläm på strömmen. När det gäller mat och dryck och egentligen resterande område som kan tänkas behöva köpas in så är Japan billigare utanför storstaden.

Inneskor. I Japan är invånarna som vi här i Sverige med punkten att inte ha skor på sig inomhus. De har en hall i sina rum (såvida inte du bor på ett hotell, men det förekommer även på hotell) med en kant, det är fram till kanten du har på dig ytterskorna. Ska du bo i Japan en längre tid så är det till en enorm fördel att köpa 2 olika par inneskor. Ett par för vardagsrummet och ett par för toaletten.

Skillnaden mellan Manga och Animé är att Manga är tecknade serier, en tidning, en bok eller en bild. Animé betyder Animerat, vilket i sin tur betyder t.ex tecknad film. Det är bra att veta skillnaden om du är ute efter en film eller en tidning i Japan. Det finns fullt med Manga nästan överallt och Japan är berikad utav detta intresse.

Ichigo från Mangan BLEACH

BLEACH är min personliga favorit-manga och favorit-animé.
Läs mer om Bleach här. Klicka på bilden för exempel.

• Glöm inte läsa Snabba Tips 01!

• Om du behöver svar på frågor, vänligen besök Japan Forum, den länken kan du även se här åt höger. Den är på engelska men eftersom de brinner verkligen för frågor om japansk kultur så hjälper dem dig gärna!

• Bokmärk Chibi Nihon (Lilla Japan)!

/ChibiNihon.blogg.se

KommentarerKommentera inlägget här:

の名前 Namn:
Kom ihåg mig!

E-メール E-postadress: (publiceras ej)

ブログのアドレス URL/Bloggadress:

コメント Kommentar:

Återkom gärna för att läsa svar från Chibi Nihon!
Trackback
RSS 2.0


Design: ENKERIA.COM